Kje dobiti lepe bela okrasne kamne

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Potrebujem lepe bele okroglaste kamne, velikosti cca. 10 cm, za v stekleno steno.
Kje jih dobiti oz. kako jih pobeliti? Poskusili smo z apnom, pa ni tako lepo - zgledajo kot da bi bili slabo pobarvani. V nekaterih lokalih sem jih videl pomočene v nek bel prah, verjetno kredo.

Torej ali kdo ve, kje jih dobiti (kupiti) ?

Hvala!

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Če jih ne rabiš veliko, v vrtnarskih centrih, ker so dragi. Imaš razne, razne barve. Vprašaj Njiva Žalec.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Lahko peljes drago na izlet preko Vrsica.Ta vikend bo gor verjetno tudi malce snezilo za vec romantike
wink-1.gif

Potem pa se pocasi spustita navzdol ob Soci.Najlepse kamne bos nasel od Kobarida navzdol.So ze lepo okrogli in obruseni in tudi prodisca so tam sirsa
smile-1.gif

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
No super, bom šel. Rabim jih namreč kar veliko (za cca. 0,2 m3) kar pomeni da vrtnarije odpadejo, v Savi pa tudi ni bilo prav lepih kamnov. Tam sem namreč nabral tiste, ki smo jih potem belili z apnom.. pa ni bilo ok.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Takšno lepo (in drago) kamenje raznih barv sem opazil v SAM (Topdom) v Jaršah pri Domžalah.
Za beljenje kamnov pa apno ni ravno primerno. Boljši bi bil vodikov peroksid ali pogojno kakšen klor.