Citat:
Uporabnik tony pravi:
Če delaš (legalno) v tujini mirno nosi denar v žepu (če imaš živce za to)... In če te kdo kaj vpraša, povej da delaš tam in tam in čao
Jaz tut mislim,d a če imas seboj kako listino kje delas, bančne izpiske ipd, je to dovolj za dokazilo.
Sicer pa se nespomnim kdaj bi mi bilokdo nazadnje na letališču pogledal v denarnico.
Ko sem se vračal iz dela na križarski ladji, sem osem mesečni zaslužek nosil seboj. Sicer ne v denarnici
ampak v torbici ki gre pod obleko, jaz sem jo nosil nad majico pod jesensko jakno, edini primer ko sem
jo snel s sebe je bilo na "customs" ko gre skoz xray, to pa je to.
V pasušu imam številko (nevem al pasuša al emšo) (začetne številke recimo imas 456213423F9, in
vsi F9 na koncu gredo na specialen pregled, pač po 9/11 je blo ultra strogo (še je danes ampak takrat je blo
še bolj sveže vseskupaj) in so me po vseh airportih kjer sem bil "Sir, can you please come with us?" in sem
moral dat spet čevlje in zokne dol, pulover, hlače so mi pustili, torbo za laptop regledali z nekako napravo
ki je imela papirček na koncu, pijačo odvzeli, ampak tiste tanke torbice ni gledal nihče, vidlo se je da je
debela slab centimeter in da tam not nemorem met ravno magnuma, ali bejzbol palice, in so zadevo
ignorirali... V denarnico pa kot sem rekel, nikol nič čekirali.