Da ti povem še naše izkušnje.
Smo v mansardnem stavnovanju, v katerem se nam je poleti dvignila temperatura tudi preko 35 stopinj čez dan.
Ker v takšni vročini ne moreš "delovati", sva si z mojo lansko leto umislila klimo. Saj midva bi še nekako prestala,
ker pa imava naraščaj, nisva hotela reskirati pregretja otroka.
Ko smo nabavili klimo (torej lansko poletje), je bila mala stara 6 mesecev. Klima ima inverter, tako da stalno drži temperaturo, katero nastaviš - ni nihanj. Nastavljeno smo imeli na 26 stopinj, vendar smo jo vklopili, ko smo prišli noter - torej nismo prišli v klimatiziran prostor, izklopili pa smo jo par minut prej, preden smo šli ven, odprli okna, tako da se je počasi privajala na temperaturno spremembo.
Mislim da ne pretiravam če rečem, da je bila to najboljša investicija lanskega poletja.
Mala in mamica, ki sta največ v stanovanju sta uživali na "človeku" primerni temperaturi. Mala ni bila nikoli prehlajena, moreš pač toliko paziti da si ne delaš hladilnika iz sobe, ter da res ne piha po otročku.
Tudi letos jo že moramo uporabljati, saj je temperatura v stanovanju že dosegla 29 stopinj čez dan.
Jaz mislim da nima kaj bit pri pametni uporabi, počutje pa bo dosti boljše, kot pa če se boste kuhali...
No toliko od mene.
LP