Kokakola /CocaCola

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pred časom (leta in leta nazaj) je bila Light verzija CocaCola ali Pepsi kot voda. Spil si, ko voda, čez sekundo pa občutek sladkega. To je znana lastnost enega sladila (na wikipedia opisano). Drugi light pa je bil čist OK. Ne spomnim se, katera je bila Coca, katera pa Pepsi.

Pred mesecem pa sem kupil navadno, Light in Zero Coca Colo za primerjavo.
Ko tak pijem, imam občutek, da sta Light in Zero drugačna od navadne. Ko pa sem takrat en za drugim pa nisem uspel opaziti razlike.
Bi bilo zanimivo dobiti servirano enkrat eno, enkrat drugo, pa brez da bi vedel, katero je.

Sestavine pa se spreminjajo s časom in lokacijo.

Ni to že bila debata enkrat na alterju?
Kot omenjeno, članek na wikipedi pove marsikaj.

Meni je sicer navadna ponavadi OK, včasih pa deluje presladko. Mogoče bi lahko uvedli "Natural Light" isto kot navadno je kakih četrt manj sladkorja, recimo 8g namesto 10-11g na deci ??

PS: Pred nekaj tedni sem kupil sixpack Pepsi Cole (6x 1,5L) in je ogabno sladek. A gre za napako pri polnjenju? Sicer pijem Pepsi v pločevinkah in mi je čist OK. Tele plastenke so od Radenske in je laserska koda: L1012016: 35PP 27 10 2010

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Proteini oz. beljakovine iz recimo sirotke (mleka), soje ali jajc so naravni proizvod, kar je umetnega zraven so samo sladila. Ta pa so prisotna v skoraj vseh produktih, ki jih kupiš v trgovini. Beljakovinski napitki so povsem neškodljivi, so celo koristni. Ne moreš pa steroidov s tem primerjat...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
jeeeeeeee, kje si to ven potegnil
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Profiči tudi kupujejo robo pod pultom poleg tega da si vzamejo off dneve. Sicer pa kdo meni garantira, da v kanti ni placebo? Vsi se hvalijo z ne vem kaksnimi testi, certifikati etc.

Sicer so mi pa smesni vsi zagovorniki praskov, ces da telo to potrebuje, le da imas na enem mestu tocno kar potrebujes. Naj si gre kdo pogledat kmeta, ki vsak dan kida po stali. Morda nima six packa, je pa hrust in mnogi tudi brez vampa. Vse se da tudi brez dodatkov je pa lazje, se lazje je pod pultom kupit, se nafilat. Zdrava mera je najboljsa.

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Profiči tudi kupujejo robo pod pultom poleg tega da si vzamejo off dneve. Sicer pa kdo meni garantira, da v kanti ni placebo? Vsi se hvalijo z ne vem kaksnimi testi, certifikati etc.

Sicer so mi pa smesni vsi zagovorniki praskov, ces da telo to potrebuje, le da imas na enem mestu tocno kar potrebujes. Naj si gre kdo pogledat kmeta, ki vsak dan kida po stali. Morda nima six packa, je pa hrust in mnogi tudi brez vampa. Vse se da tudi brez dodatkov je pa lazje, se lazje je pod pultom kupit, se nafilat. Zdrava mera je najboljsa.

a si ti malo falil temo ????

bonk.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Bansh tema ni sfaljena, debata je malo širša
smile-1.gif
...v bistvu glede dodatkov.

Schumi....to so dodatki, to ni filanje, če se filaš ni nič od nič, stran mečeš denar, je pa plus če se rekreiraš,sploh nadpovprečno. Bi bil verejtno presenečen kaj tudi npr. tvoji najljubši športniki jemljejo, seveda ni nič prepovedano, ker bi padli na dopingu, je pa plus pri regeneraciji ipd. Je pa neumno primerjati kmeta ki celo življenje kida in dela, in rekreativce,športnike ipd., ki se še posvečajo prehrani, glede na to v kakšnih časih smo in kako hitro življenje je. Pač to je "way of life", en ima takšnega, drugi drugačnega. Mene motimo npr. tisti ki na veliko iščejo folk in jim še 5x več naložijo ter napol hipnotizirajo koliko kaj rabijo...npr. Herbalife (izdelki niti niso napačni), ampak za manj denarja dobiš bolj kvalitetne, pa teli prodajalci "šopajo to prepričanje" samo zato ker s tem služijo....no zaradi takih je tudi ta prehrana pri nekaterih na dokaj slabem glasu, ker pri folki ni bilo učinka. Kot sem pa že napisal, vsak od nas je proteine jedel ko se še zavedal tega ni (mleko v prahu)....in še vsi smo živi
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
mall off topic sam spada zravn, kaj za satana je pa Laško Light?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ravno včeraj sem prišel iz Afrike. Imajo še vedno Cocacolo in vse ostalo (Pepsi, Sprite, celo Cocacola Zero) v 300-350 ml steklenih flaškah, še najboljši okus. Res škoda, da so to pri nam ukinili.