Kokosovo olje, maslo

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Še to... Proizvajalec je Incom iz Ajdovščine (Leone), ni neka uvožena maščoba iz Kitajske.

Ker me je res zanimalo kako poteka slovensko pridelovanje takih eksotičnih olj, sem vprašal na Gea.
grin1.gif

Citat:
Spoštovani,

kokosovih orehov za ekološko pridelavo se ne sme nabirati na zalogo, ampak jih po obiranju v roku nekaj dni predelajo že v državi pridelovalki kokosovih orehov (v našem primeru na Filipinih). V Evropo torej BIO kokosovo olje transportirajo v kontejnerskih cisternah in ga tukaj le polnimo.

Lep pozdrav,

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Filipini me ne skrbijo kot poreklo. Sploh, ker kokos raste v toplih predelih sveta in je logično, da se tam že predela. In kokos kot surovina je v teh državah skoraj zastonj, ni potrebno skoraj vsakodnevno kemično škropljenje (kot pri nas npr. jablane, breskve, češnje, orehe ipd.).
Ampak kot pravim, ni Kitajska, kjer iz dreka naredijo nekaj podobnega medu (ali pa iz vode mleko), katerega potem skoraj za đabe prodajajo po Evropi.

Tudi recimo dateljni so iz arabskih držav, pa ni z njimi nič narobe...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
cene so različne od trgovine do trgovine. Recimo splača se uporabit kakšen kupon za popust (mercator 20%, spar 25% najdeš jih ponavadi v reklamnih letakih) pa ga dobiš še ceneje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
leklerk bo imel od srede naprej bio kokosovo olje po cca 15 eur na kg, upam da tokrat prej ne zmanjka, preden pridem v trgovino
wink-1.gif