Klima za trgovinski kontejner

igi

Guru
13. okt 2007
5.635
1.224
113
Celje
igi si že slišal za Cooper&Hunter? Tole dobim za 300+ddv, sicer je "le" 2,5kw, kar pa naj bi bilo za to kvadraturo dovolj, ima wifi modul, ter 5 let garancije. Če bo sila z mrazom bom že dal tisti grelni kabel v zunanjo enoto.

"poznam"... ene dve sem montiral. Je praktično "enaka" kot kak model Gorenje, Gree...

So pa bile obe "nordic" in 3.5kW. Obe delujejo zelo korektno za to ceno.

Kvadratura je res majhna, izolacija pa za pozimi tudi ni nevem kaj v teh kontejnerjih. Ima kolega eno 2.5kW najcenejšo žnjb znamko montirano v tak dvojni kontejner in je precej precej na meji, ko je zunaj mrzlo. Je pa res, da jo pomoči ugašajo in potem zjutraj rabi cel dopoldan da se nazaj segreje ;).

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in klekej

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.421
406
83
igi si že slišal za Cooper&Hunter? Tole dobim za 300+ddv, sicer je "le" 2,5kw, kar pa naj bi bilo za to kvadraturo dovolj, ima wifi modul, ter 5 let garancije. Če bo sila z mrazom bom že dal tisti grelni kabel v zunanjo enoto.

Ali pa tole za 460+ddv: https://www.aliansa.si/fujitsu-klimatska-naprava-asyg09kpca
Ta Fujitsu je za ce ni druge...
Glasna notranja enota ( zunanja tisja) ,grr..., rabi tam 2-3 min da zacne laufat po vklopu. Jo imam pa sem ziher da kolko tolko ziher laufa ko je na rocnem rezimu ventilatorja- vsaj piha. Pri avtomatiki rezima ventilatorja ne vem nikdar ali dela prav ali ne.

• Všeč mi je
Reactions: klekej
"poznam"... ene dve sem montiral. Je praktično "enaka" kot kak model Gorenje, Gree...

So pa bile obe "nordic" in 3.5kW. Obe delujejo zelo korektno za to ceno.

Kvadratura je res majhna, izolacija pa za pozimi tudi ni nevem kaj v teh kontejnerjih. Ima kolega eno 2.5kW najcenejšo žnjb znamko montirano v tak dvojni kontejner in je precej precej na meji, ko je zunaj mrzlo. Je pa res, da jo pomoči ugašajo in potem zjutraj rabi cel dopoldan da se nazaj segreje ;).
a nima Gorenje klim od Midee?

Ali pa tole za 460+ddv: https://www.aliansa.si/fujitsu-klimatska-naprava-asyg09kpca

vpraši še po kolk so aristonove....niso sicer top šit znajo pa biti okej izbira za tvoje potrebe

cooper & hunter je v lasti GREEja, gree pa ma španovijo s celim kupom okej manufaktorjev (svojcajt so sodelovali z daikinom (so delali zase ene kompresorje po njihovi recepturi), argo (na klimah pisali GREE by argo), aermec itd) , tako da prav slabih genov C&H zagotovo nima

https://www.emundia.si/gree-klimatska-naprava-fairy-gwh09acc-k6dna1a-2-6-kw-wifi to zna bit tud okej (gretje do -25)

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34

vpraši še po kolk so aristonove....niso sicer top šit znajo pa biti okej izbira za tvoje potrebe

cooper & hunter je v lasti GREEja, gree pa ma španovijo s celim kupom okej manufaktorjev (svojcajt so sodelovali z daikinom (so delali zase ene kompresorje po njihovi recepturi), argo (na klimah pisali GREE by argo), aermec itd) , tako da prav slabih genov C&H zagotovo nima

Točno tole Aristonovo sem si že ogledoval, imam ponudbo za 340+ddv.

• Ljubezen
Reactions: visek_izobrazbe

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.954
9.494
113
A da bi pa še eno vejo potegnil iz obstoječega ogrevanja hiše pa ni opcija?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
V hiši so klasični radiatorji na TČ, tako da bo morala kar klima opravljati svojo nalogo, pa itak jo rabim še za hlajenje.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Prvo zimo grem s klimo, ki bo itak notri, če bo potreba pa al se bo res vleklo vejo iz TČ ali pa na kakšen konvektor. Bomo vidli, je reku taslep. :) Hvala za nasvete in mnenja.

• Všeč mi je
Reactions: igi

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Sem po teh mrzlih dneh dolžan en report. Ogrevam se s 3,5kw Cooperjem. Izolacije ima kontejner samo 4cm se mi zdi, klimo imam ves čas prižgano na 18°, in je notri tam 16,5°, kar mi je dovolj, ker nisem ves čas v njem. Danes zjutraj je bila orng zamrznjena in mi je zmrznil kondenz v cevi, potem jo je sonce odtalilo. Me pa zanima..v soboto ob 12h po šihtu jo izklopim in v nedeljo pozno zvečer prižgem nazaj, ker je ne rabim in da si malo "opomore". Mi bo manj štroma ponucala, če jo pustim skos laufat? Ker potem pade temp. na 3°. Bi še enkrat vzel Cooperja? Za to ceno takoj, vzel pa bi kontejner z več izolacije.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.954
9.494
113
4 centi? Majkomilo to je tko kot tisto modro čudo k ga gledaš čez cesto. Se hitr segreje ohladi pa tud. Zate še vedno najbolj varianta veja iz TČ in dva radiatorja v kontejner.

Sem po teh mrzlih dneh dolžan en report. Ogrevam se s 3,5kw Cooperjem. Izolacije ima kontejner samo 4cm se mi zdi, klimo imam ves čas prižgano na 18°, in je notri tam 16,5°, kar mi je dovolj, ker nisem ves čas v njem. Danes zjutraj je bila orng zamrznjena in mi je zmrznil kondenz v cevi, potem jo je sonce odtalilo. Me pa zanima..v soboto ob 12h po šihtu jo izklopim in v nedeljo pozno zvečer prižgem nazaj, ker je ne rabim in da si malo "opomore". Mi bo manj štroma ponucala, če jo pustim skos laufat? Ker potem pade temp. na 3°. Bi še enkrat vzel Cooperja? Za to ceno takoj, vzel pa bi kontejner z več izolacije.
nimaš ogrevane zunane enote oz kot ti je igi svetvoal speljan ogrevalni drat po zunanji enoti?

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.760