Kerga kupiti: Astra ST vs Touran

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Dajte mi pomagat pri odločitvi pri nakupu nobega wagna.

Ne morem se odločit med novo Astro karan 1,4T 150KM in VW Touranom 1,6tdi 110KM.

Astra me pride z opremo Innovation na cca 19200. Touran s opremo Confortline na 22600. Kaj izbrati?

Pro and kontra:

Astra:
+ položaj za volanom mi je ugodnejši
+ armaturka lepša
+ cenejši
+ poskočnejši
- porabil bo do liter benza več
- je Opel

Touran
+ prostornejši, sploh kuferam in zadnji 3 sedeži
+ porabil bo liter manj
- je dizel (glej spozdaj zakaj)
- je dražji za cca 3k upoštevajoč financiranja ki se med voziloma razlikujejo

Pogoji uporabe:
- do službe imam trenutno 6 kilometrov
- na Pag se peljemo cca 6x letno
- 2 otroka še na otroških sedežih
- včasih se zraven vsede tašča

Avto se kupuje za obdobje 10 let. V tem času seveda želim čimmanj problemov in izrednih servisov. Pot v službo je relativno kratka, letni izkupiček kilometrov pa cca 16k.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
če rabiš prostor potem touran, ker 2 otrok v sedežih pa še tašče v astri ne boš peljal... ali pa, saj je tašča
evil.gif

sem pa prepričan, da ti bo dobro opremljena bencinska astra na obraz izvabila veliko več nasmeškov
smile-1.gif
(če ne bo prevečkrat opel)

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
x2

Če rabiš predvsem prostor in recimo načrtuješ še tretjega otroka vzemi tourana, če pa to ni tako bistveno raje Astro, ki imho sploh ni tako majhna. Za tvoje relacije bi jaz vsekakor vzel bencinarja, saj se dizlar do službe še ogrel ne bo.
zmaga.gif

p.s. tašča bo pa že potrpela ...
evil.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:...
...

Dizel bo za tole slaba izbira.

Imaš pa dva čisto različna izbora, ugibam, za enega navija žena (Touran) za drugega ti (Astra). Še največja razlika iz vidika uporabnosti so trije sedeži v zadnji vrsti. Astra ti bo pokurila 2+ litra več, sam bi raje gledal za bencinskimi Megane, Auris, Focus - ti bodo imeli 1 l višjo porabo kot Touran 1.6 TDI.

WPT78

Majstr
6. maj 2015
1.104
-866
83
Prejšni teden prevzel. Da, nov model. Noben od posrednikov - prodajalcev se ni hotel vsesti in pogovoriti o zadnji ceni, razen ta.

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:...
...

Dizel bo za tole slaba izbira.

Imaš pa dva čisto različna izbora, ugibam, za enega navija žena (Touran) za drugega ti (Astra). Še največja razlika iz vidika uporabnosti so trije sedeži v zadnji vrsti. Astra ti bo pokurila 2+ litra več, sam bi raje gledal za bencinskimi Megane, Auris, Focus - ti bodo imeli 1 l višjo porabo kot Touran 1.6 TDI.

V bistvu je tako: žena noče Škode, Forda, Aursa... Oba želiva Astro in oba želiva Tourana. V precepu sma zaradi cene, uporabnosti in dizel ja ali ne. Tretjega otroka ne bo.

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik WPT78 pravi:
Prejšni teden prevzel. Da, nov model. Noben od posrednikov - prodajalcev se ni hotel vsesti in pogovoriti o zadnji ceni, razen ta.

potem je pa res noro ugodno trofnil

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
potem pa vzemi astro

boš 360 dni na leto bolj zadovoljen
cool-1.gif

(razen, ko bo imela oplove muhe)

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.911
113
Če vzameš dizla boš čez pol leta jokal zaradi problemov z DPF om.
Ne razumem pa zakaj si se omejil samo na ti dve izbiri. Tudi v Touranu lahko dobiš turbo bencinarja s 110KW in to za praktično isto ceno kot socialnega TDI ja.
Pa naj me koklja brcne če nima tudi Opel na izbiro avta podobnih dimenzij kot je Touran.

Če gledaš astro, potem je na drugi strani tudi Golf Variant.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ce ti je polozaj za volanom boljsi v astri kupi astro. Tisti liter dva porabe je brezveze gledat ker ima vsak svoj nacin za voznjo ze tukaj bodo razlike. Prostor na zadnji klopi tudi ni toliko pomemben saj bos verjetno tasco+dva otroka redko kdaj peljal. Za razliko v nabavni ceni pa kupis thule za na streho prostora za prtljago cez glavo
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
kaj pa če se je človek omejil samo na avte, ki so obema z ženo všeč?

Točno tako... to sta vozila ki so obema všeč.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.537
2.917
113
v lokalni ostariji
če rabiš prostor in ti pomeni nekaj, da lahko pelješ vraga in pol z avtom potem vzemi tourana. pomečeš zadnjo vrsto ven in imaš dostavnik.
jaz ne grem več na nizek avto. da se kobacam not in ven... brezzveze