Klima - gretje

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Ne najdražja pa ne najceneješa, nekje vmesna varjanta ter da bo kolikor toliko zanesljivo delovanje. V prostoru bo obrt tako da, mi je trenutno najbolj smisleno namontirati klimo. Površina prostora je 50m2. Na trgu je malo morje ponudnikov, ki hvalijo svojo robo, samo pred tem bi rad slišal nekoga, ki uporablja klimo v te namene in kako je zadovoljen.
Kakšna moč je potrebna za gretje take površine?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
jst mam toshibo in sicer 7.5 Kw dvojčka.za 100m2 ni problema tudi ko je bilo (sicer to zimo zelo redko) -15 C.
srednja cenovna varijanta je panasonic.je pa pri klimah dobesedno tako kolikor denarja toliko muzike.za delavnico bi panasonic moral ustreči tvojim željam.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Rabiš nekje 4 kW moči za gretje.....srednja varianta pa bi bila nekje Panasonic, Hitachi, Fujitsu....pa še par bi se jih našlo.

Cenovno pa (Predvidevam) da bi se z montažo vrtelo okrog 1.000 do 1.100 EUR (seveda da vzameš do dotičnih proizvajalcev količkaj dober model....minimium od minimuma vsaj inverter, z čim večjim COP številom..tiho delovanje...pač optimum).

igi

Guru
13. okt 2007
5.605
1.206
113
Celje
jst bi rekel:
1. Tashiba (ker deluje zares dobro)
2. Mitsubishi (letos popolnoma nov model, ki po specifikacijah prekaše VSE, cena precej primerna, predvsem primeren za gretje, ker ima cop 5,25! mogoče bi moral biti na prvem mestu, ampak še nimam izkušenj)
3. hitachi, fujitsu
4. Panasonic (dajem ga na četrto mesto, ker se mi nekako ni obnesel pri gretju v ekstremnih pogojih, čeprav jih montiram največ! Bi pa naj to z letošnjimi modeli precej popravili.

l.p. Igor

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Sam imam panasonic klimo v stanovanju, že tretje leto in mi je to glavni in edini vir gretja stanovanja velikega okoli 100 kvaadratov, deluje brezhibno tudi pri minus -27stopinj celzija, kot je bilo prvo leto delovanja in je delala brez problemov v stanovanju smo in imamo stalno okoli 21-22 stopinjko pa se otroci kopajo pa povečamo na okoli 24.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
CS-XE 12 CKE
jih ne delajo več, mislim da so je bil ta model samo eno leto, ima dovajanje kisika pa ita še en kup enih filtrov, je pa to močnejša varianta druga varianta je bila 9CKE. Baje pa so jih nehal delati ker se jim ni splačalo, da je bil kao prevelik proizvodni strošek zarad tega kisika.
Jaz sem iber zadovoljen. Aja pa še povedat moram da živim v stari kmečki hiši, ki ima popolnoma neizolirane stene in strope.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
koliko gre pa stroma samo za klimo? ker jaz imam poleg bojlerjev letos na novo tudi tisti steklokeramicni stedilnik in se bojim, da bom naenkrat placeval 100eur za elektriko (sedaj okoli 50)
uf-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.605
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Si mogoče iz Pomurja.
Rabim strokovnjaka za klimo.

Lp

ne.... celje!

Panasonic, ki ga opisuje Leni je bil res špica, lanski modeli pa niso bili tako "hudi" sploh tisti iz sredine cenovnega razreda
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
ne smeš enačiti el. grelcev (štedilnika & Co.) s klimo!

Fora (dobre klime) je ravno v tem, da za 1 enoto porabljene energije prečrpa vsaj 4 enote toplote. Prevedeno....navaden kalorifer porabi 2 kWh elekrtike, ter da od sebe tudi 2 kW toplote.

Isto močna klima bi dala ob isi porabljeni el. energiji od sebe 8 kW toplote (razlika je očitna...in ko je govora o gretju hiše, kjer je potrebno precej toplote, ogrevanje čez cel dan, ter 8 mesecev v letu....je viden pravi efekt).

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

Zanima me, če je možno klimo montirati na knauf steno tako, da ni kakih vidnih kanalov za cevi? Predinštalacija ni narejena, samo na balkonu je elektrika za zunanjo enoto.

Ena opcija bi bila da se knauf steno predre in se na drugi strani naredi kanale, tako da v dnevni sobi bi bila vidna samo notranja enota.

Še tehnični načrt, klimo bi rad imel nad vrati
smile-1.gif

c5q-klima.jpg

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
elektriko se običjano vleče od znotraj ven (torej je zunaj ne rabiš).

Če je stena knauf se seveda lahko spelje kanale po njej - na balkonu bojo pač mogli iti po steni.

Tako da s tega stališča ni problema.

lan07

Pripravnik
15. dec 2007
95
2
8
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Si mogoče iz Pomurja.
Rabim strokovnjaka za klimo.

Lp

ne.... celje!

Panasonic, ki ga opisuje Leni je bil res špica, lanski modeli pa niso bili tako "hudi" sploh tisti iz sredine cenovnega razreda
smile-1.gif

Pa so ti novi modeli Panasonic že zunaj?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
tale:

MSZ-FA25VA/MUZ-FA25VA plasma duo

(iščeš po 'plasma duo' oznaki)

zunaj:
http://www.bdt.co.nz/comfortmaster/product.asp?item=68961X
(tudi zunanja enota je hudo tiha da ne rečem (za zunaj) neslišna).

znotraj:
http://www.bdt.co.nz/comfortmaster/nla-product.asp?item=68961I

Cenovno pa trenutno 810 EUR (brez montaže)..torej še 250 EUR zraven...pa bojda so zunaj že nadgradnje tega modela (isto top razred od Mitsubishija le daje cop nad 5....tale ima 4,35) so pa verjetno nekaj dražje...koliko mi pa ni znano (bi se pa splačalo reskirat denar že zaradi večjega izkoristka - stvar presoje)

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Najlepša hvala
nahrung002.gif

Verjetno se splača mal več dat, če je tok višji cop, ker se ti čez čas obrestuje...

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
zdej če je klima namenjena gretju potem je pomebno tudi da čim več stisneš ven pri nizkih temperaturah od nje.zanimivo je to da mitsubishiju v paprijih piše da deluje do -20 toshibi pa do -15.
ko sem imel priložnost obe sprobati pri -15 stopinjah je kar nekaj razlike v prid toshibi.res da je glasnejša za 3db pa nekaj malega tudi dražja samo za enkrat od tega kar je bilo lani na trgu se mi zdi da je toshiba špica ponudbe

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
saj špica ponudbe sta ravno Toshiba in Mitsubishi (seveda tudi daikin)..torej kjerkoli že si si opravil dober nakup.

Za klimo temepratura ni problem...delala bo tudi pri - 25 stopinjah brez vskaega problema...edina težava, ki je, je da je treba nekako urediti odvodnjavanje vode...da le ta ne prej zamrzne na enoti...če to popdenaš potem ni obejitev.

Gled eprimerjave katera da več od sebe pri določeni temepraturi jepa tako...verjetno bi moral imeti obe z istim COP ter isto nazivno močjo...da bi bila primerjava nekako merodajna.