Kišta in monitor za 700 EUR

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Kaj ti disk meditira, se psihično pripravlja na delo toliko časa?
uf-1.gif
To ti sigurno nekaj ne štima.
Pri meni je od začetka formatiranja v cca. eni uri kompet sistem na novo postavljen, z vsemi potrebnimi programi in ostalo šaro. Bi se dalo še hitreje, če ne bi brskal po netu za najnovejšimi verzijami programov in drajverjev. Še na očetovi predpotopni kišti (Semprom 2800, 1GB rama, nek počasen disk) je šla inštalacija presenetljivo gladko in dokaj hitro čez brez nekega čakanja, da se disku sprdne.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
1 TB / 100 MB/s = 10 000 s = 3 ure nekje

Razen seveda če si dal quick format.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik SpaceMonkey pravi:
Kaj ti disk meditira, se psihično pripravlja na delo toliko časa?
uf-1.gif
To ti sigurno nekaj ne štima.

Stima vse, taki so pac casi, ce hoces preveriti ali si sploh vgradil 100% delujoco komponento ali ne. Saj bi lahko hitel in izpustil preverjanje povrsine, ampak zakaj ne bi potem izpustil kar vseh preverjanj ? Ne morem dati od sebe stvari, za katero nisem dovolj dobro preprican, da je v redu, ker se neprijetnosti precej povecajo, ce dobi nekdo tako skatlo domov in sam ugotovi, da nekaj ni v redu z njo (jaz bi jo dobil nazaj, jaz bi tudi izpadel kot salabajzer, ki sploh nima pojma, on bi bil pa se vedno nezadovoljen). Jaz nisem na tekocem traku da bi lahko vzel takintak procent napak in se sprijaznil z njim; vsaka zadeva mora biti 100% v redu. Ze tako je dovolj slabo, da so vcasih kaksni driverji defektni ali da obstaja kaksna aplikacija, ki uspe delati slabe stvari sistemu, kar je izven moje kontrole ...

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
kje si pa ti našel 1 TB ?
sprasujem se.gif
Jaz pred ponovnim nalaganjem sistema formatiram samo sistemsko particijo (60 GB), ne vidim razloga, da bi to delal na komplet diskovju in s tem izgubil vse podatke. Izberem pa formatiranje, ki ga ponudi pred inštalacijo windowsov. Verjetno je quick format ja.