No ja odgovor pa tak. Vse kar vidim je top šop varianta tvoji stvari.Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Google it, ne vem kaj te zanima, maš polno variant.
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Sam vedno varovalni vijak ročno privijačim in to z minimalno silo, tako da so kot novi...
Pojma nimam, kako mi je uspelo ga izgubit, ker sem ga vedno dal v mesto v rezervni gumi.
No to v linku pač ni univerzalec, temveč namensko orodje. In kdor se resno ukvarja s tem ima tak komplet.Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Odvisno kolk majo tacga dela, eni majo več eni manj in od tega je odvisno kako se opremijo. Tisti univerzalc zgoraj tudi pomaga v npr. 20% primerih, sicer pa..
https://www.ebay.de/sch/i.html...er&_sacat=0
Narobe zastopiš. Varovalni vijaki se ne zapajkajo z mašino, temveč jih vedno jaz ročno dam noter, potem pa z roko in ključem za vijake privijačim toliko kot menim, da bo dovolj.Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Sam vedno varovalni vijak ročno privijačim in to z minimalno silo, tako da so kot novi...
Pojma nimam, kako mi je uspelo ga izgubit, ker sem ga vedno dal v mesto v rezervni gumi.
Če te prav zastopim, se voziš okol s premal zategnjenim vijakom oziroma štirimi? Dej reči, da ni res..... ker če je, pol mi ni jasno kaj da fak maš ljudem za pametovat o čemurkoli okol avta.
Sej pravim, če nimaš zategnjenih dovolj, potem nimaš folku kaj pametovat. Koliko je dovolj se pa ve.Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Narobe zastopiš. Varovalni vijaki se ne zapajkajo z mašino, temveč jih vedno jaz ročno dam noter, potem pa z roko in ključem za vijake privijačim toliko kot menim, da bo dovolj.Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Če te prav zastopim, se voziš okol s premal zategnjenim vijakom oziroma štirimi? Dej reči, da ni res..... ker če je, pol mi ni jasno kaj da fak maš ljudem za pametovat o čemurkoli okol avta.
Glede na to, da do sedaj v več desetletjih nisem izgubil še NOBENEGA vijaka (ali da bi bil odvijačen), si mirno upam trditi, da se ne rabiš obremenjevat z mojimi vijaki. Jaz se namreč ne. Pa ne zato, ker bi bil bedak, temveč zato, ker so ustrezno zategnjeni.
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
temveč jih vedno jaz ročno dam noter, potem pa z roko in ključem za vijake privijačim toliko kot menim, da bo dovolj.
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Bolj so/ste problematični tisti, ki mažejo kolesne vijake z mastjo.
Med te spada tudi ogromno mehanikov, katerim bi takoj moral blokirat obrt in jih poslati na "šolanje".
Jaz od kar vem zase mažem vijake z bakreno mastjo v spreju. Do sedaj nikoli problema z zapikanjem, se lepo enostavno odvijejo in kot rečeno, še niti enkrat v življenju nisem imel problema z vijaki, da bi se kateri odvijačil, itd. Na začetku sem uporabljal moment ključ, sedaj ga ne rabim več, temveč zategnem z občutkom v roki. Očitno je to glede na besede ostalih v tej temi največji možen kriminal.Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Bolj so/ste problematični tisti, ki mažejo kolesne vijake z mastjo.
Med te spada tudi ogromno mehanikov, katerim bi takoj moral blokirat obrt in jih poslati na "šolanje". V primeru, da niso mazani se skor ne da premalo zategnit, ker na prvo lahko silo zagrabi tak vijak in ni preobremenjen.
Vijaki se vedno lahko zategnejo s pištolo, samo ta mora biti nastavljena pravilno pa bo še več kot dovolj za moment ključ npr.
Povej to mojemu kolegu, ki so mu ''posneli'' nastavek. Kot sem napisal so moji varovalni vijaki takšni, da ima nastavek izredno drobne zobce (cca. 1mm) in jih posledično zategnem tako, da vem, da so dovolj zategnjeni, hkrati pa tudi, da jih bom lahko odvijačil. Razen seveda, če usejem nastavek.Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
varovalni vijak se popolnoma enako zateguje kot ostali. torej 11 kil (ali drugače če tako napiše proizajalec). To kaj ti meniš, da je dovolj je navadn bullshit in ne pravilno zategnjen vijak.
Trenutno vidim le enega, ki pametuje in vsiljuje svoj pogled na svet drugim in to nisem jaz.Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Mater, ti si pa celo pamet jebenega sveta požrl. Sej ko ne bi pametoval ljudem okol vožnje bi še šlo....tko pa...raj ne napišem.