Klasične žarnice za žaromete?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.326
2.574
113
torej praviš, da ob nakupu teh ledic in predložitvi recimo računa, če te ustavi policaj, ne rabiš imeti posebej homologacije?
Poišči si temo ene dve tri leta nazaj, tam so pripeti odgovori AMZS in če se prav spomnim "ministrstva". Rabiš dokazilo da je žarnica homologirana za tvoje vozilo - na škatli vse piše, račun ne bo nič povedal.

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
230
6
18
Ljubljana
Meni je na tehničnem sam preglednik rekel, da naj si dam noter LED žarnice, ker s H7 navadnimi se res slabo vidi, posebno v dežju. Žaromet ima lečo in ni problema, ker je snop usmerjen, ne slepi nasproti vozečih. Sem pa dal montirat v Tehnoshopu. Model mojega vozila ni na spisku.

• Všeč mi je
Reactions: tomazpog in tony

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.854
6.798
113
pri taščici
Jaz bi tudi na Koni menjal "brljivke".
Moras pileg zarnic kupiti se kaj.
kaj pomeni canbus,
Oziroma ali moram biti na kaj pozoren pri nakupu glede na to da so sedaj halogenke notri.
Kitajcu dam 10, tehnoshopu ne dam 100+

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.326
2.574
113
Canbus daje "računalniku" podatek ali je žarnica OK ali ni.

Jaz sem na Ducatu ven cuknu staro in not vtaknil nov "Philips" in "Osram" od kitajca (dolga in kratka luč, pa sem testiral katere so boljše - oboje so kar not ostale in delajo).

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

jezek

Guru
24. jul 2008
3.492
1.482
113
Jaz bi vzel Novsight. Na ebayu (iz UK) ali aliju. Sem imel zelo dobre izkusnje. Je pa treba vedet, da kljub napisu Canbus nekateri avti ne sprejmejo radi teh lamp, pri cemer lahko pride do priziganja raznih opozoril, utripanja in celo ugašanja po par minutah. Meni je npr. na citroenu en model sicer delal bp, vendar je ob vsakem prizigu luci javil napako (ki je takoj izginila). Nato sem kupil še močnejše, ki so pa imele canbus filter v zunanji skatlici (pri nekaterih avtih jih je tezko stlacit v ohisje zarometa, nisem pa zelel da bingljajo ven - prilozene so vezice za montazo ob nekaj). No slednje so pa ugasale po nekaj minutah. Zato sem moral z diagnostiko popravit profil luci in je nato delalo bp in svetilo za popyzdyt dobro...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.374
2.747
113
Zdej vem zakaj je vedno bolj nadležno se vozit ponoči. Očitno se bomo morali voziti s se višjimi zadevami od SUV...

• Haha
Reactions: Hanzi

jezek

Guru
24. jul 2008
3.492
1.482
113
Tisti avti ki tebe slepijo so kar serijski višjecenovniki ponavadi. Volvo in LR prednjačita

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.326
2.574
113
Največji kitajc v MB (bivši OBI/Vema) ima izbor, pa cena je tu-tu s temi na netu.
Če ne dela, neseš nazaj in dobiš dobropis.

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.036
268
83
Jaz bi vzel Novsight. Na ebayu (iz UK) ali aliju. Sem imel zelo dobre izkusnje. Je pa treba vedet, da kljub napisu Canbus nekateri avti ne sprejmejo radi teh lamp, pri cemer lahko pride do priziganja raznih opozoril, utripanja in celo ugašanja po par minutah. Meni je npr. na citroenu en model sicer delal bp, vendar je ob vsakem prizigu luci javil napako (ki je takoj izginila). Nato sem kupil še močnejše, ki so pa imele canbus filter v zunanji skatlici (pri nekaterih avtih jih je tezko stlacit v ohisje zarometa, nisem pa zelel da bingljajo ven - prilozene so vezice za montazo ob nekaj). No slednje so pa ugasale po nekaj minutah. Zato sem moral z diagnostiko popravit profil luci in je nato delalo bp in svetilo za popyzdyt dobro...

Maš kej izkušenj s temi k svetijo "rumen" ? Predvidevam, da bi te mogle bit manj očitne, da gre za ledice, koker tiste k svetijo bel oz. skoraj modro.