Ko sem jaz nazadnje spraševal, je skoraj edina možnost zavarovanja v domači zaklenjeni kleti/garaži. Nato seveda tudi policijski zapisnik o vlomu. Kraja zunaj? Praktično nemogoče zavarovati. Upam sicer, da se motim. V tem primeru me zanima kjeKaj pa zavarovanje kolesa pri zavarovalnici?
Obstaja pa tud firma, ki ti v kolo vgradi sledilnik.K sreči ne gre za Ljubljano.
Meh, nič praktičnega. Da lahko izkoristiš, moraš imeti za dokaz zlomljeno/vlomljeno ključavnico. Pa vprašanje, če je sploh krito pri nas.ales85: preveri Kryptonite. Na hitro zdajle nisem našel, ampak če me spomin ne vara, so imeli nekaj na to temo.
Še malo sem pogledal, preveri recimo opis v tej povezavi.
Moral bi se poglobiti v vse pogoje. Ampak ja, če z malo sreče ostane na tleh zlomljena. Pa še v tistem primeru lahko kaj "najdejo". Pač, tipična zavarovalnica. Kar hočem reči je, da je daleč od tega, da bi se lahko na to zanašal za kritje škode. Pa mislim, da tudi niso vse njihove ključavnice vključene v to shemo.Z malo sreče ti na tleh ostane zlomljena ključavnica in potem velja? V spominu imam, da je bilo nekje napisano, da pri nas velja.
Mi imamo zavarovano kolo vrednosti preko 5k pri Triglavu. Razložili so nam, da morajo v primeru kraje biti na voljo neki dokazi (prerezana ključavnica, vlomljena vrata, ...) in pa policisjki zapisnik. Ne gre skozi, če rečeš npr. da so ti ukradli kolo iz dvorišča.Ko sem jaz nazadnje spraševal, je skoraj edina možnost zavarovanja v domači zaklenjeni kleti/garaži. Nato seveda tudi policijski zapisnik o vlomu. Kraja zunaj? Praktično nemogoče zavarovati. Upam sicer, da se motim. V tem primeru me zanima kje
Točno o tem govorim. Torej če imaš prerezano ključavnico si "zmagal"? Kaj komu preprečuje (razen pač morale in "poštenosti"), da ne bi enostavno nekje odložil prerezane ključavnice ter poklical Policijo?Mi imamo zavarovano kolo vrednosti preko 5k pri Triglavu. Razložili so nam, da morajo v primeru kraje biti na voljo neki dokazi (prerezana ključavnica, vlomljena vrata, ...) in pa policisjki zapisnik. Ne gre skozi, če rečeš npr. da so ti ukradli kolo iz dvorišča.
Zato pa je na stravi pod privacy controls, kjer lahko nastaviš radij, v katerem aktivnosti strava potem skrije. In radij ni sredina tvojega naslova, se ustvari naključen krog. Prav tako začetek in konec aktivnosti strava skrije, če je začetek ali konec nekje v tem radiju.Dandanes pogledajo na stravo, v garažna vrata zvrtajo luknjo za pogledat če je bicikel noter, pol pa naprej al pa ne.
Tako so sosedi samo eskiro iz kleti odnesli. Nič drugega.če ga ne bo mogle ukrasti pred trgovino in ga bo zelo mikal, se zna zgodit, da ti bo sledil do doma...
ali pa sem preveč filmov pogledal...
Kraja kolesa je preveč enostavna in imajo premalo možnosti za izsledljivost (ni registracije/tehničnih pregledov)...Ko sem jaz nazadnje spraševal, je skoraj edina možnost zavarovanja v domači zaklenjeni kleti/garaži. Nato seveda tudi policijski zapisnik o vlomu. Kraja zunaj? Praktično nemogoče zavarovati. Upam sicer, da se motim. V tem primeru me zanima kje
To velja tudi izven tvoje posesti, na primer pred trgovino?Mi imamo zavarovano kolo vrednosti preko 5k pri Triglavu. Razložili so nam, da morajo v primeru kraje biti na voljo neki dokazi (prerezana ključavnica, vlomljena vrata, ...) in pa policisjki zapisnik. Ne gre skozi, če rečeš npr. da so ti ukradli kolo iz dvorišča.
NE!To velja tudi izven tvoje posesti, na primer pred trgovino?