Kje se skrivajo Provide?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.934
6.977
113
Ampak o tem ni debata.

Debata je o tem, da smo mi zelo nevarni, če vozimo nad omejivami. Zakaj pa provida ni nevarna?

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Dolgčas. Tudi rešilec na nujni vožnji je nevaren, a se ti ne zdi. Pa ima vseeno prednost. Pa leti, ko hudič.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.934
6.977
113
Joj, a je tvoja pamet tudi nepomembna ali zakaj je ne uporabljaš?

Rešilec ima svetlobna in zvočna opozorila. Ljudje se že na daleč umaknejo, ko vidijo ali slišijo.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Oprosti, ampak jaz bolj slabo slišim pa radio v avtu, rešilca slišim, ko mi je že v riti. Kaj pa če ga v ovinku zanese pa butne v tebe. Misliš, da mu bojo luči pa sirene kaj pomagale oziroma tebi?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
provide vozijo nad omejitvami ja in te izzivajo ko vozi za tabo če pa stopiš po gasu te pa začnejo livit! Tisto kar počnejo preden začnejo snemat oni ne posnamejo začejo pa snemat ko si že nad omejitvijo!
Kako pa provide izzivajo? A ti jezik kažejo? A mogoče pljuvajo za tabo, da moraš bežat?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.934
6.977
113
Spet pamet ne dela.

Na glas imeti radio v avtu je zelo nevarno. Ampka kaj, ko vaški "DJi" tako radi štancajo z muziko.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Porivajo te. Od ta zadnje
hysterical-1.gif

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Spet pamet ne dela.

Na glas imeti radio v avtu je zelo nevarno. Ampka kaj, ko vaški "DJi" tako radi štancajo z muziko.
Normalna glasnost. Pa avti so kar dobro zvočno izolirani.
ne-ne-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.934
6.977
113
Do zdaj sem še vedno slišal ta vozila veliko prej, preden sem jih videl.

Dvomim, da EU standardi, dopuščajo takšno izolacijo na navadnih vozilih, da se okolice sploh nič ne sliši.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ampak o tem ni debata.

Debata je o tem, da smo mi zelo nevarni, če vozimo nad omejivami. Zakaj pa provida ni nevarna?
Saj je nevarna. Ampak ta provida je edina na tistem odseku, ki ob maksimalni previdnosti lahko, po zakonu in upravičeno vozi hitreje kot se sicer sme vozit. Ti pa ne smeš, ker nimaš te pravice niti pooblastil in zato ker ti MORAŠ upoštevat omejitve.
Lepo ti piše v pravilniku, kdo sme in kdo ne sme vozit hitreje od omejitev. Kaj ti tle ni jasno?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.934
6.977
113
Včasih je tud bil zakon, da so ženske zažigali na grmadi, pa še to ne pomeni, da je tak zakon OK.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Včasih je tud bil zakon, da so ženske zažigali na grmadi, pa še to ne pomeni, da je tak zakon OK.
Saj nisem reku, da je pa ta zakon idealen. Ampak tako je. Red je tak, kakršen je in vsak red, pa tud če je slab, je boljši kot da ga ni.
Ti se moraš po tem redu ravnat, ker če se ne, bi vsak delal in vozil po svoje kakor bi se komu zdelo da je prav, pol bi bla pa zmeda totalna. V enem dnevu bi se vsi pobili, če neb blo pravil in reda.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.934
6.977
113
Ni ok. Lahko bi bilo tako, kot je bilo včasih, da moraš ti provido prehiteti, šele potem te lahko snema.

Na tak način bi se jih vsaj malo "prisililo", da bo vozili po omejitvah.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
provide vozijo nad omejitvami ja in te izzivajo ko vozi za tabo če pa stopiš po gasu te pa začnejo livit! Tisto kar počnejo preden začnejo snemat oni ne posnamejo začejo pa snemat ko si že nad omejitvijo!

Tako je, če hočeš bit vedno prvi. Lahko si še vesel, če si prvi pred provido. Malo huje bo, ko boš prvi v pogrebnem sprevodu.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ni ok. Lahko bi bilo tako, kot je bilo včasih, da moraš ti provido prehiteti, šele potem te lahko snema.

Na tak način bi se jih vsaj malo "prisililo", da bo vozili po omejitvah.
Zakaj bi jo pa moral prehitet preden te snema?
A si užaljen, če nobenga ne prehitiš?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

Tako je, če hočeš bit vedno prvi. Lahko si še vesel, če si prvi pred provido. Malo huje bo, ko boš prvi v pogrebnem sprevodu.
KolonaZaNajhitr.jpg

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
No, pa da ti še jaz povem mojo "izkušnjo" s provido. Kak teden nazaj sem (po pravilih) prehitel provido (nisem vedel da gre za provido, dokler nisem v njej videl uniformiranega policista). Potem sem vozil pred provido približno 1 km in medtem sem seveda pogledoval kaj se dogaja za mano (oba s provido sva vozila po pravilih). Naenkrat švigne mimo naju bel Audi Q7, provida pa se je podala na lov za njim. Mislim, da se v glavnem počne takole in tako je tudi prav.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.934
6.977
113
No super.

Jaz imam žal malce drugačno izkušnjo, a je res stara že skoraj 10 let, morda so se v tem času mladci v providah umirili
smile-1.gif

Katera provida pa je bila? Je na seznamu na hadovem blogu, ali je katera nova?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
No, pa da ti še jaz povem mojo "izkušnjo" s provido. Kak teden nazaj sem (po pravilih) prehitel provido (nisem vedel da gre za provido, dokler nisem v njej videl uniformiranega policista). Potem sem vozil pred provido približno 1 km in medtem sem seveda pogledoval kaj se dogaja za mano (oba s provido sva vozila po pravilih). Naenkrat švigne mimo naju bel Audi Q7, provida pa se je podala na lov za njim. Mislim, da se v glavnem počne takole in tako je tudi prav.
Tako tudi v resnici je. Ampak alter dinamiki majo zmeraj drugačno izkušnjo. Le zakaj? In to zmeraj eni in isti.