Kje Citroen c6 v Ljubljani?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Pa ima C5 enako podvozje ali še izboljšano? Seveda ne tiste različice C5, ki imajo klasične vzmeti.

C6 ima malce boljse podvozje od C5, 3. generacije ali nekaj podobnega... ne poznam tocno tega hidropnevmatskega vzmetenja, mi je pa zakon. kot voznik, kot sopotnik takoj bruham
redface-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
zakaj pa jih je tak malo na cesti? odkar je prišel ven, sem menda enega videl
confused-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
confused-1.gif
Zato, ker je za isto ceno na voljo nemška pleharija. In imaš samo en odgovor, kaj je pri nas in.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
confused-1.gif

Zato ker je pravi Citroen! Ali ti je fenomenalno lep ali pa ti je najgrši avto na svetu. Druge variante preprosto ni. Je pa to avto za "posebneže"
smile-1.gif
Kar se kvalitete tiče je čisto OK, kar se udobja tiče je daleč pred vsemi, so pa motorji v primerjavi s konkurenco zadaj, ne zaradi pokvarljivosti ampak zaradi izbire motorjev in moči le teh.

Meni osebno je
srce-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Pa 280 konjičev in lepe številke Newtonmetrov na sprednjih kolesih ni ravno gosposko krotit.
tongue-1.gif

Sicer sem malce pogledal, pa C6 z 2.2Hdi motorčkom in 125kW niti ne zaostaja dosti za 2.7Hdi. Morebiti je celo bolje uravnotežen, ker nima težkega motorja spredaj? Je kdo peljal in mogoče primerjal oba?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
168
63
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
confused-1.gif
Zato, ker je za isto ceno na voljo nemška pleharija. In imaš samo en odgovor, kaj je pri nas in.

hja, če gledaš finančno, potem lahko izbiraš med:

C6 2,7HDI in recimo S320CDI. naprimer.

je pa tudi meni, vuhaaa, tale avtič.

lp

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
confused-1.gif

lp

S, all the way
evil.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
confused-1.gif

lp

S, all the way
evil.gif

Sploh če ga imaš namen prodat, vsaj nekaj dobiš zanj tudi po 8 letih. C6 ... to bo pa kriza. Tisti, ki mu je všeč ima itak tolko dnarja, da bo kupil novega.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
confused-1.gif

lp

S, all the way
evil.gif
Za novega se strinjam, pri rabljenih se pa po moje vse obrne, saj bi C6-ke morale biti za dzabe. Pol pa ze raje C6 kot pa Clia ali Golfa.
grin1.gif

Pa 2.2HDI bi moral biti ravno prava zadevica.
cool-1.gif

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Ko je davnega 1989 predstavili XM, je bilo prav tako veliko govora tako o ekskluzivnosti, ko to udobju in prestižu. Ampak avto se je prodajal bolj ali manj predvsem v Franciji. Menim, da bo enako tudi z modelom C6. Citroen na vsak način išče vozilo, ki bi bilo pravi naslednik legendarnega DS, vendar jim (žal) to nekako ne uspe.
CitroenDS_blu.jpg

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Mnjah, saj to drži.
Ampak glej tole. Pa še v Graz-u je.
Za ceno novega Golfa 6 dizla z nekaj opreme, dobiš 2 leti staro admiralsko ladjo s 45k km. Bemu, če to ni dober nakup, ne vem kaj je. Edino kar bi bilo za preverit pred nakupom je dejansko zanesljivost tehle kantic. Da ne nastane vreča brez dna.

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Pri nas veljajo naslednja pravila:
Golf je (pregovorno) zanesljiv, in Francozi so pokvarljivi.

Četudi sam tega ne morem trditi, da je to res (sam trenutno sicer vozim nemca, ampak s francozi imam precej boljše izkušnje, kot z nemci), pa takšno splošno mnenje vpliva na prodajne rezultate tako novih kot rabljenih vozil pri nas.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
C6 še nisem peljal, trdim pa, da so z XM-mom pri Citroenu naredil velik korak nazaj glede na CX-a.

LP,

Milan

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Mnjah, saj to drži.
Ampak glej tole. Pa še v Graz-u je.
Za ceno novega Golfa 6 dizla z nekaj opreme, dobiš 2 leti staro admiralsko ladjo s 45k km. Bemu, če to ni dober nakup, ne vem kaj je. Edino kar bi bilo za preverit pred nakupom je dejansko zanesljivost tehle kantic. Da ne nastane vreča brez dna.
Počakaj še dve leti, bomo podoben oglas komentirali na sledeč način: za ceno nove Kie Ceed Australian Open dobiš admiralsko ladjo...
cool-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.528
1.129
113
Citat:
Uporabnik baufix pravi:
Pri nas veljajo naslednja pravila:
Golf je (pregovorno) zanesljiv, in Francozi so pokvarljivi.

To ne drži popolnoma, ima Renault tržni delež kakršnega ima in je veliko večji od Volkswagna & Co. je pa res, da ga izgublja - se že ve zakaj.

Se pa strinjam in se tudi lepo kaže, kaj doleti velike Francoze ala R. 25, R. Safrane, C6. Trmasti Frenčiji kupujejo te ladje, ta pametni samo enkrat. Zunaj Francije se slabo prodajajo ti avti. Beri Renault Safrane.

Je pa tudi meni na en ekstravaganten način všeč ta C6. Na začetku mi pa ni bil.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Trmasti Frenčiji kupujejo te ladje, ta pametni samo enkrat. Zunaj Francije se slabo prodajajo ti avti.

Kar nekaj pa je takšnih, ki jih še vedno kupujejo ne glede na to, kaj pravijo ostali "poznavalci". Očitno imajo ti avti (XM, Safrane, C6) tisti "nekaj", da so jim kupci zvesti (to res velja bolj za kupce ladji Citroena kot za Renault). Jaz do zdaj ne poznam nobenega kupca v Sloveniji, ki bi sedaj kupil C6 in prej ni imel vsaj malo izkušenj z predhodnikom C XMom. Pa to niso ljudje, ki nebi imeli denarja za kakšno BMW5 ali pa MB in so zato kupili neki "čudni" C6. Drugače pa se C6 v Nemčiji za svoje kriterije kar dobro prodaja (govorim za leto 2008 in 2007).

Ljudje smo različni in nekateri velja več športnost, drugim udobje. In tistemu, ki jim je udobje (mehkoba, plavanje itd) še en velik plus pred konkurenco kupijo C6 ... seveda ne takšnega kot zgoraj "balkanskega" za 22.000, ki je zelo skromno opremljen.

Nazadnje urejeno: