Kje bi dobil LEPO 8910?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Ma skrbi me bolj to da ni kak kitajski ponaredek....
rolleyes-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Sam lahko priporočim tega prodajalca:
http://www.ebay.com/usr/jerryngg
Kupil pri njemu T39m par let nazaj, je bil sicer takrat približno še enkrat dražji kot ostali, ampak kot piše, preverjeno original zadeva. Ko ga daš zraven ''kitajca'' je takoj vidna razlika. So pa sedaj cene nore: 300 USD za T39m.
Tako da, če ga pri njem dobiš 8910 z opisom, da je original, sem prepričan, da boš original tudi dobil. Ne bo pa za par 10 EUR.

I

Izbrisan uporabnik 3287

6310i imam jaz (dve). 80-100eur? ni to kar dobra cena za original?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Ne, napisal sem svojo izkušnjo glede točno določenega prodajalca.
Ne vem po koliko so 6310i, zgolj da ima sedaj ta prodajalec ceno za T39m skoraj 300 USD. Par let nazaj je bila zadeva skoraj 10x cenejša. Očitno zaloge pohajajo, pa tudi vedno redkejši so, tako da se cene dvigujejo. Takrat sem hotel T39 res original, ker sem imel točno takega ob prihodu na trg. Pa tudi razlika v ceni je bila tistih 20 USD. In če misliš zadevo trajbat vsak dan, potem definitivno original. Če pa je lepše videt na polici, bo pa dovolj tudi kopija. Itak noben ne bo pogruntal, da je ''kitajček''.
grin1.gif

Če boš kupoval temeljito preveri feedback prodajalca in pa v oglasu mora pisat (običajno je na več mestih to posebej označeno
grin1.gif
). Pa ne sodit tele 8310 po zunanjem ohišju: namreč zadeva je bila v brezobzirni uporabi več kot leto dni, tako da je ohišje zaradi tega zmahano. T39m zgolj občasno kakšen dan-teden sprehodim, pa še takrat ga pazim kot punčico lastnega očesa.

Hm: bo treba hitro nabavit, če bom hotel še kaj vključit v svojo zbirko, ker sicer si ne bom več mogel privoščit.
grin1.gif

Evo, nekaj mojih oldtimerjev (žal nimam časa dopisat kaj več zraven): http://mtl-rc.weebly.com/starejscaroni-gsm-aparati.html

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Običajno so matične plošče tudi pri Kitajčkih original in nedotaknjene. Ni pa to pravilo. Nekje sem bral, da znajo biti Kitajčki precej kreativni pri teh zadevah. Večinoma pa zgolj zamenjajo ohišje, dajo zraven novo (kitajsko) baterijo in polnilec. Vsaj pri tistih, katere sem jaz imel v roki je bilo tako.
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Za 300$ se tudi jst pomatram po predalih poiskat en originalen primerek
wink-1.gif
Verjamem
grin1.gif
. Čeprav po moje še ni pravi čas za tako ceno, vsaj pri nas. No, mojega ne dam, bo kar ostal na častnem mestu v zbirki.
Bi pa rad dobil kje še kakšno 7650-ko, pa so precej redke
frown-1.gif
. Še tiste, ki so, pa imajo običajno vodila čisto uničena. Ta bi fajn pasala zraven T39m.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Bi pa rad dobil kje še kakšno 7650-ko, pa so precej redke
frown-1.gif
. Še tiste, ki so, pa imajo običajno vodila čisto uničena. Ta bi fajn pasala zraven T39m.
Minilo je manj kot pol leta in v zbirki se je čisto po naključju znašla nova, nerabljena Nokia 7650
cheer.gif

wp000576.jpg