Kje se skrivajo Provide?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.331
301
83
39
Ljubljana
on dela na policiji
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.938
6.979
113
Ja in? Bo rekel, da je zavesten policaj? Zato pa vidim dnevno, kako policija krši CPP. Mogoče je pa izjema
wink-1.gif

Našel sem sicer podatke, a so na drugem forumu, ne vem koliko bi motilo administratorje, če bi tole prlimal kar sem - torej povezavo do foruma, podatke se mi ne da prepisovati.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Nisem policist. Tudi ne vozim skoz po predpisih, ker sem pravtako kot ti in vsi ostali le kup mesa, kosti in krvi.
Takrat ko grem čez omejitev je res minimalno, ker se noreti itak ne splača.

Seznam pa kar prilimaj. Če lahko citiramo razne člene zakonov in ostale bedarije ne vam zakaj tega ne bi smel.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Copy \ paste
wink-1.gif

Jaz vem za eno (posebne) rjave barve Octavia karavan. Smuka se na relaciji Vipava - Gorica. Če jo smukne še kam drugam, pa ne vem. Registrsko tudi ne vem, ni blo časa gleda, ko je beli strah padel mimo
grin1.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Volvo S60 je pokojni. Obstaja v LJ regiji kakšna druga civilna provida namesto njega ali so na delu samo štrihani superbi?

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Kaj če bi namesto, da tolk pazite na te provide in registrske številike, raje opazovali promet okrog sebe? Bo boljše za vas in za vse na cesti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.938
6.979
113
In koga naj opazujem na prazni AVTOCESTI? Srne, mačke, pse, šolarje, krave?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
In koga naj opazujem na prazni AVTOCESTI? Srne, mačke, pse, šolarje, krave?
Zakaj prazni? A ni provida na cesti?
Na cesti NIKOLI nisi sam.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
A ni čudno da vse vas, ki trdite da divjate, ko je cesta prazna, pol kar na enkrat provida preseneti? Od kje pa pade ta provida, če je cesta prazna?
Kaj te sploh briga kako provida zgleda, če pa je cesta prazna takrat ko divjaš?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.938
6.979
113
Mene provida še ni presenetila. Presenetil me je "mobilni stacionalni radar", ki je čepel ob cesti, na enem "počivališču".

Cesta je takrat bila seveda prazna.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Mene provida še ni presenetila. Presenetil me je "mobilni stacionalni radar", ki je čepel ob cesti, na enem "počivališču".

Cesta je takrat bila seveda prazna.
Veš majster, nevarnost ne preži samo na cesti, ampak tudi OB cesti.
In kaj, če bi namesto čepajočega stacionarnega radarja tam čepela srnica?
Če te preseneti radar, te lahko tud kaj druzga.
S tem si dokazal, da ti okol ceste nič ne vidiš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.938
6.979
113
Srna nima kaj čepeti na postajališču, AC mora biti varovana tako, da živali ne morejo na cesto.

Videl sem radar, sem tudi dal fajn po žlajfi, a je bilo prepozno, ker je laser hitrejši od moje noge. Tako bi tudi lahko zavrl, če bi videl srnico...ali pa stardeca, ki bi slučajno zašel na cestišče.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Srna nima kaj čepeti na postajališču, AC mora biti varovana tako, da živali ne morejo na cesto.
Ti pa na cesti nimaš kaj divjat in nimaš kaj vozit več kot je dovoljeno!
Citat:
quoteVidel sem radar, sem tudi dal fajn po žlajfi, a je bilo prepozno, ker je laser hitrejši od moje noge. Tako bi tudi lahko zavrl, če bi videl srnico...ali pa stardeca, ki bi slučajno zašel na cestišče
Ti bi zavrl pravočasno, če bi bila srnica ali strdec na isti razdalji kot laser. Če bi bila ta srnica ali pa strdec bliže, bi jo pa zaradi prevelike brzine povozu.
Torej zadevo si videl prepozno.
Zakaj si pa bremzal, ko si zagledal radar? A si se ustrašu, da bo radar pred avto skoču?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.938
6.979
113
Kako bi lahko bil stardec oz srna bližje, če sem takoj zaviral, ko sem radar videl? Bližje, kot moje oko vidi, ne more biti, razen če je stardec neviden?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kako bi lahko bil stardec oz srna bližje, če sem takoj zaviral, ko sem radar videl?
Kje pa piše da je strdec ali pa srnica tam in na tisti razdalji že od lani?
Veš majster, nesreče v prometu se dogajajo zato, ker pride vzrok za nesrečo prehitro in nepričakovano. In človek nima časa odreagirat.
Če voziš počasneje se da veliko več nepredvidljivih in nevarnih situacij, ki se pojavijo pred tabo, preprečit. Vse ne, več pa.
Z višanjem hitrosti se tudi tvoje vidno polje manjša. Pojavlja se ti tunelski vid. Hitreje ko greš manj vidiš.
To celo otroci v vrtcu že vedo. ti pa ne veš.