Kdo bi drug?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
To majo že skor vsi proizvajalci, vsaj kot testno vozilo že par let. Problem so črpalke
wink-1.gif

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Kaj pa vprašanje kvalitete? Honda do pred dveh let nazaj, če se ne motim, ni izdelovala dizelskih motorjev. Zakaj že? Danes ima najčistejše, brez konkurence. Po moje je tukaj nekaj podobnega.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
No ja, v Accordu je 2.2 dizl že 5 let, tut prejšne generacije so mele dizl verzijo, samo ne vem če je bil tisti 2.0 motor Hondin.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Honda že pet let dela dizelske motorje. Če so pa najčistejši, pa ne verjamem čisto. Dokaži, pa ne z promocijskimi gradivi, made by Honda.
grims-1.gif

Avto na vodik pa ni star samo dve leti, ampak precej več. Ter spet ni od Honde, mislim, da je BMW še najdlje prišel z razvojem.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik limetka pravi:
Kaj pa vprašanje kvalitete? Honda do pred dveh let nazaj, če se ne motim, ni izdelovala dizelskih motorjev. Zakaj že? Danes ima najčistejše, brez konkurence. Po moje je tukaj nekaj podobnega.

hysterical-1.gif
kake finte pišete.
Najčistejši dizel je tak kot ga imam jaz. Proizvajalec je pa Toyota. Motor pa je D-cat.

Dopuščam možnost, da je kateri že čistejši, ker je že minilo 3 leta od začetka prodaje.

Lp

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik limetka pravi:

hysterical-1.gif
kake finte pišete.
Najčistejši dizel je tak kot ga imam jaz. Proizvajalec je pa Toyota. Motor pa je D-cat.

Dopuščam možnost, da je kateri že čistejši, ker je že minilo 3 leta od začetka prodaje.

Lp

Ja kake pišete
hysterical-1.gif

Japonci spet capljajo z razvojem vodikovih motorjev nekaj let za evropejci, tako kot so z dizli.

Daleč od tega, da bi bili Hondini ali Toyotini dizli najčistejši. Preberite še kaj drugega kot reklamne prospekte Toyote ali Honde.
KLIK

Hondin najnovejši dizel je pri 2.2 litrih spet mal podhranjen, čeprav so ga navili za 10 KM.
Evropski dizli so pri 2 litrih prostornine že krepko nad 160 KM.

O vodiku vse lepo in prav, sam nobeden ne napiše:
- da je črpalk, kjer lahko tankaš vodik samo 100 po celem svetu
- da lahko s polnim tankom (ops, jeklenko) narediš dobrih 200 km
- da je cena vodika na km 2-3 x dražja od bencina/nafte
- da je cena avtomobila s pogonom na vodik astronomska (razvoj izolacije jeklenke, itd)
- da pri takem pogonu oz. kombiniranem ni nikjer več prostora za prtlago
- vprašanje varnosti pri nesreči

Bomo vidl kako bo čez nekaj let.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Da ne govorimo o energetski bilanci pridobivanja vodika! Zaenkrat se za pridobivanje vodika še vedno porabi vsaj še dvakrat več energije, kot jo vodik odda v motorju z notranjim izgorevanjem (čeprav se mi zdi, da je ta bilanca še slabša).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
emisije: Honda accord 2,2 i-DTEC (110kW) vs Bmw 320d (130kW) - 148 vs 128
Ja, ampak Honda je še vedno čistejša, tudi če nba papirju več CO2-ja ven izpuha
cheer.gif
.

A to je tista legendarna tapametna, kljub temu, če drugi prehitijo hondo, je honda še vedno najhitrejša? (ali nekaj takega)
grims-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ja, se spomnim, ko je to eden napisal na SUXu....
btw: a niso bili med prvimi pri Oplu z Zafiro. Takrat Honda še do ideje ni prišla, da bi izdelali dizel motor...
evil.gif

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Prvi sodobni dizel s turbino in direktnim vbrizgom je bil Fiat Croma (Turbo D i.d.).

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik scott pravi:

Ja kake pišete
hysterical-1.gif

Japonci spet capljajo z razvojem vodikovih motorjev nekaj let za evropejci, tako kot so z dizli.

Daleč od tega, da bi bili Hondini ali Toyotini dizli najčistejši. Preberite še kaj drugega kot reklamne prospekte Toyote ali Honde.
KLIK

Hondin najnovejši dizel je pri 2.2 litrih spet mal podhranjen, čeprav so ga navili za 10 KM.
Evropski dizli so pri 2 litrih prostornine že krepko nad 160 KM

Jaki link
bonk.gif

Samo CO2 onesnažuje, ne?
Saje, CO,NOx, tega pa kot, da ni.

Lp