V srednji skoraj ni bilo potrebe po pisanju plonkceglcov, pravzaprav sem jih spisal kar nekaj, pa sem se potem tudi naučil dosti zraven in jih na testu večinoma nisem rabil. Druga je če jih od koga skopiraš, to so delali eni, pol se pa niti najdli niso kje je kaj,...
Na faksu pa sem se pri enih dveh izpitih poslužo malo pomoči
Ko mi je res dopizdlo drkanje neke teorije na pamet. Sem kr sprinto v ariel 3 pisavi, in nato papirčke zdeval v barvaste plastične kulije, plastika fajn poveča pa se je kar dobro vidlo samo vrtiš kuli v roki, ko ni več kaj pamenega pa vzameš drugega.
Drugače pa sem opažal kar nekaj šmuglarije pri velikem številu študentov, eni so res imeli ideje. Pri enmu predmetu v prvemu letniku vem da je enim uspelo tudi to, da so na začetku prišli, vzeli izpit, potem pa ker profesor ni beležil kdo je šel in kdo ne so preprosto odšli iz predavalnice, kot da ne znajo. Konec izpita, ko je bil pa naval pri katedru pa so z rešenimi polami vleteli nazaj v predavalnico in lepo oddali kot ostali. No kasneje se je začelo pobirat po mizah in šele ko so vsi oddali si lahko šel.
Določeni osebki sploh niso šli na izpit, ampak so poslali kar kakšnega kolega, pa je tudi uspevalo.
Sem pa opažal, da so s prihodom malo boljših fotoaparatov v telefonih začeli delat tako, da so sliknali izpit takoj na začetku, nato je to sliko poslal kakšnemu kolegu za računalnikom, in literaturo seveda, ta je pa potem preko slušalke, ki je bila montirana v dolgem rokavu, na katerem je slonela glava sporočal rešitve. No še malo kasneje so pa že prišle e mini slušalke, ki jo kar v uho vtakneš.
mini slušalka
mini slušalka 2
Metod je polno, sam ponavadi je tko da tisti ko si dela plonkce sam tko nekaj zna.
Mater včas mi je bilo kar žal da nisem več plonkal, ker so imeli tisti vedno boljše povprečje od drugih ki smo se jebali pa gulili knjige.