Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Citat: Uporabnik olfa pravi:
Zanima me, kaj se zgodi klimi, če zmrzne zunanja enota (primer uporabe v hudem mrazu pa zunanja enota ni temu prilagojena).
Kaj bi naj pomenilo "zmrzne"? Da se na njej nabere led? Veliko ledu, ker starejše klime ne znajo delati odtaljevanja? tukaj lahko kvečjemu polomi lopute ventilatorja.
Če pa zamrzne sistem kot tak (načeloma se to ne zgodi, če je vse OK, je dovolj plina in ni vlage v njem) potem pa kompresor "nabija" v prazno... in ko se pregreje pač izklopi. Izklopi ga še kak drug senzor, ki meri razlike v temperaturah na več mestih...
V jeseni odstraniš na zunanji enoti odtok za vodo -> 'lulek' oz. 'L' kos, ki je pritrjen na dno klime (na plehu) ter pustiš da voda prosto odteka (po čim krajši poti..seveda če je to opcija, če ni, imaš rahel problem), potem pa v tem mrazu pustiš klimo 24/dan prižgano. ..ker dokler dela ni panike. Če jo ugasneš se zna zgoditi da je (zaradi nabranega ledu) več ne boš mogel vklopiti.
Pri cenejših opcijah zgolj izkoristek pade na minimum. Sicer ne poznam do katerih temperatur pod ničlo so sposobne delovati.
Generalno pa...zgolj pusti jo da stalno dela, ker če že, je edini problematičen ventilator - vendar kot rečeno dokler bo obratoval se tudi led na njegovi poti ne bo nabral.
(pri starših vem da je bilo eno zimo problem (podobne temp. kot zdaj praktično daljše obdobje stalno pod ničlo) ker so jo izklopili, in je začelo ob naslednjem vklopu prav 'prijetno' ružiti..zdaj enostavno stalno deluje).
(Če odmislimo nabiranje ledu, temperatura -25 stopinj ni ni kakršen problem za klimo).
Odvisno kaj imaš.... kakšen mitsubishi http://www.mikroteh.com/ zadeve kr dobro obvlada, saj pri -20 garantira nazivno moč..... drugače pa seveda z nižanjem zunanje temperature pasa izkoristek in to precej očitno. Pri -10 ali še prej je ponavadi vsega konec....
kako to misliš vsega konec pri -10.
pri meni toshiba pri -20 manj še ni bilo dela odlično in tudi izkoristek je še nad 1.po izračunu porabe nkje 1.3-1.4
Em ja.... v mislih sem imel kakšno navadno klimo in ne inverter....
Ja moji toshibi se je zjutraj kar občutno poznalo, da je zunaj precej hladno. Sej ne nebi delala, le manj toplo je pihala. Je pa res, da bo treba kak nov model dat gor
Staro verzijo tele z linka imajo starši (COP 4,33 in 21 db glasnosti). Tale kot kaže je še precej boljša, hkrati pa še tišja - predvsem glasnost je njena idealna vrlina.
Glede izkoristka pri ekstremnem mrazu..takrat niti ni pomembno kak je COP (logično da ne ravno visok) - važno je ali stvar še lahko funkcionira ali ne. Pa lahko..to je bistvo. Temperature slej kot prej konkretno zrasejo (tja proti ničli) kjer je tudi COP 3 ali več.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.