kje kontrola vinjet?

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Super, to me je zanimalo, hvala - sem ti popravil stanje zvezdic
smile-1.gif

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Če greš na prvi izvoz - na Vojkovo oz. po vrhu do Dunajske) in pa naravnost na "Titovo" je ne rabiš.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
za hitre ceste rabiš vinjeto

nism pa še nikol vidu darsa na tej relaciji

Jaz pa. Takoj za prvim izvozom iz rondoja se postavijo (tam proti Bežigradu). In te cepijo, če si brez vinjete, hitra cesta pa to od začetka križišča Brnčičeve pa tiste ta druge.....

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
za hitre ceste rabiš vinjeto

nism pa še nikol vidu darsa na tej relaciji

Jaz pa. Takoj za prvim izvozom iz rondoja se postavijo (tam proti Bežigradu). In te cepijo, če si brez vinjete, hitra cesta pa to od začetka križišča Brnčičeve pa tiste ta druge.....

Z njihove strani smo prejeli naslednji odgovor: "Za obvoznico od Črnuč oz. trzinsko hitro cesto ne potrebujete vinjete, ker ni v našem upravljanju. Jo pa potrebujete za nadaljevanje vožnje po H3 – ljubljanski obvoznici.

V okviru rondoja Tomačevo je predmet nadzora s strani cestninskih nadzornikov DARS d.d. cestninska cesta v nadaljevanju oziroma cestninske ceste pred vstopom na rondo. Vendar vas moramo opozoriti, da nadzor opravljajo tudi druge službe in organi (policija, carina, prometni inšpektorat).

Cestninski nadzorniki DARS d.d. na samem krožišču Tomačevo ne izvajajo cestninskega nadzora. Torej, če na vaši poti ne zapeljete na severno obvoznico Ljubljane oz. H3 vas nadzorniki ne bodo ustavili. Za servisne ceste ob obvoznici vinjete ne potrebujete."

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Iz Darsa d.d. so nam poslali sledeč odgovor:

" Za vožnjo po krožišču Tomačevo praviloma morate imeti vinjeto. Izvzet je le skrajni zunanji (desni) prometni pas, kjer se vozilo vključuje in izključuje na lokalne (zbirne mestne) ceste oz. iz njih (npr. iz Vojkove ceste) na drugo lokalno cesto (za ŠRC Stožice). Za katero koli drugo smer (razporeditev na prometni pas) iz Vojkove ceste potrebujete vinjeto. Ta princip je podoben za vse priključne krake na krožišče. Če prihajate iz Trzina, je znak III-12 za križiščem Šlandrova-Brnčičeva, v nadaljevanju poti prek krožišča na H-3 je znak za »vinjetno cesto« pred uvozom nanjo (na levi strani), preklican pa je, če nadaljujete za smer Ježica, Bežigrad, Stožice. Za smer Trzin-krožišče-Vojkova c. torej ni potrebna vinjeta. Znak »vinjeta« se nahaja vedno pod znakom (oz. mu je dodan) III-12 »cesta rezervirana za motorna vozila«.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Aha aha, odlično....to so očitno malce spremenili, na začetku je bila vinjeta obvezna tudi za te skrajne pasove in ravno tam so največ kasirali, saj se je ljudem zdela bolj logična taka ureditev, ki je sedaj tudi dejansko aktualna. Za spremembo sem pozitivno presenečen
zmaga.gif