Kje kupit D2S xenon žarnico?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
174
63
38
Živjo!
Gledam po Bolhi, pa se cene gibljejo od 20 eur pa do 50 eur po komadu. Pozna kdo kakšnega poštenega prodajalca, z dobro robo? Iščem pa Philips ali Osram za Passat, letnik 03. Je res priporočljivo menjati obe žarnici naenkrat, a je vseeno če samo eno?

Je mi pa žarnica štrajkati začela. Prej se leva ni hotla vžgati v prvo, v drugo pa se je. Ko sem probal tretjič, spet ni. Verjetno ni več upanja zanjo ane?

Hvala!
lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
A ni to bolj problem nekih uteži kot same žarnice?
confused-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
174
63
38
Je original xenon, ni kakšen kit. Jah pol se bo pa očitno treba po novem letu do serviserja zapeljat. A drugače xenon žarnica začne počasi bledeti, a crkne v trenutku? Kakšen je pol strošek s temi balasti?
Sem pa opažal, da mi je leva luč malenkost vibrirala. Jo je mogoče to kaj zmotilo? Po računih od prejšnjega lastnika sem videl, da so že enkrat nekaj podlagali luč, da ni vibrirala.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Hja pri xenonu je tako da ni recepta, ponavadi žarnica dobi rdečkasto ali vijolično barvo nato pa crkne. Ni pa to nujno, lahko se zgodi da crkne ko ima še povsem "pristno" barvo. Na pamet ugibat ali je žarnica ali balast je loterija. Nekako je pravilo da če žarnica občasno gori in ugaša ali utripa da je problem v njej. Ko balast enkrat crkne ni več duha ne sluha o njem. Niti ni praksa da balast občasno deluje občasno pa ne... Glede menjave pa je skoraj obvezno menjat obe hkrati in to zaradi svetilnosti ter zaradi barve. Torej predlagam da žarnici med seboj zamenjaš in boš vido ali se bo napaka preselila v drug fokus ali bo ostala kjer je bila prej. To je najbolj zanesljiv in hkrati najbolj enostaven kmečki test. Če avtop priklopiš na računalnik sploh ni nujno da bo javljena prava napaka... Glede balasta če ti ga odnese se cena novih giblje okoli 400€. Seveda pa se ga lahko dobi novega original že za okoli 100€, odvisno od znamke katera je vgrajena!

Lp

PS:. Edino kar je dobro vedeti je to, da ne tiščat kitajskih xenon žarnic na originalne sisteme. Zakaj? Ker če še ti ni crknil xenon balast se ti lahko zgodi da ti bo takoj po menjavi žarnic. Problem je v tem da je velika večina kitajcev zelo nizke kvalitete, se kupujejo na kile in ne na kos. Ne velja pa to za vse, obstajajo tudi svetle izjeme ki pa so ponavadi zelo drage pa čeprav so kitajske...

Nazadnje urejeno:

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
174
63
38
Hvala za izčrpen odgovor!
smile-1.gif

Kot sem reku, žarnica se za trenutek prižge, potem pa ugasne. Kdaj pa tudi gori... Bom peljal po novem letu k serviserju, pa bomo vidli. Upam da ni balast, ker tale cena me je malo na rit vrgla!
shocked-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Žarnica se ti najbrž zato dol ugaša ker v njej več ni dovolj plina. Se pa zgodi da ti včasih gori, kar pa je odvisno od zunanjih temperatur! Najboljše da narediš tako kot si rekel, torej skočiš do mehanika in preverite!

Lp

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Živjo!
Gledam po Bolhi, pa se cene gibljejo od 20 eur pa do 50 eur po komadu. Pozna kdo kakšnega poštenega prodajalca, z dobro robo? Iščem pa Philips ali Osram za Passat, letnik 03. Je res priporočljivo menjati obe žarnici naenkrat, a je vseeno če samo eno?

Jz poznam enga dobrga prodajalca, Matej iz Maribora, kr uredu dečko, pošten pa pocen
grin1.gif