Kolesarji pozor!

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Teli so levo usmerjeni, kamion pa desno. Torej ima dandanes kamion prednost.
grims-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Od očeta najboljšega prijatelja, iz njunih mladih let, je par let nazaj tovornjakar, pri zavijanju desno, po moje ravno takole, spregledal in ga zmečkal do smrti. Bilo je pa na Rakovniku.

Tale video si moram dati med priljubljene in ga pokazati očetu. Mislim, da mu bo spremenilo pogled na celotno nesrečo, mogoče se bo tudi kaj lažje počutil glede tega.

Nazadnje urejeno:
17. dec 2010
1.174
0
36
125
Erikson, res je.

Sicer pa ... vem že iz lastnih izkušenj, da ko se pelješ po prednostni cesti, in po stranski cesti se pelje tovornjak, ki se priključi na glavno cesto, je najboljše kar ustaviti. Niti skos vetrobransko steklo te ne vidi, kaj še le skoz špegel ...
Tistokrat, če se jaz ne bi ustavil, bi me tak razmazal po cesti ... po tem, ko je že bil cel na glavni cesti, je komaj začel bremzat, pa panika ga je zgrabla ... malo prepozno, če bi me povozil.

Sicer pa, če je že tema o tovornjakarjih in kolesarjih, treba povedati še to ... da ko se pelješ po cesti, pa mimo tebe šilepar leti enih 70kmh, cel nasprotni pas ma prazen, nobenega avta nasproti ... ali ne ... on more peljati točno ob robu ceste, jaz pa po bankini, pa še potem me skoraj vakuum potegne med te njegove majhne in nedolžne potačeke ...

Samo zaradi tovornjakov se jaz na veliko izogibam cest, kjer vozijo tovornjaki kot po tekočem traku. Najrajši pa kolesarim ob nedeljah, ko ni nobenega tovornjaka na cesti ...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kristus, kaka situacija! Lasje ti gredo pokonci!

Ampak zavijanje v desno je tudi vedno bil problem. Tudi v osebnem avtu nič manj nevarno. Vedno me pri tem skrbi, da bo kak kolesar ali mladi šumaher na mopedu lovil svojo zeleno na prehodu za pešce, jaz ga pa ne morem videti iz kokpita, pa če naredim špago s svojim vratom.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.574
5.138
113
Tudi v drugih prometnih situacijah je važno, da ne študiraš samo, da imaš prednost, temveč tudi ali te je tisti, ki bi ti naj dal prednost sploh videl. Sem že doživel, da se je avto peljal gladko skozi semafor pri rdeči. Križišče je bilo na na novo opremljeno s semaforji in včasih to kdo spregleda. Bolj slaba tolažba bi mi bila, da sem sicer ime prednost, ko bi polomljen ležal v bolnici ali v mrtvašnici, ker bi me oni s 50 km/h nabil v levi bok.

13. jul 2011
2.677
626
113
ksz

Po desni se pač ne sme prehitevati, čeprav folk s kolesi (in skuterji) to res počne - predvsem v križiščih, ko se čaka na zeleno luč.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.243
25
48
Pa ne samo to, prleti ti moped ki sme iti 25km/h mimo dobrih 50km/h
13.gif

Ravno zadnjič pri Hoferju na Celovški se majstr matra zaviti desno nakar kolesar direkt pod zadnjo akso, matr me je mel da ustavm pa da mu eno prmažem (kolesarju seveda)
10.gif

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Sendvič

Mogoče tale tudi ni pozabil pogledat v špegu ampak ga dejansko ni vidu. Ti more pa kr mal rit skup potegnt, ko se znajdeš med štirimi šleparji
crazy1.gif

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Občasno vozim tovornjak in povem vam, da se zelo slabo vidi kaj se dogaja okoli kabine..

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.243
25
48
Pri starejših ne rečem, novejši modeli imajo kar precej ogledal ki ti omogočajo pogled tudi do sprednjih koles.
Je pa v tem primer bila velika hitrost in ne vidi se ali je to vozilo imelo luči prižgane, ker če jih ni imel je bila vidljivost nična.

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
več kot neotesanih busarjev in tovornjakarjev je egoističnih kolesarjev ki mislijo da se bo ves promet ustavil zaradi njih ko peljejo po napačni strani.... po drugi strani pa razumem kolesarja ki mi je pokazal
zmaga.gif
ko sem zavijal desno in pač kot ponavadi gledal vzvratno in nisem zavil pred njega.... posebej še ker na 100 primerov tudi vmes kakega spregledaš in mora uprabit zavore (ki jih ene 25% nima, naslednjih 50% pa nima izpravnih).

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.471
5.060
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Tudi v drugih prometnih situacijah je važno, da ne študiraš samo, da imaš prednost, temveč tudi ali te je tisti, ki bi ti naj dal prednost sploh videl. Sem že doživel, da se je avto peljal gladko skozi semafor pri rdeči. Križišče je bilo na na novo opremljeno s semaforji in včasih to kdo spregleda. Bolj slaba tolažba bi mi bila, da sem sicer ime prednost, ko bi polomljen ležal v bolnici ali v mrtvašnici, ker bi me oni s 50 km/h nabil v levi bok.

467716-post_slo.gif

Tega se moramo/morajo zavedati vsi udeleženci, peščci, kolesarji, mamice, babice, otroci, fotri, kamijonarji,...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Točno tako je mene s strani nabasal v avto tovornjak na starih cestninskih. Zaštekal mi je ABC in sem moral na normalen pas. Tam so stali trije šleperji. Ko je prvi odpeljal, je drugi takoj speljal, tretji pa je rabil kake 3 sekunde, in sem bil prepričan, da me je spustil vmes. Me pa v resnici sploh ni videl in se mi od strani naslonil v vrata in uničil vrata in prag.