kitajski Akrapovič

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
A je roba na aliexpressu original a so jih kitajci sfejkal??? Predvidevam, da odgovor poznam ampak vseeno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.668
6.708
113
pri taščici
https://m.aliexpress.com/s/item/32772842592.html#autostay

Za ta denar dobiš nalepko pri nas
wink-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Mal konkurence itak ne škodi.

Samo pozdravljamo lahko
zmaga.gif

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
enkrat mi j enekdo ki je zaposlen na Akrapoviču razlagal da so nekateri ponaredki tako dobri, da lahko vidiš razliko šele ko npr. lonec prežagaš na polovico. na zunaj pa skoraj 100% enak

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

Samo pozdravljamo lahko
zmaga.gif

Konkurenca ni izdelovanje ponaredkov. In pol jamras da ste strojniki preslabo placani...ob takem dojemanju sveta me to ne cudi

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

Samo pozdravljamo lahko
zmaga.gif

Konkurenca ni izdelovanje ponaredkov. In pol jamras da ste strojniki preslabo placani...ob takem dojemanju sveta me to ne cudi

Verjetno jim je še kak podplačani zaposleni prodal načrte in tehnologijo.... jebiga. I ja bi sine.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
A ni dovolj, da kupiš izpušni sistem in ga prekopiraš? Zakaj rabiš načrt?

Verjetno pa bo malo bolj težko kopirati zadeve iz titana. Akrapovič je edini izdelovalec izpuhov z lastno livarno...seveda je tudi celotna izdelava na nivoju, tega se ne da kopirat. Če bi že skopiraš, pa te preveč stane sama izdelava...

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:

Pojma nimam,kako delajo auspuhe. Samo ponavadi je bolj tehnologija važna, kot pa načrti.
- mere polizdelkov
- materiali
- razmerja pri globokih vlekih
- predgrevanje pri varjenju
- kaj se po varjenju odreže in spolira
-hidroforming je tudi kr nov v industriji
.
.
.

Pojma nimam... ampak verjetno tudi za eno cev skopirat pride vsaj 20-30 kritičnih točk, kjer te lahko kaj zajebava. Vsaka taka točka te pa stane €€€ oziroma yuane, čeprav se mi zdi da je čas najbolj dragocen pri kopiranju.

Nazadnje urejeno:

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Vsi bi mel Akrapovica, sam vecina jih ma velik za povedat cez ceno, [cenzura] ga....ni vse za vse. Se dobr, da so nalepke, da jih lahko lepite na konkurenco.
evil.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Akrapovič je vrhunski strokovnjak, da naredi izpuh po meri. Kozmetika, katero kupujete vozniki motorjev, pa na žalost ni na nivoju cene. Oziroma drugače povedano, nivo je visok, samo je cena previsoka.
Ko sem tekmoval s quadom, in iskal material za dodelavo motorja, je bila situacija sledeča: Akrapovič bi prišel 1000€, narejen na serijskem motorju. In ko enkrat nadgradiš kubike, narediš glavo, spremeniš filter in vplinjač ter dodaš nastavljivo motorno elektroniko, je ta izpuh ozko grlo. Isti razred Yoshimura je bila 600$. Kupil pa sem potem Curtis Sparks, kjer so mi po pogovoru z njihovim svetovalcem glede na moje predelave svetovali pravilen izbor... dobil monstra od izpuha in kasneje še monstra od mašine. Za 500$. In v ZDA so tisto leto v svetovnem quad prvenstvu med top 10 imeli 8 teh izpuhov. Za Akrapoviča je bil trg premajhen...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A ni Akrapovič tudi začel s kopiranjem ?
Pred cca 30 leti in več

Kolikor vem, ne. Je kar sam razvijal, ker je hotel boljše, kot je bilo takrat dosegljivo. Pa ne le auspuhe, takrat je tudi motor sam rihtal ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:

Pojma nimam,kako delajo auspuhe. Samo ponavadi je bolj tehnologija važna, kot pa načrti.
- mere polizdelkov
- materiali
- razmerja pri globokih vlekih
- predgrevanje pri varjenju
- kaj se po varjenju odreže in spolira
-hidroforming je tudi kr nov v industriji
.
.
.

Pojma nimam... ampak verjetno tudi za eno cev skopirat pride vsaj 20-30 kritičnih točk, kjer te lahko kaj zajebava. Vsaka taka točka te pa stane €€€ oziroma yuane, čeprav se mi zdi da je čas najbolj dragocen pri kopiranju.
Kitajci so znasni po tem, da kupijo original, nato pa ga secirajo do potankosti in celega premerijo v tazadnje detajle (Japonci so včasih delali isto). To kopiranje jim gre zelooo hitro.
Seveda je treba za perfektno kopijo vnesti enako dela, detajla in materiala kot v original, zato potem Kitajci kup stvari spustijo pri končnem izdelku. Zato je lahko cenejši, a niti približno tako kvaliteten, četudi izgleda na prvi pogled kot original.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.749
15.804
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A ni Akrapovič tudi začel s kopiranjem ?
Pred cca 30 leti in več

Kolikor vem, ne. Je kar sam razvijal, ker je hotel boljše, kot je bilo takrat dosegljivo. Pa ne le auspuhe, takrat je tudi motor sam rihtal ...

Tako je. In vse skupaj se je dogajalo v njegovi domači garaži in/ali delavnici.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.668
6.708
113
pri taščici
Me prav zanima če bi ga sploh dobil.
Mogoče imajo na pošti kakšna navodila glede ponaredkov. (Pa ne samo glede D&G najk, Salomon in podobno...)
Kosmodiska (s slovenskimi ) navodili iz Kitajske nisem dobil. V nemcijo sem ga kasneje dobil. Od drugega prodajalca.
Ampak v tem.primeru ni šlo za ponaredek, ampak neko staro zalogo (star model) ki je najbrž padel "iz traka" v proizvodnji.
Vsaj tako je videti.
Akrapovič pa se nima uradne proizvodnje na Kitajskem.

Nazadnje urejeno: