? mal sem zmatran pa ne zastopimČez jurja imajo penziči na Alterju, za jurja plače pa še kolo težko kupiš! A pri vas doma živite v "komunizmu"?
? mal sem zmatran pa ne zastopimČez jurja imajo penziči na Alterju, za jurja plače pa še kolo težko kupiš! A pri vas doma živite v "komunizmu"?
Potem pa takle da boš razumel, kaj za vraga imaš takšnega da ti je punca manekenka če nimaš svojega denarja?? mal sem zmatran pa ne zastopim
Tisti, ki ma polno rit načeloma ne rabi fehtat ne?!v lajfu nisem še za nič fehtal..
Odloči se, kaj sem..fehtar ali polnoritnik-si kot baba, enkrat tak drugič drgač.Tisti, ki ma polno rit načeloma ne rabi fehtat ne?!
Je blo dost da se je en AW (k nima kes pi.cke), pa je tema sla po svoje.mal prehitro sem vas pohvalil glede offtopica
Se si imel 3 strani sedaj "kvalitetnih"... mislim, da si pokuril svoj bonus.mal prehitro sem vas pohvalil glede offtopica
Tole je pomoje zelo realno opisano stanje pri nas. Je pa res da na alterju smo zbrani res nadpovprečneži očitno, nek elitni cvet inteligence, poslovne uspešnosti, da o naših nadpovprečno dolgih curakljih niti ne začnem. Sam ne morem govoriti o tem, koliko plač sem namenil za avto, ker sem na žalost samozaposlen in kakšen mesec dobim konkretno več, kakšen pa manj. Potem pride še kakšen izreden dogodek, kjer mi kakšen cigan iz Baltika ostane dolžan denarja še za kakšen tak avto kot ga imam in smo kjer smo.malo matematike:
11 let je star povprečni slo avto lani se mi zdi .
povprečni avto za Slovenca je rang danes nov 30 do 35 kilo, ce tole malo z amortiziraš je to na 11 let starega 9 do 10 jurjev. pa smo na 6 plač. logika se dela. ampak kupit je se tako najlažje, potem se začne, kar pa povprečni Slovenecprej ne kalkulira. zavarovanje, gume, servis, gorivo , vinjeta, ... potem pa zelje in Spar budget.
Se da… Saj po petih letih dobis za stari avto se recimo 25 jurjev… in dodas samo 15 jurjev… in imas spet novega…Dejte mi neki povedat.
A je tule gor kdo, ki lahko vsake 5 let plača z denarjem avto za 40 jurjev? Ne gre se sedaj kaj se splača, ampak če je sposoben plačat.
Se jih najde nekaj. Tudi na manj kot 5 let, brez vštevanja starega vozilaDejte mi neki povedat.
A je tule gor kdo, ki lahko vsake 5 let plača z denarjem avto za 40 jurjev? Ne gre se sedaj kaj se splača, ampak če je sposoben plačat.
jes ne, sem moral dat "star" avto v ceno, da bom lahko dvignil novega-sicer je cena novega 2x večja od tvoje cifre, ampak vseeno.Dejte mi neki povedat.
Dejte mi neki povedat.
Pri eni cifri si napisal vsaj 5k preveč, pri drugi posledično 5k premalo.Se da… Saj po petih letih dobis za stari avto se recimo 25 jurjev… in dodas samo 15 jurjev… in imas spet novega…
Kdor bo v glavi razčistil, da je avto samo nujno zlo, tistemu bo lažje. Hitro se lahko zgodi, da si suženj avtu, ali pa da delaš tričetrt šihta samo za avto.40 jurjev na 5 let je privarčevanega 666€ na mesec. Pol od tega če je bil stari avto vreden 40 jurjev in je ohranil 50% vrednosti.
Boljše vprašanje je, koliko od plače lahko daš na stran. Imaš otroke, kako drage hobije, kam hodiš na dopust, kadiš/piješ...