kje kontrola vinjet?

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
219
38
28
17.325776N, 23.254786E
Stvar je taka, da imam vinjeto samo na enem avtu, moral pa bom iz NM v Grosuplje z drugim, ki vinjete nima. Samo za enkrat tja in nazaj pa je res ne mislim kupovati (niti tedenske ne). Pa me zanima, tisti ki se redno vozite, ali je sploh kdaj bila kontrola kje drugje na tej trasi , razen na Dobu? Pač na Biču bi šel dol, v Ivančni pa nazaj, da obidem Dob.
Ja, sem škrtuh, ja sem nelojalen državljan, ja sem skoraj kriminalec...vsega se zavedam, zato se vzdržite raznih moraliziranj na temo: "Boš pa ja reskiral tistih 15€ al kolk je tedenska vinjeta."
Ne bom.
Grem rajši po starih cestah, čeprav se mi zdi da je iz Ivančne do Grosupljega bolj švoh, ali pač?

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Stara cesta in bo. Da ne boš potem jamral o kazni. Meni se je včasih prav fajn zapeljat po prazni vzporedni cesti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Saj je ena pot tam med spodnjim blatom Spodnje Duplice in Višnjo goro(zakaj imam v spominu da je makadam, čeprav je na najdi narisana z rumeno) , potem imaš pa tudi naprej proti Ivančni.
Ali pa preko Police, tam je vsaj med Grospuljem in Polico čisto OK cesta.

19. jul 2007
2.843
1.566
113
V Gro so zelo radi kontrolorji na izvozu iz LJ pri (novem) OMV (kar sicer zate ni zanimivo), sem jih pa tudi videl na izvozu Kongo. Te dni jih sicer ni na spregled, bodo pa s 1. 2. zagotovo v akciji.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
danes sem npr. srečal DARS na koncu izvoza Maribor - center, na Ptujski, na AC LJ-Šentilj. Nikoli prej videl, pa se kar dosti vozim. Tak da ne bi jaz tvegal na tvojem mestu, proračun rabi take kazni.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Citat:
Uporabnik ideolog pravi:
Grem rajši po starih cestah, čeprav se mi zdi da je iz Ivančne do Grosupljega bolj švoh, ali pač?

Od Ivančne Gorice do Grosuplja čez Polico je že nekaj časa asfaltirana cesta, če si slučajno imel v mislih tisti nekdanji makadamski odsek.

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
219
38
28
17.325776N, 23.254786E
Kolikor gledam po Gugl maps, je cesta št. 646 od Trebnjega-Pluska-Vel. Gaber-Šentvid-Iv. Gorica-Višnja G.-Sp. blato-Grosuplje.
To bi bilo to? Čez Polico izgleda precej dlje (severna stran višnjegorskega klanca).

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
599
12
18
Najdi nekoga ki je že kupil vinjeto 2014, ob tem da ima vinjeto 2013 še na avtomobilu. Segrej jo s fenom, odlimaj ter prilepi na avto na katerem nimaš vinjete.
Simpl in deluje. Uporabno prevsem decembra in januarja.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Teoretično bi te lahko tudi kak naključen policijski avto ustavil, ki bi se znašel na avtocesti.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
599
12
18
Teoretično lahko, sam se vozim na relaciji Ivančna Gorica - LJ Center vsak dan že 6 mesecev. Kontrolo opazil samo enkrat na izvozu za Ivančno Gorico.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
pa ja ne boš ustavil, če te skušajo ustavit. sam bi se odpeljal mimo in se delal francoza. preden pospravi tisti daljnogled, s katerim kontrolira, sem pa že dol z avtoceste ... kdo je vozil po avtocesti brez vinjete? jaz ne ...

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Darsovci bodo poostrili kontrolo na tvoji relaciji javi jim še datum ,ko boš peljal pa uro.Ne veš da berejo Alter???

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Eh, ko mi je potekla mesečna 2013 sem se teden dni vozu brez. pa sem hodu za Višnjo goro dol. In glej, tist teden so bli 3x v Ivančni
smile-1.gif

Pol, k sm jo pa kupu pa prlepu, jih pa tud 1x še nism vidu... Matr...
smile-1.gif

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Od Ivančne komot pičiš po stari cesti do višnje gore in potem čez klanec v Spodnje Blato in naprej v Grosuplje. Cesta je v celoti asvaltirana in ne preveč ovinkasta, tako, da si verjetno nekje v 10 minutah iz Višnje gore do Grosuplja. Če gledamo avtocesto proti Grosuplju je to na levi strani avtoceste, na desni pa greš čez Polico, ta pot pa traja
cool-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Najdi nekoga ki je že kupil vinjeto 2014, ob tem da ima vinjeto 2013 še na avtomobilu. Segrej jo s fenom, odlimaj ter prilepi na avto na katerem nimaš vinjete.
Simpl in deluje. Uporabno prevsem decembra in januarja.

Zarad takih "genijalcev" se mormo jebat z jemanjem vinjete dol, namest, da bi blo cist simpl, sekunda gor, sekunda dol. Ker pa eni sam na svojo rit gledajo, kao bom profitiru ne vem kaj, revez bogi, so pa nardil take, da grejo v kose lepo. Res ste brihtni.
bonk.gif

In zdej k si uprasu na Alterju, so ti pa zrasla jajca al kako? Pejt, pa placi tistih usranih 500 evrov.
evil.gif

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
ksz

Za Domžalčane in Kamničane: če grem proti LJ po trzinski obvoznici in naprej mimo Črnuč do tomaškega rondoja, kjer izberem prvi izvoz in ostanem na desnem pasu (torej se NE za tistih 200m do izvoza za Dunajsko priklopim na LJ-obvoznico) in grem v obeh križiščih (1. za Stožice, 2. za Vojkovo) naravnost do Dunajske po "tazgornji" cesti, ali rabim vinjeto?

DARS-ov zemljevid je super nepregleden.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Kolikor vem je ne rabiš za Črnuče in Tomačevo, če greš dol na izvozu. Na hitro sem nekaj našel....http://www.avtosola-smarca.com/avtosola/pogosta-vprasanja/uporaba-vinjete-na-mestnih-obvoznicah