Kdo odgovarja za škodo...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
...ki se naredi na javni cesti in za katero voznik ni kriv?

Včeraj sem se vračal iz službe v Ljubljani domov v Litijo. Ura je bila približno 17:40, ko sem prevozil krožišče pri Senožetih in pripeljal do dela ceste, ki je bila pred kakim mesecem obnovljena (asfalt). Cestarji še niso dokončali del (ni oznak), so pa včeraj brusili oz. strgali vozišče, ker je očitno pregladko. Delavci so ravno pospravljali in umikali stroje, na cestišču je bila debela plast peska. Na cestišču je bil en stroj, tako da je bilo potrebno prehiteti. Stal sem, mislim da tretji v vrsti. V nasprotni smeri sem videl rešilca na nujni vožnji, zato smo počakali. Ko je pripeljal z nezmanjšano hitrostjo mimo, se je na naše avtomobile vsula toča teh malih kamenčkov. Ko sem prišel domov, sem pogledal sprednji del avtomobila in - katastrofa! Vse polno majhnih poškodb.
rolleyes-1.gif

Kasko tega ne krije brez odbitne franšize in izgube bonusa. Lahko zahtevam kaj od cestnega podjetja oz. tistega, ki je to počel in ni pospravil? Danes zjutraj so namestili opozorilne table (omejitev 40, opozorilna tabla za kamenje), niso pa še počistili. Ampak naredile so se kolesnice in ni panike. Kaj lahko naredim? Avto je resnično precej popikan.
jezen.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Seveda lahko, a brez odvetnika in tožbe verjetno ne bo šlo...razen če poiščeš še več udeležencev in poskušate dosečti kaj skupaj...

verjetno bo najmanj stresno in najbolj hitro, da se to opravi preko kaska

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ne vem kako boš dokazal, da so te pikice res od teh kamenčkov in ne od tistih kamenčkov ko cesto pozimi posipajo.

Je pa tudi danes zjutraj en d.ebil s kombijem vozil, namesto po kolesnicah kjer je čisto, po sredini ceste da je ja vse frčalo okoli. Škode pa nimam nobene.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Dokaz bi že bil neposredne fotografije, nastale takoj po dogodku, mogoče še kakšne priče, etc...

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ampak govora je o tem konkretnem primeru. Tukaj boš težko karkoli dokazal, žal.

Chao, počakaj še celo zimo, ker boš itak mel celo haubo popikano potem pa daj popravit in plačaj tistih 150€
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Če bi bili pošteni, bi priznali da je res tako. Najbrž imajo kje kak delovni nalog, zapisnik, časovnice. Prav tako se zabeležijo nujne vožnje rešilcev, kajne? Samo kako priti do teh podatkov? In za par sto €?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Saj..odvetnik, etc..ampak zakaj se jebat..kasko, pa pač požret tistih par %

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Če bi bili pošteni, bi priznali da je res tako. Najbrž imajo kje kak delovni nalog, zapisnik, časovnice. Prav tako se zabeležijo nujne vožnje rešilcev, kajne? Samo kako priti do teh podatkov? In za par sto €?

Obrni se na vodjo reševalne, saj ni skrivnost kje in kdaj se je rešilec peljal.

LP

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-378
113
sej verjetno bi rešilec peljal z isto hitrostjo, tud če bi bili znaki.

jest bi temu reku nesrečno naključje dogodkov. nimaš kej, jeba.t ga.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ma brez zveze...pojdi na parkir plac in tam kao naj ti ga kdo odrsa....in daš popravit po uni drugi varjanti...kombinacija D...če jo imaš...mislim da tam ni odbitne franšize.
Vse ostalo...odvetniki ,tožbe ,itd........zguba časa,denarja in živcev....in preden kaj dosežeš boš že kupoval nov avto.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
sej verjetno bi rešilec peljal z isto hitrostjo, tud če bi bili znaki.

jest bi temu reku nesrečno naključje dogodkov. nimaš kej, jeba.t ga.

Seveda, jaz nikogar ne obsojam. Itak, da je splet nesrečnih okoliščin, pa še samo pleh je. Z odvetniki se mi ne da jebat, ker je avto vreden 6-7k € in ne par deset. Bo že. Vprašal sem ker več ljudi več ve. Morda pa obstaja kak način.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Cestno podjetje mislim, da ni nič krivo. Prej bi rekel, da boš kaj dosegel, če boš šel vprašat vodjo rešilnih-mogoče so že kdaj meli kakšen podoben primer.

Moje mnenje-nisi mel sreče-ob napačnem času na napačnem kraju
crazy1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz
Danes sem izvedel, da je cestno podjetje katero je saniralo del cestišča od krožnega naprej v smeri Ljubljane imelo vse zavarovano in je nekaj ljudi uveljavljalo škodo prav zaradi poškodb od kamenčkov.

Najbolje se je pozanimati katero podjetje je izvajalo dela oz. kdo je nosilec del (mogoče DRSC?) ter nato povprašati, kaj je treba priložiti k prijavi.

Drugače pa še vedno niso odstranili kamenja, bumbarji
bonk.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Saj če bi vedel, kdo je ta dela opravljal, bi tudi jaz poslal kakšno pritožbo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Hvala za namig, bom klical tja.

Drugače pa sem avto včeraj opral in ugotovil, da je najbolj poškodovano vetrobransko steklo. To je sigurno od zadnjič poškodovano, ker bi drugače prej opazil. Direktno pred voznikom, 4 ali 5 dobro vidnih poškodb. Prilagam pa še poškodbo s tablice - dobro da ni tisti kamen, ki je naredil luknjo v črki L priletel v steklo ali havbo...

Poskodbe_vetr_steklo.jpg

Poskodbe_reg_tab.jpg