Za Pantanije neprimerno, za Wout van Aerte idealno.
Ko se enkrat s specialko pelješ po kolesarski vpet v SPD pedala, potem vidiš in občutiš vso bedno in jad naših projektantov in izvajalcev pri graditvi kolesarskih stez.
Primer, Brezovica-Vrhnika.....kolesarski rodeo, ene 4x moraš iz dense strani ceste na levo, potem nekje vmes je kar konec kolesarske in se nadaljuje makedam, seveda brez opozorilne table. Da raznih "diletacij" med cestiščem in kolesarsko sploh ne omenjam (primerni samo za gorca z full suspension).
Drugi primer LJ, iz smeri centra proti Rudniku...pri strelišču se začne kolesarska v smeri Rudnika in je ok. V kontra smeri ni kolesarske in se pelješ kje? Ja itak, da po kolesarski ampak v kontra smer....pač je bolj varno kot po 4 pasovnici ob skrajnem desnem robu. Po pravilih greš pa s kolesa dol in se nekaj kilometrov sprehajaš in potiskaš kolo ob sebi, seveda obut v kolesarske čevlje z blokeji na podplatu.....dej ne me j....
Jaz se vozim tam kjer ocenim, da je varno tako zame kot za ostale udeležence, če je to poleg kolesarske se tam vozim s točno določenim razlogom (ponavadi ker je pločnik na katerem je zarisana kolesarska preozek za pešce, sploh za mamice z vozički itd... in kolesarje) in če bom dobil kazen jo bom plačal brez ugovarjanja. Ne bom pa imel na vesti mamice z dojenčkom, ker sem jo zapel z balanco ker se nekomu ni dalo narediti 0,5m šišrši pločnik oz. na cestišču potegnit eno usrano črto, da je kolesar na nivoju cestišča in ne na preozkem pločniku. Pravtako sem občasno na sredini voznega pasu, ker so banike na 1,5m od cestišča povsem uničene....z avtom greš lepo čez, s kolesom adijo guma in feltna....pač vozim se primerno infrastrukturi in ne zato, da bi nekoga z.ajebaval v glavo.
Sej to je itak neverending story, se pa iz leta v leto stanje glede odnosa do kolesarjev izboljušuje, ker jih/nas je vedno več.