Kdo popravlja LED zadnje luči?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Za BMW X3 F25 in X4 F26 sem jih sam že nekaj popravil, v glavnem one za luč na zunanji ali notranji strani.

Nova luč je tam od 140 do 180 odvisno, zunanja , notranja, crkne navadno kontroler zaradi napačne zasnove vezja.

Se da popraviti brez problema, nikakor pa ne nekaj eur, kot po vašem stane par ledic. Mimogrede ledice sploh ne crknejo, crkne kontroler, če so pa slučajno ravno vam odletele ledice - emiterji, pa vam v naprej povem, da popravilo ni mogoče, ker so emiterji zaliti v luči, med tem, ko kontroler se pa da popraviti, pa ni ravno enostavno, ker rabiš malo bolj profesionalno spajkalno postajo na zrak, če želiš menjati kontroler. Če vas zanima več izključno kontakt na ZS, me pa ne kontaktirajte za ostale avtomobile, ker tole sem naumil, ko sem na družinskem avtu porihtal, oziroma skupaj z znancem, ki je tavžent kunstler torej za BMW je znamo.

Jup, res je. No, razen to da je zasnova vezja napačna ... zasnova je z razlogom takšna.
evil.gif

Jaz računam 50€ z materialom.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ko ste glih pri temi. Meni na zadnjih pogosto ne gorijo 3 od 9 ali 10 ledic. Vedno iste tri, ampak naključno, lahko 1, 2 ali 3. Kontroler? Menjava, časovno in cenovno?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Predlagam da se zakon dopolni za ledicarje, da vozijo rezervno luc s seboj v prtljazniku.

Saj ne da se pri 3/4 bolj novih avtov da halogenke zamenjat brez servisnega posega...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
759
113
Ni ravno res, sicer bi bilo na zadnjih modelih, še vedno enako.....

Pa ti toliko računaš, tudi če krmilnk menjaš ali samo če je še manj ... ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
To policaja ne zanima, zarnice moras imeti s seboj po zakonu. Kolega motorista s xenon zarnico je zajebaval kar precej dolgo. Sicer hrcek gasterbajterja, ampak sta imela baje kar ostro debato ko ni hotel podpisat placilca....

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.985
353
83
tam ko se terc po tori rola
..pa se ima smisla prepirati? Pač voziš zraven še tisto žarnico, pa je. Organ reda in miru bo zadovoljen, tebi pa prihranjeno prepiranje (če je našpičen, nekaj ti bo že še našel, da kasira)... Je pa meni v iber butasto, da pri dnevnih lučeh, zadnje ne gorijo. Blazno hud prihranek je, ko 2W manj elektrike gre za razsvetljavo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Na kajsnem motorju se PP nimas kam spravit, kaj sele da bi se zarnice zraven tlacil. Imas pa nepremicnino, ce ti ponoci crkne zarnica, pa v zarometu nimas dveh, ali pa ne mores sam zamenjat brez da poderes pol motorja.