Tudi človek je konec koncev potrošni material.
nikoli... da je to treba posebej poudarjati, je še posebej žalostno in dokaz kako smo zavoženi.
klima je zelo neposrečen primer za to debato. ena izmed dokaj čislanih znamk klima tehnike. gledam zdele po netu 1200 + ddv + montaža. daleč od vrha ponudbe sicer, še dlje od podna. nisem doktoratov delala. sam rekla, naj prinese nekaj, pa da bo tiha pa bajto razfajhtala. pa je privlekel po svoji pameti znamko, model in cenovni rang. edini hudič, ki se mi je pokvaril še v garanciji. so popravili, se zgodi. izzvala je pa situacija seveda ciničen nasmešek.
ne kupujem vedno P/P, v resnici precej redko, je pa to najbolj racionalen pristop, kot že samo ime pove. jaz si samo ne lažem, da je bil nekaj pameten nakup in ne iščem izgovorov drugih, kot "hotela sem imeti", zato da nakup opravičim. v takih debatah se seveda javim, ker je običajno vprašanje tako zastavljeno: kaj naj kupim, da bo delalo pa da ne preplačam... P/P, torej... tudi seveda, če imam na temo kaj povedati, če sem se z njo kdaj ukvarjala. Ker takrat pa res najdem voljo in se ji posvetim in imam kaj za povedat.
raje 2x menjam? od kje to? jaz nisem še ničesar menjala, kar bi moralo po mnenju znalcev nikdar prav dobro delati in že zdavnaj do kraja crkniti. definicija P/P. se je že kdaj kaj pokvarilo? seveda, ampak če je bila zadeva koristna, se je popravljalo. Včasih pa izkoristim kot izgovor, da lahko novo kupim, ampak si ne lažem, da temu ni tako. je pa vedno bolj poredko, ker mi stvari in brandi ne nosijo več nekega silnega zadovoljstva in lažnega občutka statusa. staram se, jebiga.
Težko mi je pa prodati strah, ker skoraj vsako reč lahko 2x kupim in to je pa res osebna nota - na organ mi gre, da mi nekdo hoče nekaj prodati pod pretvezo, da mi nekaj ne bo delalo potem bom pa na robu obupa lačna/zmrzovala/peš hodila ipd. še bolj, ko se zavaja folk, ki mu dobesedno pulijo zadnje evre najbolj zanič krede, ki pa si dejansko ne upa "se zafrkniti", ker nima nobenega maneverskega prostora in to se izkorišča in izrablja. ali pa na koncu, ko vsi ostali iz riti potegnjeni argumeti odzvenijo: "boš pa ja, ker če si za xyz odkartala normalnox2 ali pa 3, se pa pritiče, da zunaj stoji ne vem kaj". kontra efekt, ampak to je res, kot si rekel, vsak ma malo drugače strune uglašene.