Knauf; montaža

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Malo sem že utrujen od vsega dela na mansardi, tako da razmišljam, koliko bi me prišlo, če bi našel nekoga, ki bi mi montiral knauf (res ne vem, če se mi bo dalo še to narediti, ker je še ogromno drugega). Sem razmišljal, da kakšnih 1000€ na roko (na fuš) bi moralo zadostovati, samo najti primernega človeka za kaj takega... Morda kdo pozna koga oz. ima kakšen kontakt?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
fino bo, če napišeš lokacijo objekta, kvadraturo za izdelavo ter kaj naj bi se delalo..strop, stene, oboje...

Ne vem no...osebno se mi ni zdel knauf nek velik podvig (glede urtujenosti
smile-1.gif
.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Mah, sem do sedaj vse delal sam; rušenje, zidanje, zalivanje plate, streha... Malo sem že utrujen! Sej samo razmišljam, koliko zadeva stane. Morda si bo pa potrebno vzeti malo frej, pa bo potem spet nekaj zagona. Drugače je pa lokacija v lj.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.263
4.845
113
Se dele glih sam mal matram...

Jaz nevem al smo ludje čudni ali pa se neznajo sporazumeti kaj in kako...
Zadnje čase sem kar za parimi govoril in vsi so bili nezadovolni z delom "kanvfarjev".

Æe boš pa enmu na fuš dal pa da ga neboš dobro kontroliral, boš pa spet lahko razočaran.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Stane prevec, tko da ce si do zdej sam dej se naprej. Ker z fusarji je problem, mogoce bos zdaj nasel jih dost glede na to da je mrtva sezona, a se jim vec ali manj jebe za kvaliteto zadnje cajte pa se cene so za moje pojme pretirane tko da sam delaj bo najbolje
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
ma ja....ta huda gradbena dela si sam delal - zdaj ta lepši del bi dal pa drugemu delat
ne-ne-1.gif

vzemi si premora 14 dni, 3 tedne....do takrat malo naštudiraj sistem dela, potem pa popedenaj - to delo je čisto nekaj drugega od razlih štemanj, rušenj in podobnih rez fizikalskih del. Edino takrat ko daješ gor plate na profile malo trpijo roke (pa še pomagača rabiš)...vse ostalo je pa prav luštno (bi se reklo montersko) delo.

Pa kot vedno...če delaš sam veš kako je narejeno - pa vzameš si čas za vsak detajl. Če dela drug, zmeče, kot pač zmeče...saj itak na koncu ne boš videl ne vedel, ker bojo površnost skrile plate.

Glede knaufarja...na drugem forumu imaš enega (sicer ni fušar) lahko pa se pozanimaš vsaj koliko bi te prišlo...da maš občutek a se ti splača spočiti ter narediti sam ali reskiraš 1.500 EUR oz. kolikor že bo za delo.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Se strinjam. Profile in izolacijo lahko narediš sam, za montažo plošč pa je najboljše, da delate trije (za silo sta dovolj samo dva). Dva držita, eden šravfa. Pri meni smo delali trije, ki prej tega nismo delali nikoli, pa smo cca 80-90 kvadratov stropa na mansardi (ravni in poševni del) naredili v cca. 10 urah. Pa nismo preveč hiteli.
Zelo lepo delo, po vsem tistem težaškem in umazanem delu.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
če si utrujen, si vzami kak teden čisto frej, pač hodi samo v sluzbo in adaptacijo pusti pri miru. Ko se boš fizičnio in psihično spočil od dela in nafilal baterije naredi knauf sam...
Probaj dobit pomagače pa boš imel narejeno en dva tri...ko boste zmontiral, itak lahko kitaš in brusiš sam...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.263
4.845
113
Ta najlepš del je sam montiranje plat, živce pa zgubiš ko ravnaš stene in neveš niti več na koncu na kero steno se orientirat, da bo vsaj približno ravno vse skupaj pa, da ne zgubiš polovico uporabnega prostora...

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Sem vmes ravno vrgel ven estrih (oz. malo ga je še ostalo za jutri), tako da sem spet dobil malo zagona (navkljub naveličanosti). Sej bom sam zmontiral vse skupaj, edino malo sem se poigraval z idejo, ko je bilo že preveč vsega ostalega. Zdejle še štrom popedenam, pa s kolegom vrževa not nov estrih, pol pa pavzica za kakšen teden, pa se lotim knaufa. Se pa strinjam, da je delo precej luštno... Šraufanje plošč na nosilce je pravi užitek, je pa bolj komplicirano vse nosilce pritrditi in jih spravit v 'vaservago', ter pripraviti zadevo za ravno linijo. Sem se pa že vnaprej odločil, da stikov ne bom delal sam (edino mrežico ruknem gor). Bo pač maler malo zaslužil, ker tisto nanašanje gipsa in ponovno brušenje me pa ubija.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Sem se pa že vnaprej odločil, da stikov ne bom delal sam (edino mrežico ruknem gor). Bo pač maler malo zaslužil, ker tisto nanašanje gipsa in ponovno brušenje me pa ubija.

dej ne jamrej no!
evil.gif

fugiraj sam (2 x) - ker itak ni nič za brusit, delo je hitro - bi se reklo skoraj brezvezno. Če pa imaš namem dati beliti malarju pa se zmeni da ti potegne še z izravnalno maso - bo bolje narejeno....oz. ima toliko več grifa da za njim praktilčno ni treba brusit (oz. sam za sabo).

Takole sem jaz delal knauf:

http://www.podsvojostreho.net/weblog_entry.php?e=652

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
če ti bo drug belil - potem na vsak način na še naredi izravnavo. Cenovno te ne ubije (na fuš mislim da je nekje 4 - 5 EUR po kvadratu izravnava + beljenje).

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Jap, ravno ta izravnava mi je pomembna! Saj drugače bi belil kar samo, samo želim, da mi 'ternirana' ročica naredi tole izravnavo, da ne bom potem 20 let nervozen zaradi neravnih površin.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Jaz sem pri fugiranju, po drugem nanosu, pustil stike še vedno rahlo ugrazjene (zaradi nepotrebnega brušenja oz. kasneje opaznega 'vala') zato se je pred pričetkom izravnave po celotni površini potegnilo najprej enkrat zgolj preko spojev.

Pa glej, ko se boš menil za izravnavao, da izrecno poveš da hočeš čez celotno površino! Da ne bo kdo mislil da želiš zgolj izravnavao spojev oz. da bo on samo to naredil.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Aha, ja vidm, da je treba zelo natančno opisat to kar želiš...
smile-1.gif
Se bom držal tvojega nasveta. Thnx.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
jao mene tole čaka v prihajajočih mesecih...
Ima kdo v mansardi stanovanje brez stropa?
Torej Knauf je položen takoj pod streho vmes je primerna izolacija.
Kako je potem poleti s hlajenjem in pozimi z gretjem.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
En del ima jaz rešen na tak način. Vse je odvisno od izolacije (primerna debelina), ter seveda od tega, če imaš zračno streho.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Ima kdo v mansardi stanovanje brez stropa?

kako pa to zgleda?

misliš ravnega stropa?

Zavisi od situacije....če ni na voljo dovolj višine se 'vključi' še krivina, drugače pa si že skoraj prisieljen narediti strop - da ni potem 4 metrre do vrha (pa tam tudi vsa toplota)....lahko pa tudi če ti je tako všeč.

Sicer pa se da poševnine precej spustiti dol s knaufom (na račun boljše izolacije).