Kdo obnavlja zavorne cilindre?

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Ali je v Ljubljani še kdo poleg možakarja za viško cerkvijo, ki obnavlja zavorne cilindre? Pri njemu pride obnova enega (material, delo) skoraj 100 evrov, kar se mi zdi precej.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
En je na ford forumu, pa se ne spomnim zdaj...je menda bilo okoli 60 eur po kosu... (nov pa 153)...

Mislim, da je tale:

http://www.zavorniservis.com/

Tole je menda isti, kot ga je Panoramic omenil v prvem postu
grin1.gif

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Kaj pa je za obnovit? Samo protiprašne gumice + barvanje ali tudi obnova batka ( krom prevleka ) ?

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Batki blokirajo; ali so samo gumice, ali tudi krom, pa žal ne vem, zadeve še nisem razdiral.

B81

22. jul 2007
37.677
10.959
113
No on je pisal, da se obnovijo vsi vitalni deli cilindra in da je potem enak novemu...

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Batki blokirajo; ali so samo gumice, ali tudi krom, pa žal ne vem, zadeve še nisem razdiral.

Najprej vzemi čeljusti dol, ampak jih ne odklopi iz hidravličnega sistema ( lajtunge ), lahko da so samo ''zaprašene'' in same ploščice blokirajo pri povratku. To sem nekaj časa nazaj rihtal pri meganu in je bilo potem OK. Zmontiraš nazaj in vidiš če je bolje ( delo ti vzame par ur, nekaj živcev in kako pivičko. ) Namaži tudi vodila, saj se del čeljusti pomika po takih kromiranih vijakih na katerih se rada nabere umazanija in ko je tudi vzmet že švoh, ne vrne do konca nazaj ploščic. Če ne bo bolje si zrihtaj da imaš lahko avto ene 2 dni nevozen - vzemi čeljust dol, odvij zavorno cevko in razdri. Protiprašne gumice stanejo cca 10 €, zamenjat ni noben problem. Ko daš batek ven poglej če je kromirana površina kaj poškodovana, v primeru da je se ti bolj splača nove čeljusti po principu staro za novo. Toliko kot boš dal za obnovo te pride že nova čeljust, razen če imaš kako eksotiko. Če so pa samo čeljusti za ščistit in protiprašne gumice za zamenjat, imaš pa lepo eno popoldne dela. Žičnati nastavek na bormašino, prepihat celo čeljust, lahko še prebarvaš ampak svetujem ti da najprej vstaviš gumice, na koncu pa barvaš. Za cca 20 € materiala in eno popoldne dela imaš praktično nove čeljusti. Prilagam še sliko mojih, sem jih sam obnovil, pa sem to prvič delal.
1069054-DSC03749.JPG

Priponke

• 1069054-DSC03749.JPG
    1069054-DSC03749.JPG
    51 KB · Ogledi: 2.478

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
seveda nove gumice gor, batekmalo potisnit ven da se vidi če je kje rjav, če je malo ga lahko pobrusiš z finim brusnim papirjem pa mast za zavore pa bo kot novo.