Kdo popravlja LED zadnje luči?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Moja zadnja luč nima klasičnih žarnic, ampak je vse v LED izvedbi. Bolj ko prebiram forume (žmigavec mi ga je začel biksat kot light show), bolj sem jezen.
Baje, da je potrebno zamenjati celotno luč (strošek nekaj 100 EUR), kar se mi zdi ogromno. Prav tako pa mislim, da je v nasprotju z EU direktivami.
Ali obstaja v SLO kakšen mojster, ki luč razdre in porihta ledice, ki koštajo samo nekaj EUR?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kot, da je podret luč in skup sestavit pasulj.

Kupi rabljeno poglej še ebay pa je.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Daleč od tega, da je to enostavno.
Kljub vsemu pa mislim, da je to odlična tržna niša za nekoga, ki obvlada. Za BMW X3 sem nekaj našel na netu, iz tega sklepam, da se to mogoče lahko naredi tudi pri drugih znamkah.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne, sploh zadnje so ene prav nemogoče. Spred je 99% možno narazen dobit, zadaj pa kar zavarijo plastiko skup in je povsem non serviceable part.

Na E9x sem mel zamenjano oz. zamenjane, so makaronarji delal pa so kar crkavale, samo si dobil tudi po dolgem času novo...vpoklic pač.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
kaj takega ni mogoče.... sem za foro vprašal pri nakupu novega avtomobila koliko stanejo nadomestne led luči..... pa trgovci trdijo da so led luči doživljenske.... ko jih vprašaš za doživljensko garancijo pa blinkajo z okicami.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
vem da ni v skaldu z EU direktivo, ampak luči imaš najbrž zavarovane kaj ne?
evil.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Trenutek nepazljivosti pri vzvratni vožnji in posledica je počena luč. Potem na obisk k cenilcu in na servis po novo luč. Ne dam 250€ za eno od štirih zadnjih luči
bonk.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
kaj takega ni mogoče.... sem za foro vprašal pri nakupu novega avtomobila koliko stanejo nadomestne led luči..... pa trgovci trdijo da so led luči doživljenske.... ko jih vprašaš za doživljensko garancijo pa blinkajo z okicami.
Se sploh da kaj narediti pri prodajalcu? Obljubljajo večne LED luči, crknejo pa po nekaj letih. Namesto nekaj EUR za žarnico, moraš plačati 300.- EUR za celotno luč. To je bolano.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Daj ne nabijat, za polno avtomobilov se izredno ugodno dobi zadnje luči, ker se folk nekako ne zaletava toliko rikverc kot naprej.

Verjamem, da je problem za kako eksotiko za EU znamke pa res ni nek hud problem. Saj ne prodajajo samo na servisu avtomobilskih delov.
bonk.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Trenutek nepazljivosti pri vzvratni vožnji in posledica je počena luč. Potem na obisk k cenilcu in na servis po novo luč. Ne dam 250€ za eno od štirih zadnjih luči
bonk.gif
Evo ga, se je še en slovenček javil, ki javno razgalja, da se bo šel goljufijo in da je to popolnoma sprejemljivo. Zato pa smo tam, kjer smo. In sem prepričan, da si najbolj glasen, kako so politiki goljufi in kradejo na veliko.
Btw.: če misliš, da so cenilci glupi, se motiš. Ko boš prišel do njega, bo prvo kar ti bo rekel, da vključi zadnje luči in ko bo videl, da LEDike surprise, surpise točno v tisti luči ne delajo, ti bo podal zanimivo obvestilo, vključno z morebitno prijavo za zavarovalniško goljufijo.
grims-1.gif

In ja, se je že zgodilo to. Končalo se je pa tako, da je goljuf pobral šila in kopita in zadeva ni šla na policijo. Luč si je pa sam plačal.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Sicer sm proti goljufijam, me pa zanima kako bo cenilc dokazu, da udarec, ki je razbil luc, ni povzrocil da so ledice crknle?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Sicer sm proti goljufijam, me pa zanima kako bo cenilc dokazu, da udarec, ki je razbil luc, ni povzrocil da so ledice crknle?
V bistvu je dokazno breme na tebi. Ti moraš cenilcu dokazati, da je udarec povzročil crknjene luči in te niso bile že pred udarcem crknjene. On ti zgodbo lahko samo verjame, ali pa ne verjame. Če ti zavrne, pa imaš potem na voljo pritožbene postopke.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Pojma nimam, lahko se je bedak-goljuf zagovoril. V glavnem, na koncu je stisnil rep med noge in spizd...
Seveda verjamem, da je v gostilni imel full za povedat, kakšne goljufive zavarovalnice imamo.

PS: Daleč od tega, da zagovarjam zavarovalnice, ki so običajno tudi svojega denarja vredne, ampak take zadeve mi gredo pa rahlo na k... Tudi zato, ker zaradi takih goljufov jaz plačam večjo premijo.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
V bistvu je dokazno breme na tebi. Ti moraš cenilcu dokazati, da je udarec povzročil crknjene luči in te niso bile že pred udarcem crknjene. On ti zgodbo lahko samo verjame, ali pa ne verjame. Če ti zavrne, pa imaš potem na voljo pritožbene postopke.

To pa ne verjamem. Če je luč razbita je meni čisto vseeno ali dela ali ne, potrebno jo je zamenjati.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
To drži, drži pa tudi (recimo za xenone), da ti avtomatično ne pripada nova žarnica.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.484
10.726
113
dobro , ce jih ne morejo poservistirat teledice, potem pa naj luč menjajo..To da je drago je očitno ratalo zaradi zavarovalnic in proizvajalec. Pol pa se naj vsi po vrsti j..ce se gredo udiranje za rezervne dell..OT je jasno napisal , da išče nekoga ki to popravi. Ker proizvajalec ne želi popravljanja, je torej potrebna menjava, Ker zavarovalnica ne nudi zavarovanja 0 za tiste ki še nikdat niso poknili. In lupajo vse po vrsti, jih pač potrebno nazaj polupat. ob priliki.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.245
4.808
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:

To pa ne verjamem. Če je luč razbita je meni čisto vseeno ali dela ali ne, potrebno jo je zamenjati.

Ja, lahko ti bo obračunal zmanjšanje vrednosti zaradi predhodne okvare....
npr. cela luč 300€, vrednost elektronike 250€ ... izplačilo 50€ ...

Ja, in še vedno je to prevara... ampak pri nas je v navadi, da če sami "prevaramo" smo iznajdljivi, če pa nekdo drug je pa lopov...
#simplemindedpeople
bonk.gif