A ni (skoraj) obratno:V vsaki vojni je 95% popivanja in zabušavanja, potem pa 5% črev na tnalu.
List of wars by death toll - Wikipedia
en.wikipedia.org
A ni (skoraj) obratno:V vsaki vojni je 95% popivanja in zabušavanja, potem pa 5% črev na tnalu.
Na zalost je to res.V vsaki vojni je 95% popivanja in zabušavanja, potem pa 5% črev na tnalu.
Kako ima pa lahko Krkovičev sin, ki je bil 1991 podobnih let status veterana vojne za slovenijo?10 let tudi kurirčki niso bili stari, mogoče kak priložnostni, ampak tisti nima statusa prvoborca, tak da vsaj dobrih 95 bi jih že morali imet. Moj foter jih bo letos 93, pa je bil še otrok med II. vojno, je pa bil njegov oče prvoborec in spomeničar, pa ni mati nikoli imela borčevske penzije - pač oče umrl med vojno.
Prav ti si tisti partizan, ki pride iz hoste.Ah, torej ste našli model, kako se po končani vojni ustvarja dobičkarje? Bravo . Takoj razkrinkati mafijo, da nam ne bodo tudi tokrat še po sto letih partizani prihajali iz host.
Tole je pa zdaj nekaj čisto drugega kot tvoja prejšnja trditev, da je v vsaki vojni 95% popivanja. Vojaško življenje oz usposabljanje pa pač ni enako kot vojna in v dejanski vojni ni nikoli 95% popivanja, 5% pa klanja. Pred vojno morda, med vojno nikoli. Ja, dejanske akcije so krajše in ne zavzamejo večine vojnega časa ampak to še ne pomeni avtomatsko, da se pa ves ostal čas zabluzi/popiva.Zagotovo je vsak vojak večino (vojaškega) življenja zabil na usposabljanju in čakanju na akcijo. Ko je pa akcija - se pa pretepaš npr. v enem dnevu samo nekaj minut. To je namreč precej utrudljivo, če se strinjaš .
Tole je pa zdaj nekaj čisto drugega kot tvoja prejšnja trditev, da je v vsaki vojni 95% popivanja. Vojaško življenje oz usposabljanje pa pač ni enako kot vojna in v dejanski vojni ni nikoli 95% popivanja, 5% pa klanja. Pred vojno morda, med vojno nikoli. Ja, dejanske akcije so krajše in ne zavzamejo večine vojnega časa ampak to še ne pomeni avtomatsko, da se pa ves ostal čas zabluzi/popiva.
Kako ima pa lahko Krkovičev sin, ki je bil 1991 podobnih let status veterana vojne za slovenijo?
Zakaj sem to napisal? Moj brat je bil leta 91 častnik TO na Gorenjskem, nekaj deset km od kakih bojev. Vsak dan desetdnevne "vojne" so imeli štabne sestanke v bližnji gostilni in je vsak večer prišel domov nalit kot kanta. Svakinja je rekla, da ga bo postavila pred vrata, pa se je na srečo vojna prej končala. Sedaj pa že 30 let dobiva od države nadomestilo za plačane runde.Lepe pravice za 10 dnevno popivanje.
Primerjam pamža, ki ima status vojnega veterana 14-dnevne vojne, ker je fotr zanj povedal, da se je parkrat peljal z njim v avtu, (videl ga ni nihče), s kurirčki, 4-letne vojne.A sedaj resno primerjaš enega (1) samega pamža, kateri po zakonu niti nima pravic od statusa veterana - razen zastonj javnega prevoza in popustov v muzejih z hordo partizanov, kateri se niti niso borili, ampak so samo po koncu vojne povedali približno kje so bili in kdaj. Zastonj toplice, nepremičnine, visoke penzije...
Še sam Tito je rekel, da če bi bi bilo res toliko partizanov kot jih je bilo prijavljenih po vodjni, da bi se vojna končala mnogo prej.
Zakaj sem to napisal? Moj brat je bil leta 91 častnik TO na Gorenjskem, nekaj deset km od kakih bojev. Vsak dan desetdnevne "vojne" so imeli štabne sestanke v bližnji gostilni in je vsak večer prišel domov nalit kot kanta. Svakinja je rekla, da ga bo postavila pred vrata, pa se je na srečo vojna prej končala. Sedaj pa že 30 let dobiva od države nadomestilo za plačane runde.
Pa ni bil edini. V bojih je sodelovalo nekaj sto teritorialcev, drugi so se pa nekje dolgočasili in zapijali.