Klima - gretje

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Verjetno se splača mal več dat, če je tok višji cop, ker se ti čez čas obrestuje...

koje govora o gretju se splača dati toliko da dobiš najboljše.

Zgolj za hlajenje je brez veze stvar (tiste 3 tedne je vseeno kar ruži na stropu...skoraj)...če je inverter je že veliko.

MIdva imava v stanovanju Mitsubishija (vstopni inverter) zgolj za hlajenje...pa lahko rečem da je napram klimi iz zgornjega linka...kot dan in noč....in to kjek koli pogledaš (upravljanje, izkoristek, učnikovitost, glasnost..seveda je brez filtrov itd)...ampak kot rečeno za tisti mesec je čisto zadovoljviva...kojepa govora o delovanju 6 do 8 mesecev, praktično cel dan (lahkot udi noč)...pa 200 EUR ne sme predstavljati hude ovire.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Za klimo temepratura ni problem...delala bo tudi pri - 25 stopinjah brez vskaega problema...edina težava, ki je, je da je treba nekako urediti odvodnjavanje vode...da le ta ne prej zamrzne na enoti...če to popdenaš potem ni obejitev.

O tem sem že bral ampak noben ni natačno opisal postopka kako to naredit. Baje, da mal doplačaš monterju in ti vgradi še nekaj vatni grelec, ki poskrbi da ne zmrzuje voda... Dej povej mal več o tem.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
ko kupuješ klimo rečeš monterju naj ti vgadi še ta mini grelček na zunanjo enoto (zneskovno te ne pobere,,,mislim da ranga 40 EUR)...kolikor sem jaz zastoppil je v obliku traku (kot selotejp) da nalepiš na dnol zunanje enote...in njegova edina naolga je ta, da preprečuje nabiranje ledu na ohišju. TOrej na samo delovanje klime ne vpliva (klima tako dela po navodilih proizvajalca do - 20 stopinj)...kar ti da vedeti da klima dela tako ali tako do teh - 20 stopinj in niže pa če imaš ta grelček ali ne (to je predvem odgovor za tiste, ki radi vpijejo 'Kaj se pa zgodi ko je nekrat zunaj - 10 stopinj!?'

doma rešujemo ta 'problem' nabiranja ledu tako da v jesene odstranimo plastični 'lulek' ki gleda iz dna zunanje enote...ker če kje potem se ravno na tistem delu začne nabirat led, potem se pa še samo stopnjuje.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
decembra videl enega panasonica totalno v ledu.če ni visela dol sveča vsaj 80cm in debeline 50cm pol res ne vem.ampak laufala je še.dokler ma voda kam odtekat je dobro hudič je ko nima več kam it

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
A si to pr men vidu
wink-1.gif

Ja tudi sam imam ta problem z ledom, rešitev z grelno žico je seveda idealna, ampak me pa zanima predvsem kako in kdaj se vklopi, ker da mi celo poletje in pomlad ter zimo še tista žica žre elektriko, je pač brez veze, torej zanima me kako rešiti regulacijo grelne žice da greje samo ko se klima odtaljuje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
mislim da se vklopi ko je zunaj taka intaka temepratura (samo ne me vprašat kaka)...imam v glavi da pri 5 stopinjah...nisem pa siguren.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
JA kdo ali kaj pa vklopi to, se pravi da mora bit nek regulator, hec je ker mi je še ostalo nekaj te žice in bi jo lahko porabil samo ne vem kako naj reguliram vklop izklop, ker da bi to ročno delal se mi ne zdi najboljša rešitev

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Ko je že govora o klimah, bi še jaz prosil za en nasvet. Rabu bi klimo, ki bi mi hladila prostor velik caa. 12m2, se pravi eno sobo in mogoče pozimi tudi grela. Kar se cene in kvalitete tiče pa naj bi bil višji srednji razred.

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Kako je pa z klimami, ki so pridvedene za "hitro" montažo in so že napolnjene s plinom. Je to OK?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
kolikor vem jih je večina že napolnjena z plinom.v kompresorju je plin k ga po končani montaži spustiš v sistem.pri tem pa moraš iz cevi odstraniti zrak oziroma ga nadomestiti z plinom.vsaj pri moji toshibi je tako.če jo žeim pač odmontirati pa plin potegnem nazaj v kompresor in jo premontiram in ponovim zgoraj napisano

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
če misliš prostor gret celo zimo potem tole odpade.inverter je res da dražji vendar boš dobil razliko notri v enem letu

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Kaj priporočaš do 500€?

Po možnosti bi vzel takšno, ki bi nanjo lahko naknadno priklopil še eno notranjo enoto.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
na vsako lahko priklopiš še eno notranjo enoto vendar je ta soodvisna od primarne notrjanje enote.torej če laufa ena na 22 stopinj laufa tudi druga na 22 stopinj ali pa nič.jaz sem vzel toshibo daisekai dvojčka.cena z montažo in brez ddvja je znašala 1900€(zunanja enota 7.5 kw plus 2 notranji enoti po 3.5 kw)

zate pride v poštev recimo panasnic re9 za nekje 490€
mislim da je to najcenejši inverter od panasonica