koliko računate/bi računali za to delo?

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Mislim, da ste mal zmešal legalen posel z delom na črno.
@Roberto edino prav, da ceniš in računaš svoje delo. Ostali, ki pa zadevo delamo za hobi za kakšnega prijatelja, ki ti prinese en 6 pek za kao plačilo in ga popijeta skupaj ko čakata da se Winsi naložijo je to usluga ne pa nekaj kar se računa. Seveda potem je edina garancija moja vest, da bom popravil če kaj zeznem.

Za v službi se pa ne igram s tem, da bi sam prčku po računalnikih. Pač mamo eno zunanjo firmo, ki to rihta, pošteno plačamo in če kaj guzne ma da spedenajo takoj. To pravi pogodba.

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Citat:
Uporabnik asko pravi: Dajmo že končno postavit ceno tem zadevam.
lahko zacnemo pri prej okrcanih zidarjih
pokrov.jpg

cena montaze pokrova je:
1*pokrov= 60€
0.01 * cena kubika malte= 70€ * 0.01=0.7€
0.5 ur kvalificiranega delavca= 0.5 * 4 €= 2€
1.5 ur polkvalificiranega delavca= 1.5 * 3.5 € = 5,25€
skupaj: 67,95 €

glede na to da ste podali zelo razlicne cene me zanima kako zgleda ta racun (vsaj priblizni) pri namestitvi OS-a in ruterja?
seveda lahko potem vsak postavi svojo ceno odvisno koliko zeli imeti dobicka

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Privat pa ne računam po urah ampak po storitvi...
wink-1.gif

Pa še nekaj o uslugi in kontrauslugi... Zmeraj se nekje zaplete ali pa pride do prepucavanj...
Zato pa ti meni računaj pošteno in kvalitetno opravi delo, jaz pa bom tebi. Pa bova oba zadovoljna...

frido

Pripravnik
2. sep 2007
43
0
6
www.bitlab.si
Brez zamede, ampak rač. tehnik ni fizikalc, ki bi vihtel lopato. Tukaj se računa (in plača) znanje. Kot je že nekdo omenil, obstaja na GZS-ju referenčni cenik za tovrstno dejavnost ( TUKAJ ga lahko pogledate).

Pa še ena zgodbica, ki se mi je pred leti pripetila... Pride stranka v trgovino in vpraša, če pri nas naložimo windowse. Pa mu odvrnem, da ni problema. In on me povpraša koliko bi to stalo. 10000SIT (takratnih). Pa cel zgrožen reče, če sem normalen, da on to trikrat klikne... Pa sem mu rekel, da me očitno ne rabi, ker to obvlada. In on reče, da sicer to zna, ampak se mu ne ljubi. Jaz pa mu odgovorim, da se meni tudi ne, ampak za 10000SIT pa se potrudim.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ..

Mater, si sploh nisem predstavljal, da so takšne "astronomske" cene v tem fohu.. mislim govorim iz tega stališča, da si jaz pač sam računalnik inštaliram, od XPjev do driverjev do vsega.. Kdaj tudi prijatelju inštaliram račualnik in valda mu ne računam - pa zgleda bi mu lahko, hehe.

Uglavnem, meni se zdi to ogromno denarja za nekaj, kar lahko naredim sam in kar verjetno zna že vsak 15 letnik... ker dejansko pri inštaliranju XPjev moraš klikati samo "Next".. da bi pa nekomu za to plačal 50€...

ČE pa recimo gledam kakšen drug foh, v katerem nisem "domač" , mi pa 50€ ne pomeni veliko: recimo bi jaz prišeldo mehankarja, da bi mi prišvasal auspuh gor, ker mi je pač dol padel... in bi mi za to storitev računal 50€... delo, ki ga on v miže opravi, jaz pa tega ne bi nikoli znal. Tukaj se mi pa 50€ ne sliši veliko... bi dal tudi 100€ v končni fazi, brez auspuha se pač ne morem normalno vozit ne
smile-1.gif
Prijateljem pa verjetno naredi zastonj tista dva vara.

Sej, cene proizvodov gredo čedalje nižje, medtem cene storitvam pa rastejo.. logična povezava, nekje pač morajo notri prinesti, če se pač proizvodi toliko pocenjujejo..

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Pač na to gledam malo drugače. Tistim, ki jest rihtam comp so pač ljudje od katerih ne pričakujem protiusluge. Oziroma so to ljudje od katerih je usluga v eno in v drugo smer normalna zadeva in je nihče ne meri v kakršnihkoli enotah, še najmanj pa v denarju. Ampak to je v privat uslugah.
V službi pa nima brat brata.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Ponavadi ti taki modeli ,ki jim narediš uslugo za napol zastonj še gnjavijo ,pa to ne dela pa tisto spet nedela in te buzerirajo non stop.
Tako ,da je tudi 100 € v takšnem primeru poceni ,kao da imajo pogodbo o vzdrževanju programske opreme.

Sicer moraš pa za instalacijo xp in offica tudi sedeti tam nekje vsaj 1uro verjetno dve . Pa še ruter ...
Če noče plačat naj si pa sam naredi .

Imam polno takšnih znancev ,ki bi radi ,da jim kaj porihtaš ampak raje grem kaj drugega počet ,ker ti potem vsi samo jamrajo.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Pa šet to .
Vsak obrtnik ,ki pri tebi v hiši ali stanovanju naredi kakšno zadevo te bo brez usmiljenja udaril po denarnici.Pa naj si npr mujo zidar sam instalira XP je ali pa en serviser pomivalnega stroja naprimer
.Zato ne vem zakaj bi moral delati zastonj.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Tudi jaz sem enemu kolegu, ki je bil totalni antitalent naredo pač kot uslugo da sem mu XP-je na novo naložo tu pa tam, pol pa je njegova nekaj pizdakala da bi lahko bolj hitro delal, sem mel dosti in mu spipal za inštalacijo XP-jev 60 € pa klinc te gleda, tebe in tvojo kuro, sem mu to tudi povedal pa je samo gledal v tla, pač je copatek že. Nikomu nič več ne naredim zastonj.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Neki sem se spomnu ob branju:
Ne glede, kdo bi kej rad (brat, tast, Francl al pa Polde), ne hodim k folku domov "samo neki pogledat". Če že hoče da mu kaj rihtam, naj prpele....

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Tudi jaz sem enemu kolegu, ki je bil totalni antitalent naredo pač kot uslugo da sem mu XP-je na novo naložo tu pa tam, pol pa je njegova nekaj pizdakala da bi lahko bolj hitro delal, sem mel dosti in mu spipal za inštalacijo XP-jev 60 € pa klinc te gleda, tebe in tvojo kuro, sem mu to tudi povedal pa je samo gledal v tla, pač je copatek že. Nikomu nič več ne naredim zastonj.

evil.gif
Bravo

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:

No jest se s takšnimi kolegi ne ukvarjam. ma mojem spisku so bolj sestra, fotr, pa 2 al 3 KOLEGI!
Ostali pa nej se sami znajdejo.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
in toliko je tudi pri meni nalaganje SW in osnovno servisiranje računalniške opreme.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.777
831
113
toti Maribor
S tem delom ne boš veliko zaslužil, ker ima skoraj vsak že prijatelja, ki mu to vse in še več naredi zastonj. Jaz do sedaj še nisem nobenemu nič računal in tudi v prihodnje ne mislim (znancem).

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
S tem delom ne boš veliko zaslužil, ker ima skoraj vsak že prijatelja, ki mu to vse in še več naredi zastonj. Jaz do sedaj še nisem nobenemu nič računal in tudi v prihodnje ne mislim (znancem).

Sem mislil, da sem še edini božiček
wink-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Citat:

evil.gif
Bravo

Če me pa razkuri..... da nebo pomote, ni bil en bežen znanec ampak eden najboljših prijateljev. Ki ima žal čohjeno babo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Citat:
Uporabnik zakon pravi:

In velika večina teh znancev v velikem primeru zafura zadevo tako daleč da imaš v glavnem 2 možnosti:
-clean install OS in vsega programja na drug disk, prenos podatkov iz zahebane namestitve na novo instalacijo, konfiguracij in na koncu ghostanje na star disk
-kopanje po sistemu in mukotrpno krpanje sistema po delcih v celoto (namreč nikdar tak majster ni delal sistematično stvar po stvar ampak več njih naenkrat)
V obeh primerih si ob nekaj ur časa. Ko takim pacientom potem to zaračunaš, jih prisiliš da ne dovolijo raznim sosedom in nečakom da se izživljajo nad delujočim sistemom...

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Pred leti ko sm še potreboval pomoč glede nekih zadev na compu sm vedno hotel plačati "sodelavcu in kolegu" pa ni hotel niti slišat za denar, no nato sm še 1X dal comp kolegu k poklicno ukvarja s tem in NIKOLI več.....(14 dni ga je delu)
rolleyes-1.gif

Če potrebujem karkoli, ga odnesem do servisa mi naredijo z računom in to lahko tudi reklamiram
zmaga.gif

Ostali pa po želji
wink-1.gif

BTW: Imam 3 kolege ki so v teh fohu, pa "ne hvala"
ne-ne-1.gif

LP,Sheriff

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Pred leti ko sm še potreboval pomoč glede nekih zadev na compu sm vedno hotel plačati "sodelavcu in kolegu" pa ni hotel niti slišat za denar, no nato sm še 1X dal comp kolegu k poklicno ukvarja s tem in NIKOLI več.....(14 dni ga je delu)
rolleyes-1.gif

Če potrebujem karkoli, ga odnesem do servisa mi naredijo z računom in to lahko tudi reklamiram
zmaga.gif

Ostali pa po želji
wink-1.gif

BTW: Imam 3 kolege ki so v teh fohu, pa "ne hvala"
ne-ne-1.gif

LP,Sheriff

Imajo vsaj servisi od česa živeti... Pa da ne boš mislil, da na servisu ni kekcev..
grin1.gif