Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Pridobitev konjev na dyno je podcenjena, zaradi manjše mase izpuha se spremeni na bolje tudi razmeje moč/teža. Zagotovo pa je predvsem zvok tisti, zaradi katerega kupujemo tovrstne priboljške.
Realno, na cesti je vse to brezveze.
Akrapoviæ izpuh se kupi zaradi imagea in ker gre za tehnično lep izdelek. To je to.
Enako, kot si babe kupujejo torbice ali, kot ste že omenili, desci npr. "Rolex" uro.
Tistih par kg lažje pridobiš, če malo shujšaš
.
Kar pa se zvoka tiče, ja je "boljši" pa še to samo za "opazovalce". Na motorju ga nad 60-70 km, razen v tunelu, voznik zaradi hrupa vetra itak sam skoraj ne sliši.
Kar pa se tiče ponaredkov je pa ponarejen Akrapoviæ enako "vreden", kot ponarejen Rolex.
Nekje sem bral, lahko, da sem kaj tudi narobe razumel, da Akrapoviæ izpuh (samo lonec, brez "krivin") v street legal verziji (z vstavljenim db killerjem) sploh ne poveča moči agregata. Če hočeš dodatne konje moraš db killer vzeti ven, kar je že "legalno problematično".
Je to možno??
Disclaimer:
Me je pred par tedni "žulilo" 750€ in sem si že skoraj naročil Akrapoviæa za mojega R1200R, pa sem se potem vseeno odločil, da si raje kupim nove Rev'it-ove ledr/textil hlače in jakno. Po moje sem se prav odločil.
Ne izključujem pa, da me Akrapoviæ "premami" naslednje leto
.
Priboljšek pač (dobra definicija
)