KIA Ceed 2007

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Jst sem med bravotom in tem izbiral, mi ni žal.

korea rulez
cheer.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.343
113
za šankom
bravo 1.6 jtd z 120km ali 1.9 jtd mislim da je precej boljša izbira.prav tako 1.4 tjet,edina polomija pri bravu je 1.4 starjet(ne vem od kje jim tako ime)

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
To dvoje je bilo pač na izbiro. Bravota dizla, pa gut luck da ga dobiš rabljenega solidnega. Prej dobiš v mariboru devico v osnovni šoli.
evil.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik darlev pravi:
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Človek, pa to je KIA, korejski uberwagen, narejen v V. Evropi, super avtomobil. Cela znamka je nateg, kaj sele garancija.

Imam 3 leta staro Kio Proceed z 125000km in do sedaj nobenega problema, razen to da so mi cirka pol leta nazaj preventivno zamenjali servo volan (mehanizem), ker mi je enkrat med vožnjo "crknil" (takrat sem avto ugasnil in še enkrat prižgal in je bilo potem vredi). Je pa res bila jeba ker mi je crknil sredi dosti hudega ovika ki sem ga nato komaj speljal....
smile-1.gif
Tko da kar se tiče delovanja avta nimam pripomb je pa res da mal nategujejo z servisi ki jih je treba delat na 15000km pa tudi poceni niso....

To ni probelm..:? Da meni to naredi avto, ga takoj zapeljem na odpad ali pa v graben ! To se NE sme naredit.

Zgleda da se sindrom hondašev počasi na korejce premika. Kako že gre tisto, tudi če hondo prehitiš je slednja še vedno hitrejša?

Da meni odpove servo sredi ovinka gre avto isti dan ko ga dobim popravljenega na avto.net in te znamke ter vseh njenih derivatov pogledam več ne, pa naj bo to vw, kia, bmw, renault itd.
crazy1.gif

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik darlev pravi:
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Človek, pa to je KIA, korejski uberwagen, narejen v V. Evropi, super avtomobil. Cela znamka je nateg, kaj sele garancija.

Imam 3 leta staro Kio Proceed z 125000km in do sedaj nobenega problema, razen to da so mi cirka pol leta nazaj preventivno zamenjali servo volan (mehanizem), ker mi je enkrat med vožnjo "crknil" (takrat sem avto ugasnil in še enkrat prižgal in je bilo potem vredi). Je pa res bila jeba ker mi je crknil sredi dosti hudega ovika ki sem ga nato komaj speljal....
smile-1.gif
Tko da kar se tiče delovanja avta nimam pripomb je pa res da mal nategujejo z servisi ki jih je treba delat na 15000km pa tudi poceni niso....

To ni probelm..:? Da meni to naredi avto, ga takoj zapeljem na odpad ali pa v graben ! To se NE sme naredit.

Zgleda da se sindrom hondašev počasi na korejce premika. Kako že gre tisto, tudi če hondo prehitiš je slednja še vedno hitrejša?

Da meni odpove servo sredi ovinka gre avto isti dan ko ga dobim popravljenega na avto.net in te znamke ter vseh njenih derivatov pogledam več ne, pa naj bo to vw, kia, bmw, renault itd.
crazy1.gif

Ma daj prosim ti si en sindrom (nisem pristaš nobene znamke).... Pa ne pretiravite avto se vozi in ne stoji... Obstajajo dosti dražji avtomobili kateri so pri 125000 kilometri večkrat na servisu zaradi nepričakovanih napak....

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Sorry, ampak ce napises da nimas pripomb nad delovanjem avta pri katerem ti sredi ovinka crkne servo ocitno nisi med bolj pametnimi tako da nebi zdaj midva o sindromih.
smile-1.gif

Ko se bil s tem mehkim korejskim plehom zapeljal v ovinku pod tovornjak tudi nebi imel pripombe?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Jebiga, ni samo kia ... verjetno se je tudi že zdavnaj prej, kakim prestižnim dogajalo, ki so bolj polni elektronike bili...

Citat:
Sobota. Vožnja z Astro GTC proti Benetkam (vozilo ima prevoženih 12.000 kilometrov in je bilo te dni staro 3 mesece) po avtocesti. Zaradi prehitevanja sem prekoračil dovoljeno hitrost in peljal okoli 150 km/h po prehitevalnem pasu mimo skupine tovornjakov. Ker sem navajen prehitevati z višjo hitrostjo in potem vključitve nazaj na vozni pas, me je presenetilo, ko je avto v trenutku izgubil hitrost – jeap, velika škatla in se dejstvo, če ti “nekaj odvzame” plin, precej pozna.

Zatemnil se je ekran za navigacijo, na armaturni plošči so začele utripati cel lučke in prižgalo se je opozorilo Service Theft Deterrent System. WTF!?! Volan je postal trd (brez serva), stopalka za plin ni več ubogala, oz. se ni odzivala, smerokazi so prenehali delovati, ko sem poskušal vklopiti vse štiri smernike, tudi to ni več delovalo.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
@cizy: A si upaš trditi, da obstaja ena znamka avtomobilov na svetu (pustimo tiste, ki naredijo ranga 100-1000 avtov na leto), pri kateri se še nobenemu vozniku na svetu ni zgodilo, da bi mu med vožnjo crknil servo? Torej ti ne bi kupil več nobene znamke, ali se zanašaš le na lastne izkušnje?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Avtu, ki ga kupujejo največji židi (=Kia Ceed) so dali najdražje servise. Itak da ga folk ne vozi na servis.

za 1.4 bencinca 130-140€ je najdražji servis
confused-1.gif

kolk pa pol dajete za golfe,focuse,bravote,megane?po 90€
confused-1.gif

Jaz imam ceed, 1.4, 90km bencinarja.

Do sedaj sem naklepal skorajda 90k km, servisi so bili vsi po knjigici (uradni seviser seveda), s tem da je bil najdražji 145€ (svojega materijala nisem nikoli nosil s seboj), najcenejši pa 119€ tko da........... Kia in dragi servisi
sprasujem se.gif

Na mojem prejšnjem peugeotu (206, 1.4, 70km) izpod 180€ skorajda ni šlo na servisu.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Ja samo....npr. 200 eur na 30.000 km je ceneje kot, 130 eur na vsakih 15.000 km .....res zanimivo da so dali tako kratek servisni interval.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ja, res je takrekoč bankrot dat enkrat na leto za servis 150€.
bonk.gif
Še Yugo je dražji za vzdrževanje.
Za registarcijo pa jurja vsako leto. Za gorivo pa 1500+

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Ste se obesl na 15k interval......hyundai ma iste motorje pa ma benz na 20k dizli pa mislm da so clo na 30k

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Za uveljavljanje garancije ti ni potrebno delati servisov na uradnem servisu, temveč ga lahko delaš tudi pri serviserju, kateri je cenejši in ima uradno odprto dejavnost. Seveda boš imel probleme pri uveljavljanju garancije, če ti gre kaj po gobe, vendar boš na koncu zmagal ti, če vpleteš še odvetnika.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Ja samo....npr. 200 eur na 30.000 km je ceneje kot, 130 eur na vsakih 15.000 km .....res zanimivo da so dali tako kratek servisni interval.

Ok je pač 50€ dražji na letnem nivoju, čeprav dvomim, da ima kakšna "premium" znamka samo 200€ uradni servis na 30.000km.
Tko da govorit o nekih blaznih dodatnih stroških
ne-ne-1.gif

Je pa tudi res, da imaš ob istih kilometrih 2x frišno olje v motorju
grin1.gif

Glede garancije, pa resnično nimam pojma kaj pokriva, ker je še nisem rabil
cheer.gif