Ko pozabis kupit vinjeto

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.690
1.054
113
Kolikor vem morš dvakrat potrdit v sistemu, da ti to rata, ker te sistem opozori, da je za to tablico še veljavna vinjeta. Kako je ratal to Petrolovmu prodajalcu ne vem.
Jaz tudi ne... Čisto slučajno sem šel svoj privat avto preverjat. Potem pa službenega...
In napiše veljavnost obeh veljavnih vinjet..
Sem se mal za glavo prjel

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.761
2.592
113
Vceraj sem sele kazen dobil in pa poloznico za tedensko vinjeto za dan 29.12., vceraj sem placal kazen, tedensko vinjeto in pa novo letno vinjeto. Verjetno res preostane samo da cakam postarja in sem srecen ce ne bo nic vec v roku 14 dni…
Pri plačilu kazni - včeraj - si moral kupiti tudi tedensko vinjeto!
To je 7.1.2025, ker za nazaj ni možno plačat!
PRED! tem si se 2x peljal mimo mesta, kjer kontrolirajo vinjete. Sistem je pokazal, da plačane vinjete ni.
Ja seveda se lahko zgodi, da ne plačaš nič več.
Javi in vso srečo!

p.s. tole je zanimivo: ... in pa poloznico za tedensko vinjeto za dan 29.12 (citat!)...
torej sta kazen in tedenska vinjeta za 29.12.2024. Ja obstaja možnost, da plačilom plačaš vinjeto ''za nazaj''! Samo ob kazni!
Točno poglej, kaj si plačal pri vinjeti :)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.063
6.915
113
pri taščici
Kolikor vem morš dvakrat potrdit v sistemu, da ti to rata, ker te sistem opozori, da je za to tablico še veljavna vinjeta. Kako je ratal to Petrolovmu prodajalcu ne vem.
Najbrž isto kot je vtipkal O namesto 0. (Ja, uporabnik je verjetno narobe narekovala)
Ceprav se ve , da po pravilniku o tablicah ne more biti O v tablici ki ni custom.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.636
2.682
113
še v SLO - ampak komaj
Pri nas je tajnica na Petrolu kupila vinjete za 5 firminih avtov...
Lanska vijeta se steče 25.1 2025, letošnja pa 23 decembra 2025...

tako da imamo na vseh avtih 2 veljavne vinjete..

Sem ji naročil naj proba zrihtat na Drasu, ker je očitna napaka...

Pa da vidimo, kaj bo ratal

Vem, da se vinjeta lahko aktivira max 30 dni od nakupa....

Nočem biti žleht, niti provocirati, a me vseeno zanima, če obstaja en pametni razlog, da firma preko tajnice kupuje vinjete na Petrolu, namesto direktno preko spleta na Darsu?

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.519
1.703
113
Kaj niso govorili, da bodo glavnino kontrolirale avtomatske, ki so na panojih nad AC? Sedaj pa le ročne oz. premične omenjate.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.634
2.723
113
Fotr je moral podpisat, da je prvilno napisano.

Včaraj na TP Avto Krka MB ob registraciji kupili še vinjeto in je dala za podpisat in še rekla, mi nič ne odgovarjamo, dobro preverite!

• Všeč mi je
Reactions: Hondi in Pepe

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.514
5.057
113
Povsem logično, da prodajno mesto ne odgovarja. Lahko mu prineseš načečkano na listu papirja, lahko mu prineseš prometno dovoljenje, ki si ga pred tem opral in se spet ne da prebrati ...
Še najbolje je kupiti sam preko darsove strani. Prvič moraš biti malo pazljiv, da registrska ustreza, potem pa imaš vse "rešeno", skupaj z opomnikom.

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.610
4.346
113
Povsem logično, da prodajno mesto ne odgovarja. Lahko mu prineseš načečkano na listu papirja, lahko mu prineseš prometno dovoljenje, ki si ga pred tem opral in se spet ne da prebrati ...
Še najbolje je kupiti sam preko darsove strani. Prvič moraš biti malo pazljiv, da registrska ustreza, potem pa imaš vse "rešeno", skupaj z opomnikom.
Ampak 3x točke pa tudi nekaj štejejo na Petrolu

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
128
-308
18
Kaj niso govorili, da bodo glavnino kontrolirale avtomatske, ki so na panojih nad AC? Sedaj pa le ročne oz. premične omenjate.
Govorili že. Baje da še nobena ne dela. Drugače mora pa pisat kje in kdaj so te dobili.
Jaz tudi ne... Čisto slučajno sem šel svoj privat avto preverjat. Potem pa službenega...
In napiše veljavnost obeh veljavnih vinjet..
Sem se mal za glavo prjel
Petrolov prodajalec ti bo prodal vinjeto tudi za 2030, če jo boš hotel, samo da proda. Ni na njemu, da preverja od kdaj do kdaj jo ti potrebuješ.

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
128
-308
18
Sem podal zahtevek za povrnitev sorazmernega dela zneska nakupa letne vinjete. So mi vrnili 15€ od tega 6€ stroški obravnave postopka:bonk:Tako da sem dobil 9€:rolleyes:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.001
1.807
113
Emona / Carnium
Fotr je moral podpisat, da je prvilno napisano.

Včaraj na TP Avto Krka MB ob registraciji kupili še vinjeto in je dala za podpisat in še rekla, mi nič ne odgovarjamo, dobro preverite!
Saj je podpisal. Gladko. In tudi plačal. In tudi nalepil vinjeto. Se zgodi...pač. Še posebej, če si veliko starejši od avtocestnega križa...

Kdo odgovarja pa je jasno. Tisti, ki plača kazen.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
146
63
Veste kaj je bolj smotano od teh opomnikov. Da se vsedeš v ženin/očetov avto in pozabiš da nima vinjete in voziš kot s svojim po AC. Tu te noben opomnik ne reši, samo lastna glava.

Tocno to, ni težava lasten avto, težava so drugi. Ravno zadnjič en avto peljem na točko A, vrnem se z drugim avtom, v Domžalah na AC, pri prvem izvozu vidim kamere od darsa in si rečem "fak,ta nima vinjete" . Nič, gremo dol Sentjakob, na splet kupit vinjeto tedensko in potem naprej...

Po klicu na Dars pravijo da kontrolorji v takih primerih ne posljejo kazni če vidijo da si jo kupil isti dan.