Keramični nož v Mercatorju za 20 EUR - mnenja?

samurai

Zelenc'
2. feb 2010
1
0
1
Ljubljana
Glede brušenje keramičnih nožev lahko zagotovim, da se dajo brusiti in to zelo lepo. Prav tako kot jekleni tudi za te obstajajo servisi ki vršijo tovrstne usluge. Eden teh je v Ljubljani (http://www.brusilstvo-jereb.si/storitve_01.htm).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Kupil sem ga, prijetno presenečen. Zelo oster nož... zrezal sem en velik kos svinjine na 10 zrezkov z neverjetno lahkoto. Paradajz tudi nareže na mm rezine. Kul.
cheer.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
A to naj bi imeli v vseh Mercator centrih? Namreč v našem lokalnem centru ni nič.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Jaz sem videl v Mercator centru na Šmartinki in v City parku v SPAR-u. Verjetno je tudi v MC šiški.

Saj verjetno velja nož za nekaj cheap..., ima plastični ročaj.. Ampak dela kul.
grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Jaz sem videl v Mercator centru na Šmartinki in v City parku v SPAR-u. Verjetno je tudi v MC šiški.

Saj verjetno velja nož za nekaj cheap..., ima plastični ročaj.. Ampak dela kul.
grin1.gif

Majo ga tudi v Črnučah oz na Brnčičevi

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
...mislim pa, da bi 250 evrov vredni kyocera isto šel po gobe v takem primeru...

Ne bi.
smile-1.gif
Naši so vse padce na parket in pluto preživeli brez poškodb. So pa na parih šle špice in zadnji del rezila preden so se otroci navadili delati z njimi. Pa Kyocerini niso tako dragi - vsaj pol cenejši so.

Je pa res dobro imeti vsaj enega. Ostrina je super in sadje ne oksidira na mestu reza tako kot pri kovinskem nožu.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Tudi jaz sem jih videl v Müllerju, so razlicne cene za razlicne dolzine rezil. Mislim, da je bil en 14, drugi 18 al nekaj takega... je ze kak mesec od tega, ko sem gledal.

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Bom pogledal, ko pridem domov, imam še škatlo nekje. Drugače imam pa že cca pol leta manjšega in je še vedno super oster.
grin1.gif

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Tale velik je, enak kot na gornji sliki. Srednja verzija je bila cca 12 €, če se prav spomnim.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.407
113
HM, tudi jaz imam en komplet nožev od WMF-a za cca 300 EUR. Ampak ti moram na žalost povedati da tale nož od Kyocere reže bistveno bolje kot WMF. Žal.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Krhko rezilo, recimo. Daj po nesreči nanj na pultu postavi težji lonec. Če nič drugega, se košček rezila odkrhne. Ali pa če kresneš po kosti.
Potem uravnoteženost, potem so kovinska rezila prožnejša, nekateri keramični znajo ostat flekasti, recimo če režeš surovo meso itd ...
Skratka, jaz sem se na izkušnjah naučil da imam keramičnega za rezat pečenke in podobne stvari, ki zahtevajo res ostro rezilo, ampak so "nenevarne" za nož ... Za ostalo pa dobra klasika (Zwilling večinoma).

Nazadnje urejeno: