Kje se dopolnino zavarovati?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Skratka zdej sem osnovno al kakorkoli že, pa se bo treba se dopolnino, in če grem na vzajemno in hočem rešit online obrazec mi omenja triglav, tko da nej kdo pove kaj se stem misli in kaj ima potem vzajemna zraven?

Ali pa če mi lahko kdo pove katera zavarovalnica se najbolj splača, pa kako je stistim rentnim varčevanjem k te pride nekih 50eur se mi zdi, a se splača, po kolkem cajtu itd.

tnx

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Dopolnilno zdravstveno zavarovanje imaš lahko na Vzajemni, Adriatic Slovenici ali Triglavu zdravstveni zavarovalnici, greš do poslovalnice in urediš, cene imajo vsi objavljene na netu in so več ali manj zelo podobne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.931
113
pri taščici
predvsem pa naredi to čimprej, ker zavarovanje velja šele po treh mesecih od sklenitve....
Če se ti v teh treh mescih kaj naredi boš veselo plačeval....

zavarovalnica ni važno katera, če imaš ostalo pri triglavu-adriaticu poglej če zaradi tega dobiš kak dodatni popust

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Za 3 mesece vem, sicer mam avto pri triglavu, mislis da se da zarad tega kej met ceneje?
Hocm trajnik da mi dajo mir, pa da bi bil online obrazec kot pri vzajemni ker se mi ne da jebat po poslovalnicah.
Cene vem da imajo vec ali manj iste, zanimal me je samo ce ma katera zavarovalnica kej boljse od drugih, ce pac kdo to ve da se ne hebem stem.

A rentno varcevanje pa ni na isti polici, oziroma je to druag zadeva? Ker sam sem mislu da je to isto dopolnilno + se varcevanje in da s mesecno mal vec.

Nazadnje urejeno:

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Rentno varčevanje s tem nima nič.

Storitve, ki jih dobiš z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem so zakonsko regulirane in popolnoma enake pri vseh zavarovalnicah.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
No pa je mozno kot ze omenjeno da bi dobil kaksne popust ker imam ze avto tam registriran al kaj se je mislilo stem?

Kako se pa rentno zrihta , kolk na mesec, koliko let in koliko dobis ven?
Varcevanje z zavarovanjem sem pa zato dal skupaj ker ce se nemotim mi je bilo predl leti receno od nekoga da ima rentno in da si stem se zavarovan, jest teh scen totalno nic ne poznam zato vprasam.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.931
113
pri taščici
in sem 90% da so te žejnega čez vodo peljali...
že vrabci na strehi čivkajo da se zavarovanje in varčevanje na isti polici "ne splača"

Sicer pa je na alterju kar nekaj "zavarovalničarjev"
Mogoče boš dobil kak ZS.....

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Sej nimam jest tega, sam slisu sem pred leti, zato pa sprausjem da vidim kaj in kako.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
No pa je mozno kot ze omenjeno da bi dobil kaksne popust ker imam ze avto tam registriran al kaj se je mislilo stem?

V to smer (ZZ ceneje zaradi avtomobila) ne bo šlo, lahko pa ti, če imaš kolikor toliko dobrega agenta, pri avtomobilu da kakšen ekstra popust, ker imaš ZZ pri njemu.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
ksz

dopolnilna zavarovanja so praktično enaka, isti pes kje ga imaš

vzajemna je pred časom ponujala max zakonsko določen popust (3%), če se prijaviš preko neta.

sicer pa če imaš ostala zavarovanja že pri AS ali ZT, se ti splača tja. Za zdravstvo pokasiraš omenjeni popust, za ostala pa ob dobrem agentu fašeš tudi komercialnega.

B81

22. jul 2007
37.616
10.910
113
Točno. najbolje je imeti vse skupaj pri eni, ker lahko 'izsiliš' (ali pa ni potrebno) kak popust. Triglav vem, da ima pakete, kjer je potrebno DZZ zraven.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Samo ko pride do škodnega primera te ne izplačajo (Trigav), ker npr. lahko iz dolgih hlač narediš kratke; ker se jim tako zdi;...

B81

22. jul 2007
37.616
10.910
113
Triglav komplicira najmanj od vseh, oz. ima najmanjše število komplikacij. Razen, če si deliktna oseba, potem so problemi.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Koliko zdaj komplicira ne vem, ker sem šel od njih že pred 17 leti zaradi zajebavanja.
Na Adriaticu mi še nikoli niso nič komplicirali.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Na strani zdravstvena net, je obrazec za triglav zavarovanje s 3% popustom, zdej nevem ali je ta popust pri prvem placilu mesecnega zavarovanja ali pri vsakem nadalnjem?

Zanima me se pri obrazcu kaj hocejo s:

Trajanje zavarovanja, zakaj so leta, zakaj ni nedoloceno in ali se zavezes stem ko napises npr3 leta?
Pri nacinu placila, direktna obremenitev ali odtrgljaj pri placi, v cem je razlika, trajnik hocem z minimalni stroski poslovanja.
Pribitek na premijo, Skupna doba polnih let nezavarovanosti po 1.1.2006, 1 ,2 ali 3 leta, tukaj pa sploh nevem kaj hocejo od mene!?!
In cakalna doba da/ne wtf!?!
Dodatno nezgodno me pa vrjetno ne zanima ne?

Dajo se popust zraven treh % da si clan amzs, ker sem si v avtomobilizmu glih prebral problem tega, bi to vseeno vzel ,zanima me pa ali je to polna korist od tega clantva kot da se bi se sam odlocil za vse te njihove ugodnosti, prevoza, menjave gum itd, vleke avtomobila, ali je cesa manj in seveda po enem letu pac ne podaljsam clanstva in mi dajo mir?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
in sem 90% da so te žejnega čez vodo peljali...
že vrabci na strehi čivkajo da se zavarovanje in varčevanje na isti polici "ne splača"

Sicer pa je na alterju kar nekaj "zavarovalničarjev"
Mogoče boš dobil kak ZS.....

Zavarovanje in varčevanje na isti polici se ne splača?
confused-1.gif
Torej trdiš, da se življenjska (naložbena) zavarovanja ne splačajo? Zakaj pa to?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
predvsem pa naredi to čimprej, ker zavarovanje velja šele po treh mesecih od sklenitve....
zavarovalnica ni važno katera, če imaš ostalo pri triglavu-adriaticu poglej če zaradi tega dobiš kak dodatni popust

Ni nujno, da velja 3 mesece od skleniteve.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Torej jaz dopolnim marca 25 let in ne morem več bit po nikomer zavarovan, torej trdiš da se moram dodatno zavarovat že januarja da mi bo marca začelo veljat? Ne verjamem.
ne-ne-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Torej jaz dopolnim marca 25 let in ne morem več bit po nikomer zavarovan, torej trdiš da se moram dodatno zavarovat že januarja da mi bo marca začelo veljat? Ne verjamem.
ne-ne-1.gif

Naj bi trajalo 3 mesece da, nevem pa če ima kakšna zavarovalnica kakšne druge fore.

Je pa to zato, ker si ti lahko nezavarovan, čez 2 dni imaš operacijo, greš na zavarovalnico, daš 30 EUR zavarovalnica pa tebi plača 2000 eur vredno operacijo.

Tako pa se zavarovalnica zavaruje pred takimi problemi.