Nekaj mi ni jasno. Predlani smo imeli vsaj enkrat tedensko proteste zaradi takšnih in drugačnih razlogov.
Sedaj imamo:
dodajte kaj sem še izpustil iz tega seznama. Tole je šlo samo nahitro iz glave.
Ali je kakšen znak, da bi se samoorganiziral protest kolesarjev kot v času desne vlade? Ne. Ali so razmere takšne, da bi bili protesti upravičeni? Ja. Veliko bolj kot prej. Zakaj protestov ni? Ker je bil izključno edini in glavni cilj zamenjati vlado.
Sprašujem se kaj je tisto, kar bi morala ta vlada narediti, da bi se zgodili protesti? 90% davki na dohodke? Inflacija 50%? Nov Covid val? Kaj?
Sedaj imamo:
- Razjeban zdravstveni sistem, čez 100.000 ljudi brez osebnega zdravnika, čakalne dobe na preiskave, da prej crkneš in obljube vlade, da bo vse poštimala. Mi pa še zdravstvenega ministra nimamo, imamo pa predsednika vlade, ki je začasni zdravstveni minister, ki bi covid zdravil z morjem, astmo pa z vegansko prehrano.
- Prometni kolaps na cestah vsak dan, vlado, ki je ukinila avtocestno policijo, zato da bi leto kasneje uvedla avtocestni oddelek v policiji.
- Dodatnih žnj obdavčitev, delovne sobote itd.. obdavčitev SP-jev, vrnitev večje obdavčitve dohodnine, 7mrd planiranega pobranega za 2 mrd škode s solidarnostnim prispevkom, medtem ko ni videti niti znaka, da bi kje na obstoječih resursih lahko šparali (energetika konsolidacija, NPU-ji, plače JU itd..).
- Dvig plač JS za 25%+, medtem ko zasebni sektor životari in plačuje vse te davke.
- Cene vsega so šle v kur**. V medijih beremo, da imamo najnižjo ceno košarice hrane dosedaj. Pa koga zajebavate no, a kdo od njih sploh hodi v trgovino po hrano? Cene vsega ostalega so šle gor. Hrvaška je šla v oomejitev cen izdelkov, srbi tudi v zniževanje.
- Komuniciranje z mediji na nivoju prejšnje vlade (ko naletijo na medij, ki si upa kaj vprašati). ARogantno komuniciranje v parlamentu in pred mediji, smart ass style.
- Nepotizem na kubik
- Skrivanje koalicijske pogodbe
- Kritizirali nabave orožja, podvojili investicije v vojaško opremo
- Kritizirali odhod Janše v Ukrajino, sedaj se slikajo ob vsaki priliki z Zelenskim
- Sfejkana gospodarska rast, prvič v zgodovini se je naredila "napaka" in so popravili navzdol rast za več kot 3 odstotne točke. Iz dobre rasti v eno najslabših.
dodajte kaj sem še izpustil iz tega seznama. Tole je šlo samo nahitro iz glave.
Ali je kakšen znak, da bi se samoorganiziral protest kolesarjev kot v času desne vlade? Ne. Ali so razmere takšne, da bi bili protesti upravičeni? Ja. Veliko bolj kot prej. Zakaj protestov ni? Ker je bil izključno edini in glavni cilj zamenjati vlado.
Sprašujem se kaj je tisto, kar bi morala ta vlada narediti, da bi se zgodili protesti? 90% davki na dohodke? Inflacija 50%? Nov Covid val? Kaj?