Kdo prodaja boljši DIZEL?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Kaj tebi ni jasno? Gre za zapis tankanja in nobeden ne računa narobe. Menda je jasno vsem, da se povprečna poraba nanaša na gorivo prejšnjega tankanja. Pa še to mogoče ne čisto povsem, ker imaš v resnici mešanico še od prej in od prej....
evil.gif

Še enkrat preberi, kar sem napisal. Poraba.com v statistiki pravilno izračuna porabo goriva po prodajalcih. Kaj bi še rad?
confused-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
on bi rad nekaj po svoje čisto x, in stvar ki deluje in vse pravilno prikazuje je njemu napačna, ker ne zna naredit preklopa v glavi

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
on bi rad nekaj po svoje čisto x, in stvar ki deluje in vse pravilno prikazuje je njemu napačna, ker ne zna naredit preklopa v glavi

Kot je bilo ugotovljeno, stvar NE prikazuje pravilno, in se opravičujem, ker sem mislil, da je poanta razpredelnic ravno v tem, da tja vpišeš dejansko stanje, ne pa da moraš potem v glavi preklapljat ker razpredelnica kaže narobe.

Poiščem sliko, pa ti dokažem, da stvar NE KAŽE PRAV!!!!!

Obkrožene številke nimajo POPOLNOMA NOBENE VEZE z vrstico, v kateri so napisane. Tudi s črpalko, ki je spodaj navedena (v tem primeru OMV ŠL) ne. Zakaj? Ker je gorivo še vedno v tanku in še ni porabljeno, v razpredelnici pa kaže, da sem prevozil 150km, s porabo 5,77.
In KJE sem zdaj tankal nima nobene veze. Ozirom abo šele naslednjič. Zdaj je pomembno le, s katere črpalke je gorivo, ki sem ga porabil.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
no poišči pa preberi, smo ti že v tisti temi enkrat pokazali, meni se ne da razglabljat še enkrat

MobiSuxGuru

Pripravnik
6. nov 2008
119
0
16
"Sam je pa res kekec, da gre tankat, ko na pumpi stoji cisterna. "

cisterna je že odpeljala oz. je bila že premaknjena

jo je opazil, ko se je odpeljal

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
V razpredelnici piše, da si prevozil 150km s porabo 5,77 zato, ker si prevozil 150 km s porabo 5,77.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik MobiSuxGuru pravi:

zakaj pa se ti pokvari motor, če prvi tankaš na črpalki ?

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Kripo: aha se spomnim kaj je bil problem ja. To še vedno ostaja tako kot je. Načeloma pa če gledaš zgornje vrstice (tiste nad tablo) pa držijo. In iz tega lahko smatraš kje ti manj porabi.

Drugače pa k temi

Na poraba.com je tako:
Če upoštevamo vsa vozila (tista, ki tankajo dizl), ki imajo vsaj 20 zapisov (20+), in imajo vsaj 6 zapisov za določeno črpalko je stanje sledeče:
Petrol: 571 vozil (št. zapisov 15657) in povprečna poraba 6.47
OMV: 563 vozil (št. zapsiv 15013) in povprečna poraba 6.39

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Kaj ne kaže prav?
bonk.gif
Poraba.com je spisek dogodkov (tankanj) in podatkov ob teh dogodkih pa nič več.

Si tankal 24.5.2010? DA
Si natočil 8,66 litra? DA
Si plačal 10,52 €? DA
Je števec kilometrov ob tankanju kazal 1322? DA
Si od prejšnjega tankanja prevozil 150km? DA
Malo matematike... 8,66 / 1,5 = 5,7733333.. Je izračunana povprečna poraba 5,77 prava? DA
Si tankal na OMV v Škofji Loki? DA

Kako ti funkcioniraš v življenju?
sprasujem se.gif

In praviš, da cifre nimajo nobene zveze?
bonk.gif

priden.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik MobiSuxGuru pravi:

zakaj pa se ti pokvari motor, če prvi tankaš na črpalki ?

Problem je, da dvigne vso svinjarijo v tanku črpalke, ki se čez čas vsede na dno...
crazy1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Kaj ne kaže prav?
bonk.gif
Poraba.com je spisek dogodkov (tankanj) in podatkov ob teh dogodkih pa nič več.

Si tankal 24.5.2010? DA
Si natočil 8,66 litra? DA
Si plačal 10,52 €? DA
Je števec kilometrov ob tankanju kazal 1322? DA
Si od prejšnjega tankanja prevozil 150km? DA
Malo matematike... 8,66 / 1,5 = 5,7733333.. Je izračunana povprečna poraba 5,77 prava? DA
Si tankal na OMV v Škofji Loki? DA

Kako ti funkcioniraš v življenju?
sprasujem se.gif
Razmišljam, za razliko od nekaterih.

Citat:
In praviš, da cifre nimajo nobene zveze?
bonk.gif

priden.gif

Preberi še enkrat, ker vidiš samo tisto, kar želiš. Če bi pozorno bral, bi ugotovil, da obkrožene številke nimajo nobene veze z gorivom na OMV. Beri počasneje, če izgubiš pomen, ko bereš hitro.

Številke nimajo veze z bencinsko. Po tvoji logiki je očitno vseeno, kje tankaš.

Nazadnje urejeno:

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
Kripo: aha se spomnim kaj je bil problem ja. To še vedno ostaja tako kot je. Načeloma pa če gledaš zgornje vrstice (tiste nad tablo) pa držijo. In iz tega lahko smatraš kje ti manj porabi.

zmaga.gif
Kot sem že takrat rekel: če sem po vseh teh letih uporabe jaz to prvi opazil .. naj ostane tako kot je. Če je skupen izračun OK, je to bistvo.

Citat:
Drugače pa k temi

Na poraba.com je tako:
Če upoštevamo vsa vozila (tista, ki tankajo dizl), ki imajo vsaj 20 zapisov (20+), in imajo vsaj 6 zapisov za določeno črpalko je stanje sledeče:
Petrol: 571 vozil (št. zapisov 15657) in povprečna poraba 6.47
OMV: 563 vozil (št. zapsiv 15013) in povprečna poraba 6.39

Pa za tiste pametnjakoviče, ki vidijo to razliko v številkah in bodo zdaj trdili, da ima OMV boljše gorivo .. Razlika 0,08 NI dovolj, da se reče, da je eno gorivo boljše od drugega. Pač pa je potrebno statistično preveriti ali je to sploh pomemban razlika. Tega pa ne moremo narediti, ker je preveč variabel (čas, gneča, dan, spol, starost, veter, pritisk, klanec, vinjenost voznika, dodatki gorivu, avto, motor, oblika avtomobilov, razpoloženje voznikov, teža voznikov ..itd itd).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ne ti zahtevaš praktično nemogoče - torej da ti nekdo izračuna koliko si naredil kilometrov z tistimi 8.6l ki si jih tisti dan natankal, kar pa ni mogoče - če bi to hotel, bi moral spraznit tank do nule, natankat 8.6l in ga spraznit do nule

ker pa boš naslednjič tankal 9.4 je spet nemogoče povedat, kolk si naredil s temi 8.6l...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Kok ste eni pametni v temi kjer je debata kdo ima boljšo nafto....
hammer.gif

ker smo to temo obdelali na forumu že 100x in v sloveniji se nafta razlikuje minimalno od enega do drugega ponudnika, če greš pa v tujino so pa večje razlike