Koliko popusta pri novem Audiju?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Torej, zanima me koliko se da kaj iztržit popusta pri nakupu novega Audija, konkretno A3 Sportback s kar nekaj opreme?
Redna cena bi bila dobrih 30k EUR, trenuten popust, ki ga ponujajo za redno (in dobro) stranko je 8%.
Se da iztržit še kaj več?
confused-1.gif

Ker recimo za Volkswagen se da prilesti tja do 13% popusta (ne za akcijska vozila).

Hvala za odgovor.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Greš od ene do druge avtohiše in fehtaš..., meni se je obrestovalo, ko sem kupoval novi avto.
Poveš, da tam so ti ponudili toliko in tolko popusta, če date več...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
pri enem si že iztržil 8 % popusta.

Pojdi do drugega..povej mu kaj je na stvari (torej teh 8 %...pa ne povedat pri komu)....ter mu predlagaj da ga vzameš pri njemu, če ti da več popusta. Če ti ga da...greš do tretjega..spet ponoviš zgodbo.

Ko si kjer pač si....greš spet od prvotnega....(tega z 8 %) pa rečeš da če se potrudi nad končno najboljšo ponudbo, daš keš na mizo in posel sklenjen.

Treba računat, da pri prodaji vozila (bilokake znamke) zaslužijo prodajalci v dotičnih avtohišah..in za njih ni vseeno kje ga kupiš (ker gre za njihov zaslužek).

Pa po mojih izkušnjah so izven glavnega mesta bolj fleksibilni pri popustih (jim je bolj pomembno ali prodajo voz ali ne...ker je letna cifra prodanih verjetno mnogo manjša).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Samo toliko...
Več dela imajo s kešem kot pa z kakšno obliko financiranja. Ponavadi imajo imajo še več od posla, če vzameš financiranje (pač potegnejo še nagrado od lizing hiše).
Denar na mizo je že zdavnaj preživeto...
Pa še nekaj... Ponavadi nimajo najbolj v čislih takšnih barantačev, ki hodijo s konkurenčnimi ponudbami okoli in izsiljijejo dodatne popuste.... Načeloma te ta salon/koncesionar potem ne bo nikoli več videl, ne bo imel koristi oz. dohodka od poprodajnih/servisnih storitev (dvomim, da se boš na redni servis v garancijski dobi odpeljal na drug konec države, kjer si avto kupil)...

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
pri enem si že iztržil 8 % popusta.

Pojdi do drugega..povej mu kaj je na stvari (torej teh 8 %...pa ne povedat pri komu)....ter mu predlagaj da ga vzameš pri njemu, če ti da več popusta. Če ti ga da...greš do tretjega..spet ponoviš zgodbo.

Ko si kjer pač si....greš spet od prvotnega....(tega z 8 %) pa rečeš da če se potrudi nad končno najboljšo ponudbo, daš keš na mizo in posel sklenjen.

Treba računat, da pri prodaji vozila (bilokake znamke) zaslužijo prodajalci v dotičnih avtohišah..in za njih ni vseeno kje ga kupiš (ker gre za njihov zaslužek).

Pa po mojih izkušnjah so izven glavnega mesta bolj fleksibilni pri popustih (jim je bolj pomembno ali prodajo voz ali ne...ker je letna cifra prodanih verjetno mnogo manjša).

Zaradi tega so tudi uvedeni naključni skriti kupci s strani VAG oz. tudi pri drugih znamkah. Trgovci se morajo držati določenih pravil glede konkurence med avtohišami.

Poskusi na novega Fičota dobiti kakšen popust. Kakršenkoli.

Ga neboš.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz sem kupoval pred 10 meseci.
sem šel od trgovca do trgovca in na koncu pristal pri 29%.
šlo je za citroena, ki mi je na akcijski popust priznal še 6%. ni slabo.
eni niso hoteli slišat za dodatni popust, ta, kjer sem kupil, pa sploh ni delal problemov, še prvo pomoč in tepihe je dodal.
vse se da, tudi pri audiju.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Vse je odvisno od nabavne cene, ce je nekje lufta le 4%, je to le 4% in konec.

Sej vem da bi vsi radi imeli po 10 20%, a to negre povsod.Treba je pogledat kaj dobis za tisto ceno, ne pa koliko % je popusta.

Ce kupujes audija A3 , preveri še BMW3ko ali 1ko kok te pride. Ali pa mogoce dobis Pasata za ta denar? Ne poznam cen, zato predlagam,ampak pametno je gledati KAJ dobis za un denar.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Za A5 NAJ bi se dobilo tudi 12%.

Idioti, na skoraj nov model dajo 12% popusta
bonk.gif

Sej to vse skupaj ni več normalno. Kupcu pa, ki pri premium znamki leta po celi Sloveniji za 1, 2 ali 3 procente, pa dam roko in mu rečem, da je "CAR".
stupid-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
kolik0r sem jaz hodil naokoli....če imaš denar v rok, se lahko meniš šeza ka popust...v kolikor gre za lizing....ti dajo kvečjemu kak % pri obrestni meri...za popust se lahko pa pod nosom obrišeš.

zaenkrat se denarja še nikjer ne branijo!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Pred kakšnimi 5 leti je bila situacija pri Audiju takšna, da so bile provizije avtohiš odvisne od njihove prodaje oz. posledično velikosti. Največ je od principala "potegnil" Porsche Verovškova (~15%), malo za njim je bil kranjski Vrtač. Po tej logiki se je bilo bolje cenkat pri večjih prodajalcih.

Procenti seveda niso za vse avtomobile enaki, prav tako verjetno (veliko) popusta ne boš dobil za avto, ki gre "za med" (npr. pri aktualnem Passatu, takoj ko je prišel na trg).

Tistih 12% za A5 se mi zdi precej dober deal.

Imaš pa potem še en kup dodatnih varijant - od polepljenih, salonskih, "pol tvojih - pol testnih v prve pol leta"...

B.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Kdaj boste spoznali, da denar je denar.
Nima veze, ali ga da stranka, ali leasing hiša ali banka. Avtohiša vedno dobi plačano takoj.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Točno tako... pri popustu zna edino štekat v primeru da v račun daš svoj stari avto, potem praviloma ni nekih popustov...

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Hmmm, ali vi vsi kupujete popuste ali avte?

Torej se avti brez popustov sploh ne prodajajo? Čudno, čudno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Eh, kaj češ... Vpliv Balkana in Bližnjega vzhoda, kjer je prodajalec užaljen, če ne barantaš...
smile-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
če kupiš nov avtomobil brez popusta ali vsaj darila, je s tabo nekaj narobe.
ne kupujem popusta, a ne bom za neko stvar dal (pre)več, kot je to potrebno.
novi avtomobili so precenjeni in ja, jaz se bom vedno cenkal za ceno.
pa mi reči, da sem balkanc al pa čeh. pač očitno ne zaslužim dovolj, da mi nebi 200 ali pa 300 evrov nekaj pomenilo.
dam raje ta dnar za kako gajbo, pa počastim kolege in družino ob nakupu novega avta, haha.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
ti se tuki cenkaš za 200-300 evrov, v US pa vsak buksl do istga voza pride skor pol ceneje kot ti. sam sem neki gledal XF in ugotovil, da se nej v EU delajo norca s koga druzga - s prevozom, davkom, carino, morebitnimi predelavami itd vred bi sem na cesto postavil v8 SC za ceno 2.7d luxury, za amere je pa itak skor zastonj. tuki? "mnja mnja, nov model je, ne vem ne vem...težko damo kak popust"
smirk-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
SJTV je stručku bo povedal....meni se zdi, da imajo naši prodajalci že v izhodiščno ceno vračunan povprečen popust, ki ga na podlagi statistik iztržijo kupci. Če jim v povprečju uspe uplen 7% je tudi cena verjetno malce višja. Skratka, dvomim, da planerji pri zastopnikih množijo količno načrtovane prodaje z redno ceno