Jaz res ne vem, zakaj pajkičarji jokate nad kolesarskimi stezami: dajte razumet, da je vaša vožnja rekreacija in da lovljenje povprečij in sekund tudi s kolesom ne spada na cesto in kolesarske steze. Bodite srečni, da kolesarske steze obstajajo, da se po njih lahko pripeljete do želene lokacije za rekreiranje in vam pri tem policisti ne težijo zaradi pomanjklive opreme.
Če jaz želim na vožnjo z motorjem, ki, mimogrede, prav tako (ne)ustreza zahtevam za vključitev v promet, kot večina koles za rekreacijo, ga moram naložiti na prikolico ali v kombi, čeprav bi se z veseljem peljal tja po cesti. A se ne smem, ker po zakonu nisem opremljen za promet.
Če bi (hipotetično) želel z avtom in slick gumami drgniti cesto na Pohorje, bi me tudi motiili uvozi do hiš, pa traktorji, pešci in kolesarji, zaradi katerih bi moral (o, groza!) zmanjšati hitrost. Pa se nad tem pritožujemo? Ne, tam se na ta način sploh ne vozimo, čeprav bi bila lokacija primerna.
Tako da, dajte se cestni kolesarji enkrat zbuditi. Zavedajte se, da vam že z vožnjo po kolesarski tolerirajo več, kot ostalim sorodnim rekreativcem.