Klima - menjava filtra

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Na toshibini klimi se je prižgala lučka za menjavo filtra, me zanima kje to dobit pa koliko približno stane in če ima sploh smisel menjat.

shift

Guru
20. jul 2007
9.897
2.283
113
za šankom
prižge se lučka po X urah delovanja da je potrebno filtre spucati.klimo potem resetiraš in zadeva laufa naprej.toshiba ima ginkov in kavni filter ki sta po cca 2 letih hin oziroma brez učinka.same naprave pa to ne ovira pri normalnem delovanju ker ni dokazanod a bi ta dva filtra imela kak ugoden vpliv na samo klimo v stanovanju

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ne, ta dva filtra verjetno ščitita samo klimo.

lp

Ta dva filtra sta namenjena le intenzivnejšemu praznenju denarnice ob nakupu.

shift

Guru
20. jul 2007
9.897
2.283
113
za šankom
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:

lp

ne-ne-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.897
2.283
113
za šankom
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:

lp

Ta dva filtra sta namenjena le intenzivnejšemu praznenju denarnice ob nakupu.

tako je.nekaj podobnega kot ionizator ampak dokazati da res vpliva na ugodnejše počutje pa ne morejo
grims-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
vhodni filter v klimo definitivno ščiti notranje dele pred prahom. Lahko ga pa odstraniš pa čez par let poveš kako je kaj motorček glasen, če sploh še dela itd.

lp

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Kaj vse se ne spomnijo ...... a prodajajo tudi take .....bolj aromatične, da ti zrak odišavi .....?

shift

Guru
20. jul 2007
9.897
2.283
113
za šankom
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Kaj vse se ne spomnijo ...... a prodajajo tudi take .....bolj aromatične, da ti zrak odišavi .....?

to ne vem jih pa nategujejo z ionizatorjem zraka in je klima potem dražja tudi za 200€
bonk.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113

Pri Mitsubishiju se po 300 urah delovanja (vsaj boljši modeli) prižge lučka da je potrebno očistiti (in ne menjati) fitre. Vzameš jih dol, zmočiš pod tušem, prebrišeš s krpo na katero prej špricenš še malo šampona za roke, spet vse skupaj splahneš, malo otreš (posušiš) s krpo/brisaæo ter natakneš nazaj. Predno zapreš loputo še resetiraš utripanje lučke (pritisneš gumb) in imaš na naslednjih 300 ur oz 14 dni.

Menjat nimaš pa kaj.

Če imaš še ogleni filter tam bori bolj previden in ga ne čisti - očisti zgolj mrežico nad njim, če imaš ionizator vse skupaj mirne duše operi, ker je le malo filtra (zaščite) nad kosom kovine.

Sami filtri pa imajo vsekakor svoj namen - ščitijo 'satovje' pred prahom...kar bi na dolgi rok privedlo do zamašitve oz. zmanjšanja učinka gretja/hlajenja. Torej morajo biti na klimi, kakor jih je potrebno tudi čistiti, ker če jih ne, spet , zaradi manjšega pretoka zraka, zmanjšuješ učinek gretja/hlajenja.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Majstri, mamo doma mitsubishi fd35 klimo in je začelo smrdet iz notranje enote. Klima je stara 2 leti se mi zdi in sem redno čistil filtre. Zdej verjetno je treba še satovje očistit... A to kupim kakšen sprej, ki je za čiščenje avto klime al probam z paro?

Kako se naj lotim tega? Drugače klima hladi normalno.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
glive/bakterije in podoben mrčes ste pokasirali. Potrebno je kupiti sprej za dezinfekcijo klime (isti šmorn kot pri avtu).

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.208
113
Celje
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Majstri, mamo doma mitsubishi fd35 klimo in je začelo smrdet iz notranje enote. Klima je stara 2 leti se mi zdi in sem redno čistil filtre. Zdej verjetno je treba še satovje očistit... A to kupim kakšen sprej, ki je za čiščenje avto klime al probam z paro?

Kako se naj lotim tega? Drugače klima hladi normalno.

Para je kr OK, samo brez spreja ne bo učinka... Ko enkrat začne smrdeti je že malce pozno in ponavadi enkratno "sprejanje" ne pomaga... Drugič je bolje preventiva!

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
evo, sem zrihtal s paro (je en poseben prikluček za likalnik s katerim lahko pol čistim) + sprej in zdej je OK. Problem je bil tist valj, ki se vrti. Tam je bilo polno svinjarije.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.897
2.283
113
za šankom
drugič ko imaš klimo prižgano jo ne ugasni ko ti paše ampak jo daj v mode da ti posuši vso vlago v notranji enoti

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
no, da mal updejtam. Enkratno čiščenje ni blo zadost. Sem moral še kar parkrat ščistit, ker je vedno še kaj ostalo. No, zdaj lahko povem, da skoraj ni več nobene stvari na lopaticah, pogledano s svetilko.
Zrak iz klime je spet normalen
smile-1.gif

Aja, glede spreja. Da ne bo kdo mislil, da s tem odženeš vse vonjave. Treba najprej lopatice spucat, pol pa se lahko igraš s tem sprejem.

Clean funkcija pa bo zdaj vedno prižgana, prej ni bila.

Nazadnje urejeno: