Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Generalno je tako (včasih sem pisal avio-karte), da če ti sistem dovoli bukirat povezan let, je med njima dovolj časa; se pa vedno lahko zgodijo nepredvidene situacije in ne kar na pamet, da te bo avion vedno čakal - sploh ni res, ker hitro se avio kompaniji zgodi, da se pritoži 20 potnikov na letalu, zakaj se je dva čakalo.
Vic povezanih letov je še v tem, da če zamudiš, je kompanija kriva za to in te je dolžna porihtat (hrana, hotel, nov let, odškodnina,...).
Pa a ste ziher, da greš na povezanih letih skozi carinsko in policijsko kontrolo? Jaz nebi bil tako prepričan - greš pa na check in, če nimaš boarding karte že iz odhodnega letališča (eni to ne omogočajo); pa tudi kompletna kontrola dokumentov pri povezanih letih je na odhodnem letališču - primer Brnik - Frankfurt - ZDA; če nimaš urejenega vstopa v ZDA, te na Brniku obrnejo.
okol kontrole je tako, da sem letel LJ-Bruselj-Dublin, povezan let. Pa sem imel v Bruslju kontrolo zaradi menjave terminala. Namreč Irsko imajo na terminalu za izven EU (ali nekaj takega) in sem lepo čakal v vrsti za kontrolo. Komaj ujel let naprej (že zamuda pri pristanku iz Lj), pa je bilo več kot 1 uro med leti.