Koliko kW moči vam "zaugajo" gosp.aparati ?

dugi

Fizikalc
2. sep 2011
243
53
28
ljubljana
Bo tukaj vprašal.

Koliko elektrike v kilovatih in evrih vam povprečno letno ali mesečno porabi električni bojler za toplo vodo oziroma če lahko razberete podatek ločen od ostale porabe v gospodinjstvu.
Sicer poznam podatek o porabi na papirju.Kaj pa v praksi.
Velikost cca 50l,oziroma za tročlansko družino.

Hvala.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
658
30
28
Dravograd
Bo tukaj vprašal.

Koliko elektrike v kilovatih in evrih vam povprečno letno ali mesečno porabi električni bojler za toplo vodo oziroma če lahko razberete podatek ločen od ostale porabe v gospodinjstvu.

Hvala.
80 L bojler, 3 članska družina okrog 120 kilovatov, v € nisem računal samo za bojler

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

dugi

Fizikalc
2. sep 2011
243
53
28
ljubljana
To vem.
Samo približne rezultate iščem,da vidim,če mi se splača prehod iz daljinskega na staromodno ogrevanje preko bojlerja.
Očitno se mi splača,ker bo investicija povrnjena očitno prej kot v enem letu.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.401
822
113
Potem pa to sploh ni veliko.
Oziroma skoraj nič.
Jaz trenutno plačujem samo za ogrevanje-pripravo tople sanitarne vode med 45-50 eur mesečno.
Brez porabe.
Daljinsko ogrevanje Ljubljana.
Razmišljam,da bi si zmontiral bojler za toplo vodo,cca 50l.
Nekaj takega ali pa še boljšega.Ne okroglo varianto,zaradi prostora.

Ampak za ogrevanje bo pa potrebno še vedno plačevati. Ali je 50 evrov mesečno pavšal ali je toliko po porabi?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.599
7.117
113
Jaz trenutno plačujem samo za ogrevanje-pripravo tople sanitarne vode med 45-50 eur mesečno.
Brez porabe.

Ne razumem tocno, kaj je tole? Ce je govora samo e energiji za SV, potem sem skoraj 100%, da bo bojler cenejsi. Ce je v tem se kaka "omreznina", ki jo bos plačeval vseeno in koliko je, pa je vem. Da ne bos z dezja pod kap...

• Všeč mi je

Navid

Majstr
3. dec 2007
294
287
63
Jaz grem za sanitarno vodo definitivno na bojler. Ogrevanje in vodo imamo trenutno na UNP, plinski kondenzacijski kotel, pa je bil račun za pretekli mesec prek 300 EUR.

javr

Guru
6. dec 2011
1.954
1.150
113
velikost cca 50l,oziroma za tročlansko družino.
50-litrski bojler, za 3-člansko družino? Ok, se da stuširati, samo bolj na hitro, kot da bi se ti izpod tuša že mudilo drugam. Pa naslednji mora počakati kakšne pol ure (ne vem, poglej v tehnične podatke, Gorenje Tiki je imel včasih za vse bojlerje napisano koliko časa traja da segreje vodo od-do) da se voda spet segreje.

ssokec

Pripravnik
23. dec 2012
87
35
18
Potem pa to sploh ni veliko.
Oziroma skoraj nič.
Brez porabe.
Daljinsko ogrevanje Ljubljana.
Razmišljam,da bi si zmontiral bojler za toplo vodo,cca 50l.
Nekaj takega ali pa še boljšega.Ne okroglo varianto,zaradi prostora.

Daljinsko ogrevanje v Ljubljani večstanovanjska zgradba, plačujem po osebah(4), znesek samo za gretje sanitarne vode znaša cca 43 do 47 eur.
Odklop ni mogoč.

račun december 2024:
1739728817716.png

• Wow

dugi

Fizikalc
2. sep 2011
243
53
28
ljubljana
50-litrski bojler, za 3-člansko družino? Ok, se da stuširati, samo bolj na hitro, kot da bi se ti izpod tuša že mudilo drugam. Pa naslednji mora počakati kakšne pol ure (ne vem, poglej v tehnične podatke, Gorenje Tiki je imel včasih za vse bojlerje napisano koliko časa traja da segreje vodo od-do) da se voda spet segreje.

Za takega sem se odločil skoraj 100%.
Ker je tanek in ga lahko skrijem v omaro.
Vsi ostali so širši od 40 cm.
Voda bo nastavljena med 35-42 stopinj. Doma se tako ali tako tuširamo v zelo različnih delih dneva,tako da ne bo problem v času,da se voda dovolj segreje.
Upam da bo dovolj. Ne bi rad segreval preveč,pa potem dodajal mrzlo vodo.

Bo tukaj vprašal.

Hvala.
pri nas 80 litrski ki se izprazni (dogreva) 1 do 1,5x dnevno (pomeni da 35C greje do 60C)..to je največji porabnik bi rekel da gre nekje 40, 50€ na mesec