kišta+prenosnik+tiskalnik

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Kako povezat PC, prenosnik in printer.
V planu je router, ki bo oba računalnika privezal na net. Sedaj pa bi bila zelo uporabna opcija, da bi printer fizično priklopil na router. Fizično z kablom bo na router vezan tudi PC.
Ne vem ali je to tehnično sploh izvedljivo.
Če je bi prosil za kak nasvet kateri router kupit, da bo zadeva špilala.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Najboljše da vzameš router z USB vhodom, da lahko nanj priklopiš printer in potem neodvisno tiskaš ali s PC-jem ali s prenosnikom.
Jaz sicer imam takšen router naprodaj, vendar je rabljen in nekoliko starejši model (Asus WL500g). Ampak služi svojemu namenu. Tudi sam imam z enakim routerjem povezane zadeve tako kot si si ti zamislil
smile-1.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Alko_man pravi:
Najboljše da vzameš router z USB vhodom, da lahko nanj priklopiš printer in potem neodvisno tiskaš ali s PC-jem ali s prenosnikom.
Jaz sicer imam takšen router naprodaj, vendar je rabljen in nekoliko starejši model (Asus WL500g). Ampak služi svojemu namenu. Tudi sam imam z enakim routerjem povezane zadeve tako kot si si ti zamislil
smile-1.gif

Torej edini pogoj je pač, da je na routerju še USB.
In potem, če prav razumem podatki s PC-ja tečejo po mrežnem kablu, podatki prenosnika pa preko brezžičnega omrežja in prek USB na routerju do printerja.
bonk.gif

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Tako je.

EDIT: No ja, še ena varianta je, da imaš wireless printer, ki ga v tem primeru brezžično povežeš z routerjem (ne rabiš USB)
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Če printerja še nimaš, vsekakro kupi printer z mrežnim priklopom in je zadeva čisto enostavna (tako kot jo je opisal Alko_man)

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
Če printerja še nimaš, vsekakro kupi printer z mrežnim priklopom in je zadeva čisto enostavna (tako kot jo je opisal Alko_man)

Pa si ti videl kako to v praksi deluje?
Deluje namreč zelo počasi in vsi so mi nakup odsvetovali.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V službi imamo printer z mrežnim. V bistvu imajo milijoni to tako. Dela super.

Tisto z USB na ruter je tudi pogosta konfiguracija.

Lahko seveda naletiš na čuden tip ruterja (ali printerja), ki slabo dela. To še ne pomeni, da je ideja slaba.

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
testni_voznik v firmi mamo povečini samo mrežne printerje ravno zaradi tega, da lahko vsi v mreži gor tiskajo

dela......obično kot vsak printer, klikneš print in greš do printerja iskat

hitrost je odvisna od samega tiskalnika in ne neki od tega da je priključen v mrežo (smo meli nekega samsunga (laser), kjer si vmes popil kavo ali 2 preden je kaj naprintal, mamo pa tudi par, ki natisne takorekoč takoj)

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
No ja... meni že kar nekaj let brez problema deluje kot sem že omenil router Asus WL500g z USB-jem in nanj priklopljen Samsungov črni laser.