Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Kako je debata prešla iz čestitk Primožu v pisanje bolanih postov?
Letos sem se vozil precej po 'zahodni evropi'. Sicer je res da sem večino prevozil po njihovih kolesarskih a vseeno - tudi eden mi ni potrobil. Lani ko sem šel po SLO ter hrvaški pa skoraj vsak dan kakšen. Ali več.Citat:
Uporabnik keber pravi:
Wow, ta je pa močna. Kje pa se naj vozi? Kolikr vem, je cesta za vse udeležence v prometu, ne samo na motorni pogon.
Sem šel zadnjič biciklirat do Krka, kaj vse vidiš na cesti. Še ko se voziš DESNO od robne črte, enim ni prav. Lahko pa mirno, brez izjeme rečem, da Nemci, Italijani, Avstrijci znajo varno prehitet kolesarja, medtem ko balkancem in vzhodnjakom to ne gre vedno najbolje od rok (oz. volana) - še posebej pa ne gre belim kombijem ...
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tam, kjer je za kolesarje. Torej ali na cesti za motorna vozila, ki ima desno označen rob za kolesarje, ali na kolesarski stezi. Kjer pa tega ni, pa jih jaz ne bi pustil gor, ker lahko naredijo zmedo s svojo prepočasno vožnjo.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
kakšen pleh? Kaj pa se lahko zgodi plehu?
Gumo ti mimogrede preseka, verjetno v Mariboru še posebej, ker imate res sranje od cest. Mogoče bi kdaj probal na kolo, da spoznaš, zakaj kolesarji vozijo tako kot vozijo.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
kakšen pleh? Kaj pa se lahko zgodi plehu?
Gumo ti mimogrede preseka, verjetno v Mariboru še posebej, ker imate res sranje od cest. Mogoče bi kdaj probal na kolo, da spoznaš, zakaj kolesarji vozijo tako kot vozijo.
Ne gre se zato, kakšna je cesta, gre se zato da namerno kršijo predpise, ker če je steza za njih, se naj vozijo tam.
No zakon tudi pravi, da kolesar ne vozi po sredi cestiščaCitat:
Uporabnik jello pravi:
Realnost se nekako ne strinja s tabo. Razen na cestah rezerviranih za motorna vozila in avtocestah je vožnja s kolesom zakonsko dovoljena.