Kljuka

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Kako je zdaj prav? Se lahko vozim z nameščeno snemljivo kljuko ali ne?

Od kod naj zdaj mi vemo, al se ti lahko, al težko voziš s to kljuko?

V civilizaciji lahko, v divjini ne .... ozr. drugače: v naši soseščini imajo Hrvatje zakonsko določeno prepoved vožnje z njo, če ni v uporabi. Severni sosedje decidirane prepovedi nimajo, lahko pa zavarovalnice zahtevajo soudeležbo zaradi nepotrebno povečane škode na "drugem" vozilo, kljub temu, da je "drugo" vozilo povzročitelj nesreče (IMHO glupost, ampak pač v takem svetu živimo).

Marxon

Majstr
24. feb 2009
730
377
63
Na srečo te bedarije pri nas ni več v zakonu. Zakaj bi bila moja kljuka kriva, če se mi ti zabiješ v rit. Meni je še bolje, da je montirana, manj škode...
Približno tako, kot če nekomu un jaguarjev znak ali mercedezov znak razpre trebuh, ko ti stopi pred avto. Kaj pa ni šel čez na prehodu za pešce.

Najbolje, da si kupiš tank. "Zakaj pa bi bile moje gosenice krive, če si se znašel na mojem pasu, in sem te poteptal k muho."

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Teh štrlečih znakov in zvezdic zaspank na avtih že kar nekaj let ni več na novih avtih. Ne gre več skozi tipska homologacija, da ne omenjam EuroNCAP testov.

Marxon

Majstr
24. feb 2009
730
377
63
Teh štrlečih znakov in zvezdic zaspank na avtih že kar nekaj let ni več na novih avtih. Ne gre več skozi tipska homologacija, da ne omenjam EuroNCAP testov.
Nihče ti ne brani kupiti oldtimerja, ali pa nabit svoj znak iz Aliexpressa na haubo. :)

Samo karikiram ignoranco teh klukarjev.

Lani je eni teti pred mano v parkirni hiši na izvozu ušel avto v rikverc v mojega. Tako mi je padla dol samo tablca, če bi imela kljuko, bi šlo čez vse 3 radiatorje, pa še kaj.... "Men je vseen, jst bom mojo kljuko mel gor"

• Jezen sem
Reactions: Valhalla

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Marxon kar nekaj. Kakšna ignoranca kljukarjev? Sprašujem enostavno le zato, ker ja, hitro se natakne in sname, skrito sem dal zaradi izgleda avta in tudi meni je ne paše imeti stalno gor, da bi bil pa v tistem vmesnem obdobju v prekršku, ta je pa lovska oz. hrvaška.

Torej pri nas in v Avstriji in še kje nisi v prekršku z nataknjeno snemljivo kljuko. Hvala.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

krofica

Fizikalc
24. feb 2010
375
94
28
Morda malce neumno vprašanje, pa vseeno:
1666242874535.png

Ali mora biti ta del pri kljuki masten ali suh?

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Če imaš protinihajni priklop na prikolici - se ne maže.. Če je navadni priklop je vseeno. Jaz nisem menda še nikoli tega dela kljuke mazal.. Rajš namažem naletno :)

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
To se pa tisto snemljivo kljuko sname in se jo pihne nazaj na črno. Raje ne mazat no, pamet v roke.

krofica

Fizikalc
24. feb 2010
375
94
28
Nima veze barva oz. obraba, tako ali tako se ne vidi - če imaš kaj gor obešeno oz. kadar nimaš je pa plastični pokrov čez.

Namen mojega vprašanja je zgolj iz firbca, včasih vem da so bile te ''bučke'' skos mastne... zdej imam kljuko že nekaj časa in je suha, pa sem zgolj iz firbca vprašal kakšne so vaše izkušnje :)

OK, mi je jasno; suho in je to to :)

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Samo zakaj bi sploh mazal?
Sam vlačim naokrog šotorsko prikolico brez protinihajnega priklopa. Po prvih nekaj tisoč kilometrih je bila kljuka popolnoma suha, v notranjosti avtomobila pa se je slišalo grozno škripanje. Takrat sem jo malo namazal in je zdaj lepo tiho.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.693
113
Priklop na prikolici se prej izrabi če ni namazan (govorim za navadno), če obesiš gor pecikl treger pa obvezno suho.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Jest mam rudo od tovorne zmer namazano. Preden sem gor obesil protinihajni priklop, sem dal pa mal megliota na cunjo in obrisal.